23.12.2020 | NZS
Po 3. seji izvršnega odbora NZS

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 3. seji po imenovanju novega izvršnega odbora. Kot je že v navadi, je seja potekala v spletnem okolju, člani izvršnega odbora pa so obravnavali enajst točk dnevnega reda. Med njimi tudi imenovanje selektorjev in selektork ženske in dekliških reprezentanc.

Izvršniki so podaljšali mandat selektorju ženske A reprezentance, Borutu Jarcu, kakor tudi selektoricama mlajših reprezentanc. U19 bo še naprej vodila Petra Mikeln, U17 pa Tina Kelenberger. Sodelovanje z omenjenimi pa se podaljša do 30. 11. 2022.

Potrjen je bil tudi koledar za pomladanski del sezone 2020/21 v 1. SNL, 2. SNL in Pokalu Slovenije. PLTS se tako nadaljuje 10. februarja s tekmami 20. kroga, tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje 21. februarja, Pokal Pivovarna Union pa 3. marca s prestavljenimi tekmami 2. kroga oziroma 17. marca s tekmami četrtfinala.

Člani izvršnega odbora so sprejeli tudi razpis za novoustanovljene klube. NZS bo vsakemu novoustanovljenemu klubu v letu 2021, ki bo izpolnjeval osnovne pogoje (vključenost v MNZ in vpisan v register klubov NZS, najmanj dve ekipi v različnih starostnih kategorijah in vsaj z eno mlajšo ekipo tekmuje v uradnih ligaških tekmovanjih pod okriljem NZS), namenila 1.000 EUR pomoči (od tega polovica v obliki športne opreme) oziroma 500 EUR pomoči (od tega polovica v obliki športne opreme) v primeru kluba malega nogometa. Več informacij v okrožnici.

Na predlog predsednika NZS, Radenka Mijatovića, so člani IO prav tako potrdili razdelitev področij dela podpredsednikov NZS. Stanko Glažar bo tako v naslednjih štirih letih zadolžen za področja futsala, infrastrukture, ter sodelovanje s člani in ključnimi deležniki, Danilo Kacijan za področja tekmovanj pod okriljem NZS, Gvido Mravljak za področja sistemskih, normativnih zadev, integritete ter komuniciranja in Dejan Germič za ženski nogomet, mladinski nogomet in nogomet za vse. 

Poleg zgoraj omenjenih tem so člani izvršnega odbora obravnavali in sprejeli še razpis za priznanja NZS za leto 2020, spremembe in dopolnitve disciplinskega pravilnika NZS, podaljšanje mandata komisijam in organom do zaključka tekmovalne sezone 2020/21, ter podali soglasje k podpisu pogodbe o prodaji medijskih in sponzorskih pravic.

Tekst: NZS/MaK
 

SORODNE NOVICE

 • 06.01.2021 | NZS
  Štiri panožne zveze s pozivom za odpiranje kolektivnega športa
  Predstavniki štirih panožnih zvez (nogometne, rokometne, košarkarske in odbojkarske) so se podpisali pod poziv postopnega odpiranja kolektivnega športa v času pandemije COVID-19 ter ga poslali na Direktorat za šport Republike Slovenije.
 • 31.12.2020 | NZS
  Postani eReprezentant 2021
  NZS je leta 2019 izbrala prva eReprezentanta, ki sta Slovenijo predstavljala v kvalifikacijah za e-Evropsko prvenstvo v nogometni simulaciji Pro Evolution Soccer 2020. To je lani prvič potekalo v organizaciji Uefe. Slednja tudi letos organizira e-Evropsko prvenstvo, tokrat v igri Pro Evolution 2021, kvalifikacije pa letos potekajo preko spleta. Kvalifikacijski turnir 5. januarja.
 • 27.12.2020 | NZS
  Izšla knjiga NZS 100 in dokumentarni film
  Nogometna zveza Slovenije bo jubilejno leto 2020, v katerem praznuje 100-to obletnico delovanja, sklenila z izdajo knjige NZS 100 in dokumentarnim filmom.
 • 17.12.2020 | NZS
  Pomagaj športu, pomagaj nogometu!
  Zaradi pandemije koronavirusa so se številne slovenske športne organizacije znašle v nezavidljivem položaju. To velja tudi za slovenske nogometne klube, ki jim lahko pomagate z delom odmerjene dohodnine.
 • 27.11.2020 | NZS
  Nogometna zveza med prejemniki Častne listine OKS-ZŠZ
  Predsednik NZS, Radenko Mijatović, je v imenu Nogometne zveze Slovenije sprejel najvišje priznanje olimpijskega komiteja Slovenije, Častno listino, ki ga je slovenska krovna športna organizacija ob 100-letnici olimpizma na slovenskem podelila štirinajstim panožnim zvezam.
 • 20.11.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: Raziskava pokazala interes nogometašev za podjetništvo
  Julija je v sklopu evropskega projekta SPORT-ENT (Šport in podjetništvo) potekala mednarodna raziskava med 395 nogometaši, ki je igralcem zastavila številna vprašanja o njihovem odnosu do njihove druge karierne poti.
 • 06.11.2020 | NZS
  Tekmovanje v 1. SFL se nadaljuje, 2. SNL in ostala tekmovanja prekinjena do 2021
  Vlada RS je na včerajšnji dopisni seji sprejela spremembe omejitvam za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Z današnjim dnem je namreč na seznamu izjem pri poklicnem in vrhunskem športu tudi futsal, po sestanku s klubi 2. SNL pa se v letošnjem letu dokončno prekinja prvenstvo v 2. SNL, NZS pa je enako odločitev sprejela tudi za ostala nižjeligaška tekmovanja pod svojim okriljem.
 • 27.10.2020 | NZS
  Predsednik NZS bo IO predlagal razrešitev Glihe
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije, Izvršnem odboru NZS predlaga razrešitev Primoža Glihe z mesta selektorja mlade reprezentance do 21 let.
 • 26.10.2020 | NZS
  Radenko Mijatović še štiri leta predsednik NZS
  Radenko Mijatović bo tudi v naslednjih štirih letih predsednik Nogometne zveze Slovenije. Edini predsedniški kandidat je na današnji volilni skupščini, ki je potekala virtualno, dobil 27 glasov, kolikor jih je tudi glasovalo.

DELI NA