18.02.2022 | NZS
Po 17. seji IO NZS: Nova pomoč klubom, znano prizorišče pokalnih final

Nacionalni nogometni center Brdo je v četrtek popoldan gostil prvo sejo izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije v letu 2022. Na 17. seji so člani izvršnega odbora odločili o sofinanciranju klubov v ženskih tekmovanjih, pomoči klubom in finalu pokalnega tekmovanja v ženski in moški kategoriji.

Finančna stimulacija ženskemu klubskemu nogometu

Izvršniki so soglasno sprejeli sklep o finančni stimulaciji klubom 1. SŽNL za pridobitev licence za tekmovalno sezono 2022/23, ki v skladu s Pravilnikom o licenciranju nogometnih klubov znaša 1.000,00 EUR za vsak klub. Da so upravičeni do stimulacije morajo klubi uspešno pridobiti licenco za nastopanje v tekmovanju.

V skladu s strateškimi usmeritvami na področju razvoja ženskega nogometa pa je izvršni odbor sprejel tudi sklep o sofinanciranju ženskih nogometnih klubov v višini 96.300 EUR v tekmovalnem letu 2022/23. Odločitev srednjeročno zasleduje cilj dviga števila ekip, ki nastopajo v SŽNL, na deset klubov in dvig kvalitete dela v ženskih nogometnih klubih.

Skupna višina pomoči ženskim klubom, ki jo je potrdil IO NZS, tako znaša 104.300 EUR. Podrobnejša razdelitev sredstev je na voljo v okrožnici.

Finale ženskega in moškega Pokala Pivovarna Union v Celju

Člani izvršnega odbora so potrdili predlog strokovne službe NZS, da bosta finalni tekmi slovenskega pokalnega tekmovanja Pokal Pivovarna Union tako v moški, kot v ženski konkurenci, odigrana na celjskem stadionu Z'dežele.

Finale obeh pokalnih tekmovanj bo odigrano 11. maja.

Pomoč klubom

NZS bo v prihodnjem obdobju ponovno priskočila na pomoč klubom, saj je IO NZS sprejel sklep o finančni pomoči klubom v spomladanskem delu sezone 2021/22, v skupni vrednosti 193.334 EUR. S tem bo NZS klubom pomagala z namenskimi sredstvi za kritje stroškov uradnih oseb se spomladanski del sezone, pri novih komercialnih aktivnostih v PLT, 2. SNL in pokalnem tekmovanju ter pri nižanju stroškov poslovanja klubov za udeležbo v tekmovanjih NZS.

Zaradi pandemije COVID-19 in posledičnih pretresov na svetovnih in domačih gospodarskih trgih bo NZS tako skupaj s prvimi štirimi paketi pomoči zaradi pandemije med klube razdelila že 1.267.775 EUR. Več o tokratni razdelitvi pomoči v okrožnici

Razpis za novoustanovljene klube

Izvršni odbor NZS je sprejel sklep o vsakoletnem razpisu za novoustanovljene klube, ki bo tudi tokrat opredelil način pomoči klubom, ki se šele podajajo na svojo pot. NZS bo novim klubom velikega nogometa pomagala s sofinanciranjem dejavnosti in zagotavljanjem športne opreme v skupni višini 1.000,00 EUR, novim klubom futsala pa s pomočjo v skupni višini 500 EUR.

Novoustanovljeni klubi med 1.1. in 31. 12. 2022 morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • registriran član MNZ in vpisan v register klubov NZS;
  • najmanj dve ekipi v različnih starostnih kategorijah;
  • vsaj z eno mlajšo ekipo tekmuje v uradnih ligaških tekmovanjih pod okriljem NZS.

Razpis je na voljo v naslednji okrožnici.

Program dela NZS in Finančni načrt NZS za leto 2022

Izvršni odbor je sprejel program dela Nogometne zveze Slovenije v letu 2022, ki obsega strateške cilje in načrtovane aktivnosti krovne nogometne organizacije in njene strokovne službe. Program je pripravljen v skladu s sprejeto strategijo delovanja NZS in strateškimi usmeritvami na posameznih področjih in že v precejšnji meri upošteva okoliščine v zvezi s še vedno trajajočo epidemijo Covid-19.

Prav tako so člani IO sprejeli finančni načrt NZS za poslovno leto 2022, ki ga strokovna služba vsako leto pripravi na podlagi določil Statuta NZS, sprejetih in načrtovanih programov ter aktivnosti in nalog NZS. Predlog finančnega načrta je pred sprejemom na IO obravnavala Komisija NZS za finance in trženje, dokument pa bo aprila obravnavala tudi Skupščina NZS.

Poročila o delu reprezentanc

Člani izvršnega odbora so se seznanili tudi s poročili selektorjev o delu reprezentančnih selekcij v letu 2021 in predlogi smernic za delo v letu 2022 na tem področju.

Razno

Poleg zgoraj omenjenih sklepov so člani IO NZS obravnavali še nekaj točk dnevnega reda. Sprejeli so poročilo in program dela Inštruktorske službe NZS, pregledali realizacijo sklepov IO in Odbora za nujne zadeve NZS, sprejeli sklep o tekmovanju o organizaciji turnirja UEFA pokala regij, ter sklep o vodenju poverjenih tekmovanj NZS. 3. SNL zahod bo tako vodila MNZ Ljubljana, 3. snl vzhod bo potekal pod okriljem MNZ Celje, 2. SML/SKL zahod MNZG Kranj in 2. SML/SKL pod vodstvom MNZ Maribor.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | NZS
    Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
  • 15.04.2024 | NZS
    Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
  • 21.03.2024 | NZS
    Po 45. seji IO NZS
    Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
  • 20.03.2024 | NZS
    Zagotovite si svoj dres slovenske reprezentance
    Nogometna zveza Slovenije z veseljem naznanja začetek večletnega partnerstva z MatchWornShirt, podjetjem, ki je po vsem svetu prepoznan kot vodilni v panogi edinstvenih športnih spominkov. V partnerstvu z več kot 300 ekipami se MatchWornShirt osredotoča na nošene in podpisane nogometne drese ter ponuja bogat izbor zbirateljskih predmetov iz košarke, hokeja in mnogih drugih športov.
  • 20.03.2024 | NZS
    Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
    Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
  • 05.03.2024 | NZS
    Posvet NZS o varnosti na stadionih
    Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
  • 29.02.2024 | NZS
    Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
    Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
  • 26.02.2024 | NZS
    Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
    Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
  • 22.02.2024 | NZS
    NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
  • 19.02.2024 | NZS
    Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
    Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.

DELI NA