23.02.2023 | NZS
Po 31. seji IO NZS

Na Brdu pri Kranju so se na 31. seji sestali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Potem ko so prisluhnili poročilom selektorjev in selektoric reprezentanc za leto 2022 in pregledali izvršitev sklepov organov NZS v letu 2022, so sprejeli še nekaj pomembnih sklepov.

V uvodu seje so besedo dobili direktor reprezentanc in selektorji. Miran Pavlin, Matjaž Kek, Borut Jarc, Milenko Ačimović, Tomi Horvat in ostali so predstavili zaključke svojih analiz v poročilu po letu 2022, člani izvršnega odbora so jih sprejeli in zaključili, da je delo v reprezentančnih selekcijah organizirano na zelo visokem nivoju, tudi rezultati v zadnjem obdobju pa so bili spodbudni, ponekod celo zelo dobri. Članska reprezentanca je ostala v drugem kakovostnem nivoju Lige narodov, ženska članska reprezentanca je bila blizu uvrstitve na svetovno prvenstvo, futsal reprezentanca je nastopila na zaključnem tekmovanju, reprezentanci U17 in U19 pa sta se uvrstili v letošnji elitni del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. Uspešni sta bili tudi dekliški reprezentanci do 17 in do 19 let, ki sta ohranili svoj status v ligi A.

Člani izvršnega odbora so odločili, da bo Slovenija pet domačih kvalifikacijskih tekem za UEFA evropsko prvenstvo 2024 odigrala v Stožicah. Pri odločitvi je prevladala bližina Nacionalnega nogometnega centra Brdo in letališča, kar reprezentanci nudi optimalne pogoje za pripravo na tekme kakor tudi krajše poti za odhode na gostovanja. 

Slovenija kvalifikacije pričenja že 23. marca s tekmo v Kazahstanu, prva domača tekma pa po dolgem potovanju sledi 26. marca, ko se bodo varovanci Matjaža Keka pomerili v Stožicah. Vstopnice za to tekmo, kakor tudi paket vseh petih tekem, so na voljo na tej povezavi.

Medtem ko se približujejo nove odločitve v letošnjem moškem in ženskem pokalu, je Izvršni odbor sprejel odločitev, da bo tudi letošnji finalni dan z ženskim in moškim finalom odigran na stadionu »Z'dežele« v Celju. Celjski stadion je finalni tekmi gostil že lani, ko so v moškem finalu slavili nogometaši Kopra, v ženskem pa Olimpije, tekma pa je bila prvič v zgodovini slovenskega nogometa organizirana na trajnosten način, zaradi česar je bila NZS nominirana za nagrado Edie. 

Finalni dan bo letos organiziran v soboto, 6. maja.

V drugem delu seje so člani izvršnega odbora sprejeli program dela NZS v letu 2023, ki obsega zasledovanje strateških ciljev NZS in načrtovane aktivnosti na ključnih področjih delovanja, kakor tudi finančni načrt za tekoče leto. Podrobnejša predstavitev programa dela in finančnega načrta bosta predstavljena na redni letni skupščini.

Izvršni odbor je potrdil predlog strokovne službe NZS o sklicu redne letne Skupščine Nogometne zveze Slovenije, ki bo 24. aprila 2023. 

Nogometna zveza Slovenije je konec prejšnjega leta na Mednarodno nogometno zvezo (FIFA) poslala zahtevek za njeno finančno participacijo v okviru programa FIFA Forward 2.0 pri projektu sofinanciranje stroškov uvedbe VAR tehnologije na vseh tekmah 1. SNL v tekmovalni sezoni 2022/23 v znesku 255.941,00 USD oz. 239.595,68 EUR. 

Med drugimi odločitvami se je IO NZS seznanil z evalvacijo strategije NZS za obdobje 2021-2025, poročilom in programom dela Inštruktorske službe NZS, sprejel sklep o finančni stimulaciji klubov 1. slovenske ženske nogometne lige za pridobitev tekmovalnih licenc za prihodnjo sezono ter potrdil spremembe koledarja v futsal tekmovanjih za spomladanski del sezone 2022/23.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 05.06.2023 | NZS
  Mijatović: Superliga bi uničila nogomet
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je po koncu domače sezone v pogovoru z STA izrazil zadovoljstvo z njenim potekom. Na zvezi sicer še preučujejo težave z navijači na finalu pokala. Trend navijaškega divjanja, ki ga je zaznati širše v Evropi, po Mijatovićem mnenju terja širšo družbeno razpravo.
 • 02.06.2023 | NZS
  Nogometna zveza nadaljuje s sofinanciranjem ženskega in dekliškega nogometa
  Izvršni odbor NZS je na svoji 35. seji potrdil tudi predlog o sofinanciranju ženskih klubov v tekmovanjih v tekmovalni sezono 2023/24, na podlagi katerega NZS nadaljuje s sofinanciranjem nadomestil vodij mladinskega programa ter trenerskega kadra v mlajših kategorijah v ženskih klubih.
 • 31.05.2023 | NZS
  Sprememba formata Pokala Pivovarna Union
  V začetku maja zaključena sezona Pokala Pivovarna Union je bila zadetek v polno. V sezoni 2022/23 je po spremembi formata v tekmovanju sodelovalo 186 klubov, zaradi česar se bo ta sezona zapisala v zgodovino slovenskega nogometa kot sezona z največjim številom udeležencev v pokalnem tekmovanju. V prihodnji sezoni pa bomo v pokalnem tekmovanju videli še eno pomembno novost.
 • 29.05.2023 | NZS
  Izvršni odbor potrdil strateški projekt sofinanciranja trenerjev mlajših ekip
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 35. seji obravnaval in potrdil izvedbo strateškega projekta NZS, ki želi v svojem temelju dvigniti nivo tistega dela stroke, ki skrbi za največje število perspektivnih igralcev, obenem pa izboljšati pogoje za delo trenerjev in igralcev do 13. leta starosti. 
 • 08.05.2023 | NZS
  Odziv NZS po sobotnem finalu
  Nogometna zveza Slovenije je v soboto organizirala finalni dogodek slovenskega pokalnega tekmovanja, Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci.
 • 24.04.2023 | NZS
  V prihodnjih letih v ospredju infrastruktura
  Nogometna zveza Slovenije je na Brdu pri Kranju izvedla redno letno skupščino NZS, delegati in prisotni gostje pa so podrobneje spoznali delo NZS v preteklem letu, kakor tudi glavne usmeritve v prihodnje. Proračun NZS je uravnotežen, poudarek na seji Skupščine pa je bil tokrat na vložkih v infrastrukturo, enakopravnosti žensk v vodstvenih strukturah in sprejetju Etičnega kodeksa NZS.
 • 21.04.2023 | NZS
  Razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2023
 • 05.04.2023 | NZS
  Čeferinu nov mandat na čelu Uefe
  Aleksander Čeferin je bil na današnjem kongresu Uefe v Lizboni izvoljen za nov mandat na čelu evropske nogometne zveze. Petinpetdesetletni slovenski odvetnik, ki je prvi mandat dobil 14. septembra 2016, bo po današnji izvolitvi krovno celinsko zvezo vodil do leta 2027.
 • 30.03.2023 | NZS
  Vrata odpira 11teamsports Ljubljana
  Nogometna zveza Slovenije in 11teamsports, uradni opremljevalec reprezentance, sta združila moči in v Ljubljani odpirata največjo nogometno trgovino v Sloveniji, 11teamsports Ljubljana. Ta bo vrata v Hali A nakupovalnega središča BTC odprla jutri ob 10.uri, obiskovalci pa bodo prva dva dneva lahko izkoristili 20% otvoritveni popust.
 • 30.03.2023 | NZS
  Nogometna zveza Slovenije uspešno izvedla poslovni dogodek za spodbujanje ESG
  Pred prvo domačo tekmo kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji proti reprezentanci San Marina, ki je potekala na največjem slovenskem stadionu Stožice v Ljubljani, je Nogometna zveza Slovenije organizirala poslovno druženje za največje partnerje reprezentance. Na dogodku so bili prisotni glavni predstavniki sponzorjev, minister za gospodarstvo, turizem in šport, g. Matjaž Han, ter gostitelj dogodka, predsednik Nogometne zveze Slovenije, g. Radenko Mijatović.  

DELI NA