26.02.2021 | NZS
Po 5. seji IO NZS: Znan datum nadaljevanja 2. SNL

V četrtek se je na svoji 5. seji sestal izvršni odbor NZS in sprejel koledar za nadaljevanje tekmovanj v 1. SNL, 2. SNL, Pokalu Slovenije in futsal tekmovanjih v spomladanskem delu sezone 2020/21. Sprejeta sta bila še finančni načrt in program dela, na predlog športnega direktorja Mirana Pavlina pa sta bila imenovana selektorja reprezentanc U19 in U17.

Koledar tekmovanj je bil deležen precejšnjih sprememb zaradi epidemije COVID-19 in protikoronskih omejitev, posledica manjšega števila terminov za dokončanje tekmovanja pa je bila sprememba tekmovalnega sistema v 2. SNL. Drugoligaši bodo odigrali še tri kroge in preloženo tekmo, po 15. krogu pa se bo na podlagi stanja na lestvici odigrala liga za prvaka in liga za obstanek. Tekmovanje v 2. SNL se bo nadaljevalo 21. marca, tekmovanje pa bo zaključeno po 22. krogih, predvidoma 19. maja.

Pokalno tekmovanje se bo zaradi kasnejšega pričetka 2. SNL nadaljevalo 17. marca s preloženimi tekmami 2. kroga, četrtfinala bodo odigrana 14. aprila, polfinala pa 28. aprila.

Člani IO so se seznanili in sprejeli načrt aktivnosti in delovanja NZS v letu 2021. Program je pripravljen in izdelan v skladu s sprejeto strategijo delovanja NZS in strateškimi usmeritvami na posameznih področjih, s čimer NZS zasleduje strateške cilje ter predvidene in načrtovane aktivnosti Nogometne zveze in njene administracije po ključnih področjih njenega delovanja. Program in načrtovane aktivnosti so naravnane optimistično in v polnem obsegu, z upoštevanjem okoliščin v povezavi z epidemijo COVID-19. V kolikor bo potrebno bodo v letu 2021 sprejete nekatere spremembe pri izvajanju načrtovanih nalog, v kolikor bo to veleval potek epidemije tudi v prihodnje.

Z 31. januarjem so se iztekle pogodbe o sodelovanju s selektorji reprezentanc U19 in U17, na predlog direktorja reprezentanc Mirana Pavlina pa bo kadetsko reprezentanco (U17) v prihodnje vodil Agron Šalja, medtem ko selektorsko mesto mladinske reprezentance (U19) prevzema rekorder po številu nastopov v članski reprezentanci, Boštjan Cesar.

V skladu z načrtovanimi aktivnostmi v letu 2021 bosta reprezentanci aktivni v 1. krogu kvalifikacij za EP v jesenskem delu, oba selektorja pa bosta to vlogo opravljala najmanj do 30. novembra 2022.

Sicer pa so člani izvršnega odbora NZS obravnavali in sprejeli še predlog vodilnih klubov 1. SNL o spremembi izplačil iz naslova medijskih in sponzorskih pravic v 1. SNL za sezono 2020/21. Tako so sprejeli predlog, da se tudi drugi del izplačila iz solidarnostnih razlogov (težave z likvidnostjo nekaterih klubov zaradi epidemije COVID-19) v letošnji sezoni razdeli v enakih deležih in ne na podlagi uspešnosti, z izplačilom drugega dela pa se ne čaka do konca sezone, temveč se sredstva klubom izplačajo že v začetku marca 2021.

IO NZS  je sprejel spremembe in dopolnitev Pravilnika o licenciranju klubov, ki bodo izjemoma veljale le za sezono 2021/22, ki se nanašajo na:

 • Dopolnjeno vrednotenje načrtovanih informacij, glede dokazovanja neomejenega delovanja prosilcev za licenco ter
 • Podaljšanje roka za izvedbo plačil za del neurejenih obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb do konca junija 2021.

Izvršni odbor je potrdil tudi sklic redne letne Skupščine NZS, ki bo 15. aprila 2021, ko bodo izvedene tudi volitve v Nadzorni odbor in Arbitražni svet NZS. Člani IO so sprejeli še predloge za podelitev priznanj za leto 2020, ki bodo objavljeni in podeljeni na aprilski skupščini, medtem ko je bila točka o standardni pogodbi za nogometne trenerje po debati prestavljena na naslednje zasedanje IO NZS.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 09.06.2021 | NZS
  Izvršni odbor na 12. seji potrdil predlog finančne vzpodbude za bodoče drugoligaše
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 12. seji sprejel sklepa, ki bosta klubom prinesla neposredno finančno korist. Potrjena sta bila namreč sklepa o finančni vzpodbudi klubom, ki napredujejo v 2. SNL in sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila za mladinske in ženske kategorije. Imenovan je bil tudi selektor reprezentance do 15 let.
 • 29.05.2021 | NZS
  NZS in JGZ Brdo podpisala dogovor o sodelovanju, nov hotel kmalu nared
  Javni gospodarski zavod P+protokolarne storitve (JGZ) Brdo in Nogometna zveza Slovenije (NZS) sta podpisala pogodbo o sodelovanju; NZS ima namreč sedež v neposredni bližini hotela, ki ga bodo po napovedih v kratkem dokončali tudi za potrebe predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije v drugi polovici leta.
 • 20.05.2021 | NZS
  Redna letna Skupščina NZS
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini v Ljubljani med drugim sprejela finančni načrt za leto 2021. V tem je za 19.892.717 evrov prihodkov in 19.881.510 odhodkov, tako da sta letošnja zneska precej višja kot prej, a predvsem na račun organizacije evropskega prvenstva do 21 let.
 • 12.05.2021 | NZS
  Testiranje VAR tehnologije
  Nogometna zveza Slovenije je po opravljeni analizi učinkov vpeljave tehnologije v slovenski nogometni prostor pričela s testiranjem VAR tehnologije (Video assistant referee), ki je v zadnjih letih postala standard v nogometnih tekmovanjih.
 • 07.05.2021 | NZS
  Po 10. seji IO NZS
  Na sedežu NZS je v četrtek popoldan potekala 10. seja Izvršnega odbora NZS. Na njej so člani IO potrdili strategijo NZS za obdobje 2021-2025, ki bo konec meseca predstavljena tudi na Skupščini NZS. Izvršniki so sprejeli tudi finančno vzpodbudo klubom, ki napredujejo v 1. SNL, sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021, spremembe tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju, enotno pogodbo o trenerskem delu in imenovanje selektorja U17.
 • 20.04.2021 | NZS
  Po kongresu Uefe v Motreauxu
  Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v govoru na torkovem kongresu krovne evropske nogometne organizacije v Montreuxu vodstvom klubov, ki sodelujejo pri snovanju alternativne zaprte evropske klubske lige, potrkal na vest in jim ponudil možnost, da si premislijo. Članice Uefe pa so v izjavi soglasno obsodile poskus vzpostavitve superlige.
 • 19.04.2021 | NZS
  NZS podpira napore Uefe po ohranjanju ravnovesja
  Nogometni svet je pretreslo dogajanje v evropskem klubskem nogometu, kjer je dvanajsterica elitnih klubov odločila ustanoviti svoje zaprto tekmovanje, s tem pa so klubi obrnili hrbet načelom solidarnosti, ki so temelj uspeha današnjega nogometa kot celote.
 • 14.04.2021 | NZS
  Izvršni odbor odločal o tekmovanjih NZS
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev o nadaljevanju tekmovanj in spremembi tekmovalnih koledarjev za 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, Pokal, ter 1. SML/SKL in 2. SML/SKL, kakor v 1. SŽNL, ženskem pokalu, DU17, 1. SFL, 2. SFL, Ženski futsal ligi, Futsal ligi U19 in Futsal pokalu Terme Olimia.
 • 12.04.2021 | NZS
  Razstava 100 let NZS na Krakovskem nasipu
  Nogometna zveza Slovenije je na Krakovskem nasipu v Ljubljani pripravila krajšo verzijo razstave, ki je bila prvotno na ogled v ljubljanskem Tivoliju ob 100 letnici krovne slovenske nogometne organizacije.
 • 01.04.2021 | NZS
  NZS primorana ustaviti tekmovanja
  Kljub naporom vodstva NZS, da bi dosegli spremembo dikcije Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov objavljenem v Uradnem listu št. 47 z dne 29.03.2021, smo na NZS primorani prekiniti vsa tekmovanja pod okriljem NZS med 1. aprilom 2021 in do vključno 11. aprila 2021.

DELI NA

0