23.02.2023 | NZS
Po 31. seji IO NZS

Na Brdu pri Kranju so se na 31. seji sestali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Potem ko so prisluhnili poročilom selektorjev in selektoric reprezentanc za leto 2022 in pregledali izvršitev sklepov organov NZS v letu 2022, so sprejeli še nekaj pomembnih sklepov.

V uvodu seje so besedo dobili direktor reprezentanc in selektorji. Miran Pavlin, Matjaž Kek, Borut Jarc, Milenko Ačimović, Tomi Horvat in ostali so predstavili zaključke svojih analiz v poročilu po letu 2022, člani izvršnega odbora so jih sprejeli in zaključili, da je delo v reprezentančnih selekcijah organizirano na zelo visokem nivoju, tudi rezultati v zadnjem obdobju pa so bili spodbudni, ponekod celo zelo dobri. Članska reprezentanca je ostala v drugem kakovostnem nivoju Lige narodov, ženska članska reprezentanca je bila blizu uvrstitve na svetovno prvenstvo, futsal reprezentanca je nastopila na zaključnem tekmovanju, reprezentanci U17 in U19 pa sta se uvrstili v letošnji elitni del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. Uspešni sta bili tudi dekliški reprezentanci do 17 in do 19 let, ki sta ohranili svoj status v ligi A.

Člani izvršnega odbora so odločili, da bo Slovenija pet domačih kvalifikacijskih tekem za UEFA evropsko prvenstvo 2024 odigrala v Stožicah. Pri odločitvi je prevladala bližina Nacionalnega nogometnega centra Brdo in letališča, kar reprezentanci nudi optimalne pogoje za pripravo na tekme kakor tudi krajše poti za odhode na gostovanja. 

Slovenija kvalifikacije pričenja že 23. marca s tekmo v Kazahstanu, prva domača tekma pa po dolgem potovanju sledi 26. marca, ko se bodo varovanci Matjaža Keka pomerili v Stožicah. Vstopnice za to tekmo, kakor tudi paket vseh petih tekem, so na voljo na tej povezavi.

Medtem ko se približujejo nove odločitve v letošnjem moškem in ženskem pokalu, je Izvršni odbor sprejel odločitev, da bo tudi letošnji finalni dan z ženskim in moškim finalom odigran na stadionu »Z'dežele« v Celju. Celjski stadion je finalni tekmi gostil že lani, ko so v moškem finalu slavili nogometaši Kopra, v ženskem pa Olimpije, tekma pa je bila prvič v zgodovini slovenskega nogometa organizirana na trajnosten način, zaradi česar je bila NZS nominirana za nagrado Edie. 

Finalni dan bo letos organiziran v soboto, 6. maja.

V drugem delu seje so člani izvršnega odbora sprejeli program dela NZS v letu 2023, ki obsega zasledovanje strateških ciljev NZS in načrtovane aktivnosti na ključnih področjih delovanja, kakor tudi finančni načrt za tekoče leto. Podrobnejša predstavitev programa dela in finančnega načrta bosta predstavljena na redni letni skupščini.

Izvršni odbor je potrdil predlog strokovne službe NZS o sklicu redne letne Skupščine Nogometne zveze Slovenije, ki bo 24. aprila 2023. 

Nogometna zveza Slovenije je konec prejšnjega leta na Mednarodno nogometno zvezo (FIFA) poslala zahtevek za njeno finančno participacijo v okviru programa FIFA Forward 2.0 pri projektu sofinanciranje stroškov uvedbe VAR tehnologije na vseh tekmah 1. SNL v tekmovalni sezoni 2022/23 v znesku 255.941,00 USD oz. 239.595,68 EUR. 

Med drugimi odločitvami se je IO NZS seznanil z evalvacijo strategije NZS za obdobje 2021-2025, poročilom in programom dela Inštruktorske službe NZS, sprejel sklep o finančni stimulaciji klubov 1. slovenske ženske nogometne lige za pridobitev tekmovalnih licenc za prihodnjo sezono ter potrdil spremembe koledarja v futsal tekmovanjih za spomladanski del sezone 2022/23.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 04.03.2023 | NZS
  Odziv NZS na zadnje dogodke
  S strani NK Kalcer Radomlje smo bili obveščeni o napadu na člane njihove navijaške skupine Mlinarji. Dogodek se je zgodil po zadnji domači tekmi na parkirišču, ko so se navijači že vračali domov. V incidentu je prišlo do hujših poškodb nekaterih domačih navijačev.
 • 02.03.2023 | NZS
  Podkast NZS: Radenko Mijatović o vlogi predsednika NZS
  Po selektorju članske reprezentance Matjažu Keku je kot drugi gost v podkastu Nogometne zveze Slovenije gostoval prvi mož NZS Radenko Mijatović. 
 • 10.02.2023 | NZS
  Seminar za zdravnike v znamenju športnih poškodb
  Prvi vikend v februarju se je na sedežu Nogometne zveze Slovenije zbralo več kot 30 nogometnih zdravnikov, ki delujejo v slovenskih reprezentancah ter klubih prve in druge nogometne lige.
 • 09.02.2023 | NZS
  Razpis za odprta delovna mesta v 11teamsports SI, trgovini s športnimi oblačili d.o.o.
  V novo odprti trgovini s športnimi oblačili 11teamsports SI d.o.o. se razpisujejo prosta delovna mesta na področju poslovodenja, prodaje, potiska opreme, logistike in podpore v pisarni.
 • 07.02.2023 | NZS
  Licenčni seminar za klube PLT
  V ponedeljek so se predstavniki klubov Prve lige Telemach na Brdu pri Kranju udeležili licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.02.2023 | NZS
  Izveden delegatski seminar
  V soboto je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar, ki se je zaradi izbruha pandemije prvič po februarju 2020 izvedel v fizični obliki.
 • 01.02.2023 | NZS
  Poslovil se je Mahmut Kapidžić
  V 85. letu se je poslovil Mahmut »Šoja« Kapidžić. Nekdanji odlični branilec je po nogometni upokojitvi v osedmesetih letih deloval pod okriljem NZS, kjer je deloval kot vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij Zahvaljujoč predanemu delu je zaslužen za razvoj prenekaterih mladih nogometašev.
 • 25.01.2023 | NZS
  Uefa potrdila spremembe v ligi narodov in kvalifikacijah za EP
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je na današnji seji izvršnega odbora potrdila nekatere manjše spremembe v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in ligi narodov, s katerimi želi zagotoviti več odločujočih tekem v teh dveh tekmovanjih po letu 2024. V ligi narodov se bodo reprezentance srečale tudi v tekmah za napredovanje.
 • 07.01.2023 | NZS
  Intervju: Igor Benčič - Čine
  Ob omembi največjih uspehov v zgodovini slovenske nogometne reprezentance pogosto pomislimo na Srečka Katanca, Zlatka Zahovića ali Matjaža Keka, pri tem pa pozabljamo na vse ostale junake, ki so dali svoj kamenček v mozaiku nepozabnih športnih zgodb. Če so prvi blesteli bodisi na igrišču bodisi na trenerski klopi, pa je nekje drugje pustil svoje srce Igor Benčič - Čine.

DELI NA