07.05.2021 | NZS
Po 10. seji IO NZS

Na sedežu NZS je v četrtek popoldan potekala 10. seja Izvršnega odbora NZS. Na njej so člani IO potrdili strategijo NZS za obdobje 2021-2025, ki bo konec meseca predstavljena tudi na Skupščini NZS. Izvršniki so sprejeli tudi finančno vzpodbudo klubom, ki napredujejo v 1. SNL, sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021, spremembe tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju, enotno pogodbo o trenerskem delu in imenovanje selektorja U17.

Strategija NZS 2021-2025

NZS je lani uspešno zaključila strateško obdobje 2015 – 2020, na seji IO pa je generalni sekretar NZS, Martin Koželj izvršnikom že predstavil strategijo za odboje 2021 – 2025. Glavna strateška področja v novi strategiji so tri – Razvoj kakovostne igre na vseh ravneh, uveljavljanje pomena in ugleda nogometa v družbi in uravnoteženo poslovanje ter vlaganje v razvoj nogometa. »Dolgoročni trendi in scenariji razvoja dejavnosti kažejo, da delujemo v globalno najprivlačnejši športno-poslovni dejavnosti. Ocena zunanjih okoliščin do leta 2025 (srednjeročni scenarij) nas utrjuje v prepričanju, da bomo delovali v zunanjih okoliščinah, ki bodo omogočale dinamičen razvoj športno-poslovnih modelov v nogometu. Naša vizija do leta 2025 nas zavezuje k razvoju transparentno upravljane in družbeno odgovorne nogometne zveze z zmagovalno miselnostjo, ki bo širše prepoznavna po svojih vrednotah delovanja in zavezanosti dvigu kakovosti nogometne igre,« je ob predstavitvi povedal Koželj in dodal, da je »Strategija NZS za obdobje do 2025 pripravljena v duhu zasnove strateškega razmišljanja in verjamemo, da bo prek ustreznega komuniciranja in konkretnega dela s pomočjo vrednot in sistema odgovornosti našo skupno strategijo sprejel najširši krog nogometnih deležnikov, s ciljem dviga slovenskega nogometa na še višji nivo.«

Finančna vzpodbuda klubom, ki napredujejo v 1. SNL

Nogometna zveza Slovenije bo tudi ob koncu te sezone namenila finančno spodbudo kluboma 2. SNL, ki bosta v prihodnji sezoni nastopila v najboljšem klubskem tekmovanju v državi. Kluba bosta za napredovanje prejela vsak 30.000 EUR, polovico v denarju in polovico v opremi.

Razpis NZS za sofinanciranje nogometne infrastrukture 2021

Izvršni odbor je potrdil izvedbo vsakoletnega razpisa za sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021. Namen razpisa je spodbuditi gradnjo in posodobitev obstoječih nogometnih športnih objektov s ciljem zagotoviti izboljšane pogoje za nogometno dejavnost. NZS bo v sklopu razpisa namenila 500.000 evrov za izboljšanje nogometne infrastrukture v Sloveniji, pogoji razpisa pa so objavljeni na spletni strani NZS.

Več: Razpis SIPN 2021

Sprememba tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju od sezone 2022/2023

Potem ko je izvršni odbor že na eni svojih prejšnjih sej odločil, da bo pokalno tekmovanje v prihodnji sezoni zaradi prilagajanja epidemiološki situaciji spremenjeno, je izvršni odbor sprejel spremembo tekmovalnega sistema v Pokalu Pivovarna Union od sezone 2022/23 naprej. O spremembi bo konec meseca odločala še skupščina NZS. V želji po večji popularizaciji najbolj množičnega nogometnega tekmovanja tudi v krajih, kjer se sicer ne igra nogomet najvišjega ranga, je predlog novega tekmovalnega sistema usmerjen ravno v gostovanja večjih klubov pri manjših. Pokalno tekmovanje se bo tako na nivoju MNZ in NZS izvedlo v istem letu, med posameznimi krogi pa ne bo nosilcev ali nenosilcev, kar pomeni, da bo prvoligaš lahko igral pri nižjeligašu, ali obratno. V prvem krogu bo nastopilo 120 ekip, v drugem pa 64 ekip. Šest prvoligašev bo tekmovanje začelo v prvem krogu, v drugem krogu se bodo pridružili še klubi, ki so nastopali v evropskih tekmovanjih. V vseh krogih se odigra ena tekma.

Enotna pogodba o trenerskem delu

IO NZS je na predlog Zveze nogometnih trenerjev Slovenije in Komisije za profesionalni nogomet sprejel sklep o implementaciji standardne pogodbe med nogometnimi trenerji in nogometnimi klubi. V času dogovarjanja med relevantnimi deležniki so se izoblikovali osnovni kriteriji in zahteve, ki jih mora vsebovati pogodba med nogometnimi trenerji in nogometnimi klubi, z namenom, da se poenoteno uredijo pogodbena razmerja. Uporaba standardne pogodbe bo postala obvezna od 1. 7. 2021 za vse nove profesionalne pogodbe med trenerji in klubi 1. SNL, 2. SNL in SŽNL.

Aleksandar Radosavljević na čelu reprezentance do 17 let

Po prekinitvi sodelovanja z Agronom Šaljo je izvršni odbor NZS sprejel predlog direktorja reprezentanc Mirana Pavlina in potrdil imenovanje Aleksandra Radosavljevića na mesto selektorja reprezentance do 17 let. Radosavljević tako nadaljuje delo z reprezentanco, ki jo je doslej vodil v selekciji do 16 let.

Tekst: NZS/MaK

 

SORODNE NOVICE

 • 02.10.2021 | NZS
  Za Botrstvo v športu zbrali 120 tisoč evrov!
  V petek je bil stadion Stožice odet v dobrodelnost. Na Dobrodelnem nogometnem večeru Fundacije Miroslava Cerarja se je igralo za dober namen. Zbranih 120.000 evrov bo šlo za projekt Botrstvo v športu, ki s štipendijami podpira mlade športnike in športnice iz socialno šibkejših okolij.
 • 01.10.2021 | NZS
  Dobrodelni nogometni večer na Stožicah z Aleksandrom Čeferinom in Luisom Figom
  Aleksander Čeferin, Luis Figo, Maxwell Scherrer, Zvonimir Boban in Robbie Keane bodo v petek zvečer pritekli na zelenico Stožic v sklopu dobrodelnega nogometnega dogodka Fundacije Miroslava Cerarja, na katerem bodo skupaj s slovenskimi olimpijci odigrali nogometno tekmo ter zbirali sredstva za dobrodelni projekt Botrstvo v športu.
 • 13.09.2021 | NZS
  Izvršni odbor z novimi 317.335 EUR pomoči, skupaj klubom že več kot milijon
  Člani izvršnega odbora NZS so se v prejšnjem tednu sestali na 15. seji in sprejeli nekaj odločitev, s katerimi bodo nekoliko olajšali delovanje klubov v času med in po epidemiji COVID-19. Ker bo epidemija krojila tudi nadaljevanje leta 2021, je NZS sprejela nove oblike pomoči klubom.
 • 09.09.2021 | NZS
  Poslovil se je Danilo Popivoda
  V 75. letu starosti je umrl velikan slovenskega nogometa Danilo Popivoda. Nekdanji odlični napadalec je za jugoslovansko reprezentanco odigral 20 tekem in bil član izbrane vrste na svetovnem prvenstvu leta 1974.
 • 07.09.2021 | NZS
  Odziv ob dogodkih na tekmi 3. SNL v Škofji Loki
  Na Nogometni zvezi Slovenije smo z ogorčenostjo spremljali incident, ki se je pred dnevi zgodil na tekmi 3. SNL Zahod med domačo Škofjo Loko in Izolo. Incident, ko je na igrišče vdrla skupina huliganov in napadla gostujoče nogometaše in igralce, najhuje obsojamo in bomo storili vse v svoji moči, da podobne incidente na slovenskih nogometnih igriščih preprečimo.
 • 26.07.2021 | NZS
  Poslovil se je Ivan Toplak
  V 90. letu starosti je v Mariboru umrl nekdanji odlični nogometaš, kasneje pa trener in selektor, Ivan Toplak.
 • 29.06.2021 | NZS
  Po 13. seji IO NZS
  Na 13. seji so člani IO NZS poleg odločitve o uporabi tehnologije VAR v slovenskem prvoligaškem nogometu in sestave ligaških tekmovanj pod okriljem NZS sprejeli tudi odločitev o finančni stimulaciji klubom za vključevanje mladih igralcev, potrdili koledar ženskih in futsal tekmovanj, ter se seznanili s poročilom o licenciranju klubov 2021/22.
 • 29.06.2021 | NZS
  Sestava lig za sezono 2021/22
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 13. seji, na njej pa so sprejeli nekaj pomembnih odločitev za začetek prihajajoče nogometne sezone. Med njimi tudi sklepe o sestavi lig pod okriljem NZS.
 • 09.06.2021 | NZS
  Izvršni odbor na 12. seji potrdil predlog finančne vzpodbude za bodoče drugoligaše
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 12. seji sprejel sklepa, ki bosta klubom prinesla neposredno finančno korist. Potrjena sta bila namreč sklepa o finančni vzpodbudi klubom, ki napredujejo v 2. SNL in sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila za mladinske in ženske kategorije. Imenovan je bil tudi selektor reprezentance do 15 let.
 • 29.05.2021 | NZS
  NZS in JGZ Brdo podpisala dogovor o sodelovanju, nov hotel kmalu nared
  Javni gospodarski zavod P+protokolarne storitve (JGZ) Brdo in Nogometna zveza Slovenije (NZS) sta podpisala pogodbo o sodelovanju; NZS ima namreč sedež v neposredni bližini hotela, ki ga bodo po napovedih v kratkem dokončali tudi za potrebe predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije v drugi polovici leta.

DELI NA