03.05.2019 | 1. SFL
Po drami v Taboru Dobovec tretjič prvak

Tretja tekma finala 1. SFL je ponudila izvrsten futsal, na koncu pa je po streljanju kazenskih strelov slavil Dobovec, 13:12 je bilo. Odločilen zadetek je prispeval 22-letni Niko Cesarec! Dobovec Pivovarna Kozel je osvojil 3. naslov državnega prvaka, rekorder ostaja FC Litija, ki je pri desetih naslovih.

1. SFL, finale, 3. tekma, 3.5.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel 12:13
(5:5, 2:3) (0:3 v zmagah)
1:0 Fideršek (11); 2:0 Bukovec (12.); 2:1 Totošković (12.); 2:2 Postružin (13.); 2:3 Postružin (13.); 3:3 Fideršek (22.); 4:3 Stojković (23.); 4:4 Čujec (24.); 4:5 Čujec (29.), 5:5 Sovdat (35.)

Kazenski streli: 6:5 Jurić, 6:6 Čeh, 7:6 Stojković, 7:7 Čujec, 8:7 Fideršek, 8:8 Fetić, 9:8 Turk, 9:9 Postružin, 10:9 Sovdat, 10:10 Mordej, 11:10 Kroflič, 11:11 Grbić, 12:11 Rednak, 12:12 Čujec, 12:13 Cesarec.


Domačini odločno

Na tretji finala 24. sezone 1. SFL je uvodoma pobudo prevzel Maribor, ki ni imel več popravnega izpita. Tako se je tudi postavil in dal tako jasno vedeti, da ga zanima le zmaga! Kljub temu gre uvodoma omeniti 3. minuto, ko je po zmedi v domači vrsti do strela prišel Kristijan Postružin, a je Vid Sever obranil njegov strel.

Sledil je domač odgovor. V 5. minuti je meril Uroš Kroflič, na mestu je bil Damir Puškar. V 6. minuti se je z dobrim strelom izkazal Jeremy Bukovec, reprezentant Slovenije U19, ki mu domači trener Tomislav Horvat zaupa in mu je v tem finalu namenil tudi dostojno minutažo. V 7. minut je naval domačinov prekinil to pot zelo razpoloženi Postružin. Na drugi strani je bil pred vrati Dobovca spet agilen Bukovec, njegov strel so gostje blokirali, v 8. minuti pa je poizkus Jake Sovdata ustavila vratnica. Iskrilo se je tudi na drugi strani: po podaji Kristjana Čujca je žoga po strelu Klemna Duščaka pristala v kotu.

Fideršek v glavni vlogi

To je bilo le zatišje pred nevihto. Po uigrani akciji s prekinitve je žoga „sedla“ na nogo domačemu kapetanu Mateju Fideršku, ki je v prvo matiral Puškarja. Ko se veselje domačih še ni poleglo, je bil pred vrati kozlov najbolj spreten agilni Bukovec, ki je povišal na 2:0.

Izjemen odgovor Dobovca

V minuti odmora je gostujoči trener Kujtim Morina umiril svoje igralce in jim dal jasno vedeti, kaj delajo narobe. Sledil je atomski preobrat – v minuti in pol so kozli z golom Denisa Totoškovića in dvema Postružina vodili 2:3, to pa je bil tudi končni rezultat prvega polčasa, v katerem si je Dobovec prislužil pet akumuliranih prekrškov, gostitelji tri.

Vijoličasti kot vihar

So pa varovanci trenerja Tomislava Horvata izjemno začeli 2. polčas. Če je Teo Turk v prvi minuti nadaljevanja slabo sprejel žogo, je bilo nadaljevanje po domačem okusu. Kapetan Fideršek je v 22. minuti poravnal na 3:3, srbski reprezentant Miloš Stojković pa je v 23. minuti poskrbel za domače vodstvo 4:3. Izkušeni Čujec je v 24. in 29. minuti spreobrnil rezultat, Dobovec je povedel 4:5. Po petem golu je Tomislav Horvat zamenjal vratarja, Severja je med vratnicama nadomestil Tjaž Lovrenčič, ki je v zadnjem prestopnem roku prišel v Maribor iz ekipe Benedikt Avtodeli Džauš. Lovrenčič je do konca rednega dela obranil dva nevarna strela.

Sovdat za 5:5

V 35. minuti se je vse začelo znova! Maribor je z igralcem vratarjem v polju (v tej vlogi Jurić) izigral goste, sam je ostal izkušeni Sovdat, ki je na drugi vratnici pospravil žogo v mrežo Dobovca. Ob koncu rednega dela je Puškar obranil še en nevaren strel, potem pa so sledili kazenski streli.

Vosmi seriji je sledila prva napaka. Bukovčev strel je obranil Žiga Čeh, ki ga je trener Kujtim Morina poslal na gol, ker pred tem Marko Peček in Puškar nista bila uspešna. Za uspeh gostov je poskrbel Niko Cesarec.

Izvajenje kazenskih strelov:

Priznanja in pokale sta ekipama podelila Bojan Gliha (vodja futsal tekmovanj mladih) in Stane Kokalj (referent za futsal pri NZS).

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 3
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.06.2019 | 1. SFL
  Ručna pripravljen na 7. sezono
  "Navadil sem se na ljudi, zato z veseljem treniram in igram tukaj. Šest prijetnih let v Litiji je kar prehitro minilo. Užival sem, veselim pa se vseh izzivov, ki jih bo prinesla sedma sezona!" je za klubsko Facebook stran pojasnil Ručna, ki tako (p)ostaja pomemben adut novega trenerja Bojana Žunka.
 • 21.06.2019 | 1. SFL
  Iz Maribora v Makarsko
  „Dva tedna smo se pogovarjali, zdaj smo sklenili dogovor. Prihajam v ekipo, ki je kvalitetna, dvakrat zapored so bili državni prvaki Hrvaške. Odhajam v klub, kjer mesto živi za futsal, dvorana pa je vedno polna,“ se je Fideršek razveselil odhoda na tuje, kjer bo združil moči z Igorjem Osredkarjem, kapetanom članske reprezentance.
 • 20.06.2019 | 1. SFL
  Po 15.7. žreb parov 1. SFL
  Tekmovalno pravico za sezono 2019/2020 premorejo Dobovec Pivovarna Kozel, FutureNet Maribor, FK Siliko, FC Litija, FSK Stripy, FC Bronx, KMN Sevnica, KMN Oplast Kobarid, KMN Tomaž Šic Bar in FC Ptuj Hiša daril.
 • 18.06.2019 | 1. SFL
  Debeljak še naprej za Litijo
  "Tu sem naredil velik napredek in upam da bo tako tudi v prihajajoči sezoni, v katero bomo štartali zelo odločno in samozavestno. V Litiji so igralci z veliko futsal kilometrine in od njih se res lahko veliko naučim,“ je povedal Debeljak za uradno klubsko Facebook stran, kjer je potrdil, da bo vsaj še leto dni nosil dres 10-kratnega državnega prvaka.
 • 17.06.2019 | 1. SFL
  Žunko bo vodil Litijo
  „Od igralcev bom na treningih in tekmah zahteval maksimalen pristop, disciplino in zbranost. S trdim delom in pozitivno energijo lahko dosežemo marsikaj,“ še dodaja Žunko, ki je določil, da članska ekipa s treningi pričenja v drugi polovici avgusta, igralci pa bodo pred tem delali tudi sami – predvsem na izboljšavi fizične pripravljenosti.
 • 17.06.2019 | 1. SFL
  Leban ostaja na klopi Oplasta
  V Posočju že načrtujejo novo sezono. Že zdaj je jasno, da bo člansko vrsto tudi v prihodnje vodil Saša Leban. „Ostajam na klopi Oplasta,“ je potrdil Leban, ki bo do konca meseca junija z upravo tudi sestavil zasedbo, ki bo skušala izboljšati rezultate minule sezone.
 • 11.06.2019 | 1. SFL
  Sever se vrača v Litijo
  Sever je v pretekli sezoni zaigral tako v finalu 1.SFL, kot tudi v finalu Pokala Terme Olimia, obakrat pa je moral s soigralci priznati premoč ekipi Futsal klub Dobovec. Kljub temu mu bo izkušnja v Mariboru ostala v lepem spominu.
 • 11.06.2019 | 1. SFL
  Mladi Bronxi slavili v Zagrebu
  Zaradi študijskih in drugih obveznosti je v hrvaško prestolnico namreč odpotovalo le pet »pravih« mladincev. Po uvodnem porazu je sledilo izvrstno nadaljevanje (pet tekem in prav toliko zmag) in na koncu zasluženo 1. mesto. Poleg tega sta bila v najboljšo peterko turnirja izbrana kar dva igralca kluba s Škofij: Davor Stanišič in šele 15-letni vratar Andrej Baruca.
 • 09.06.2019 | 1. SFL
  Širok in Kazič ostajata v Litiji
  Poslovil se je trener Damir Pertič, ostajata pa v ekipi Anže Širok (letnik 1989) in Staš Kazič (1996). Širok je zbral v minuli sezoni 16 nastopov (13 golov), saj je izpustil drugi del sezone. Kazič je zaigral na 23 tekmah (11 golov). 
 • 07.06.2019 | 1. SFL
  Kraut ostaja na Ptuju
  Predsednik Sandi Furek je napovedal svetlo prihodnost futsalu v najstarejšem slovenskem mestu. Zdaj je že jasno, da bo trener ekipe še naprej ostal Dejan Kraut, nekdanji uspešni kapetan slovenske futsal reprezentance.

DELI NA