18.02.2022 | NZS
Po 17. seji IO NZS: Nova pomoč klubom, znano prizorišče pokalnih final

Nacionalni nogometni center Brdo je v četrtek popoldan gostil prvo sejo izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije v letu 2022. Na 17. seji so člani izvršnega odbora odločili o sofinanciranju klubov v ženskih tekmovanjih, pomoči klubom in finalu pokalnega tekmovanja v ženski in moški kategoriji.

Finančna stimulacija ženskemu klubskemu nogometu

Izvršniki so soglasno sprejeli sklep o finančni stimulaciji klubom 1. SŽNL za pridobitev licence za tekmovalno sezono 2022/23, ki v skladu s Pravilnikom o licenciranju nogometnih klubov znaša 1.000,00 EUR za vsak klub. Da so upravičeni do stimulacije morajo klubi uspešno pridobiti licenco za nastopanje v tekmovanju.

V skladu s strateškimi usmeritvami na področju razvoja ženskega nogometa pa je izvršni odbor sprejel tudi sklep o sofinanciranju ženskih nogometnih klubov v višini 96.300 EUR v tekmovalnem letu 2022/23. Odločitev srednjeročno zasleduje cilj dviga števila ekip, ki nastopajo v SŽNL, na deset klubov in dvig kvalitete dela v ženskih nogometnih klubih.

Skupna višina pomoči ženskim klubom, ki jo je potrdil IO NZS, tako znaša 104.300 EUR. Podrobnejša razdelitev sredstev je na voljo v okrožnici.

Finale ženskega in moškega Pokala Pivovarna Union v Celju

Člani izvršnega odbora so potrdili predlog strokovne službe NZS, da bosta finalni tekmi slovenskega pokalnega tekmovanja Pokal Pivovarna Union tako v moški, kot v ženski konkurenci, odigrana na celjskem stadionu Z'dežele.

Finale obeh pokalnih tekmovanj bo odigrano 11. maja.

Pomoč klubom

NZS bo v prihodnjem obdobju ponovno priskočila na pomoč klubom, saj je IO NZS sprejel sklep o finančni pomoči klubom v spomladanskem delu sezone 2021/22, v skupni vrednosti 193.334 EUR. S tem bo NZS klubom pomagala z namenskimi sredstvi za kritje stroškov uradnih oseb se spomladanski del sezone, pri novih komercialnih aktivnostih v PLT, 2. SNL in pokalnem tekmovanju ter pri nižanju stroškov poslovanja klubov za udeležbo v tekmovanjih NZS.

Zaradi pandemije COVID-19 in posledičnih pretresov na svetovnih in domačih gospodarskih trgih bo NZS tako skupaj s prvimi štirimi paketi pomoči zaradi pandemije med klube razdelila že 1.267.775 EUR. Več o tokratni razdelitvi pomoči v okrožnici

Razpis za novoustanovljene klube

Izvršni odbor NZS je sprejel sklep o vsakoletnem razpisu za novoustanovljene klube, ki bo tudi tokrat opredelil način pomoči klubom, ki se šele podajajo na svojo pot. NZS bo novim klubom velikega nogometa pomagala s sofinanciranjem dejavnosti in zagotavljanjem športne opreme v skupni višini 1.000,00 EUR, novim klubom futsala pa s pomočjo v skupni višini 500 EUR.

Novoustanovljeni klubi med 1.1. in 31. 12. 2022 morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

 • registriran član MNZ in vpisan v register klubov NZS;
 • najmanj dve ekipi v različnih starostnih kategorijah;
 • vsaj z eno mlajšo ekipo tekmuje v uradnih ligaških tekmovanjih pod okriljem NZS.

Razpis je na voljo v naslednji okrožnici.

Program dela NZS in Finančni načrt NZS za leto 2022

Izvršni odbor je sprejel program dela Nogometne zveze Slovenije v letu 2022, ki obsega strateške cilje in načrtovane aktivnosti krovne nogometne organizacije in njene strokovne službe. Program je pripravljen v skladu s sprejeto strategijo delovanja NZS in strateškimi usmeritvami na posameznih področjih in že v precejšnji meri upošteva okoliščine v zvezi s še vedno trajajočo epidemijo Covid-19.

Prav tako so člani IO sprejeli finančni načrt NZS za poslovno leto 2022, ki ga strokovna služba vsako leto pripravi na podlagi določil Statuta NZS, sprejetih in načrtovanih programov ter aktivnosti in nalog NZS. Predlog finančnega načrta je pred sprejemom na IO obravnavala Komisija NZS za finance in trženje, dokument pa bo aprila obravnavala tudi Skupščina NZS.

Poročila o delu reprezentanc

Člani izvršnega odbora so se seznanili tudi s poročili selektorjev o delu reprezentančnih selekcij v letu 2021 in predlogi smernic za delo v letu 2022 na tem področju.

Razno

Poleg zgoraj omenjenih sklepov so člani IO NZS obravnavali še nekaj točk dnevnega reda. Sprejeli so poročilo in program dela Inštruktorske službe NZS, pregledali realizacijo sklepov IO in Odbora za nujne zadeve NZS, sprejeli sklep o tekmovanju o organizaciji turnirja UEFA pokala regij, ter sklep o vodenju poverjenih tekmovanj NZS. 3. SNL zahod bo tako vodila MNZ Ljubljana, 3. snl vzhod bo potekal pod okriljem MNZ Celje, 2. SML/SKL zahod MNZG Kranj in 2. SML/SKL pod vodstvom MNZ Maribor.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 21.06.2022 | NZS
  Razpis za generalnega sekretarja NZS
  Nogometna zveza Slovenije na podlagi 32. člena Statuta NZS objavlja javni razpis za mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022 – 2026.
 • 21.06.2022 | NZS
  ŠD Skorba veteranski prvaki
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli konec tedna potekal zaključni turnir tekmovanja NZS v veteranski kategoriji za sezono 2021/22.
 • 20.06.2022 | NZS
  Danes žreb parov prihajajoče sezone
  Nacionalni nogometni center Brdo danes gosti tradicionalno žrebanje tekmovalnih parov Prve lige Telemach in 2. SNL za tekmovalno sezono 2022/23.
 • 04.06.2022 | NZS
  Poslovil se je Goran Sanković
  V 43. letu starosti je umrl nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković, član reprezentance, ki se je leta 2002 z zlatimi črkami vpisala v zgodovino slovenskega nogometa s prvim nastopom Slovenije na svetovnem prvenstvu v nogometu.
 • 30.05.2022 | NZS
  Mijatović obiskal Ukrajince ob zaključku priprav na Brdu
  Ukrajinska nogometna reprezentanca danes zaključuje enomesečne priprave na tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na SP 2022 s Škotsko. Ukrajinci so se pripravljali v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, ki jim je nudil prepotreben mir in odlične pogoje za delo.
 • 10.05.2022 | NZS
  Odziv NZS na izstop FC Litija iz tekmovanj
  NZS je v ponedeljek dobila obvestilo, da futsal klub FC Litija z dnem 08. 05. 2022 izstopa iz vseh tekmovanj pod njenim okriljem. Gre za individualno odločitev kluba, na katero Nogometna zveza Slovenije nima vpliva. 
 • 19.04.2022 | NZS
  NZS lani z rekordnimi prihodki in financiranjem nogometnih programov
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini pregledala delovanje v preteklem letu, v katerem je ustvarila rekordne prihodke v višini 19,53 milijona evrov. Zveza je s 4,5 milijona evrov zagotovila tudi rekordno financiranje nogometnih deležnikov v državi.
 • 19.04.2022 | NZS
  Danes redna letna Skupščina NZS
  V torek, 19. aprila, bo ob 17.00 na Brdu pri Kranju potekala redna letna Skupščina Nogometne zveze Slovenije.
 • 17.03.2022 | NZS
  Po 18. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju so se sestali člani Izvršnega odbora NZS, ki so na svoji 18. seji obravnavali 13 točk dnevnega reda. Sprejeli so sklep o spremembi tekmovalnega sistema v mladinskih kategorijah ter potrdili sklic redne letne skupščine NZS.
 • 16.03.2022 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Organizator dogodkov
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.

DELI NA