07.05.2021 | NZS
Po 10. seji IO NZS

Na sedežu NZS je v četrtek popoldan potekala 10. seja Izvršnega odbora NZS. Na njej so člani IO potrdili strategijo NZS za obdobje 2021-2025, ki bo konec meseca predstavljena tudi na Skupščini NZS. Izvršniki so sprejeli tudi finančno vzpodbudo klubom, ki napredujejo v 1. SNL, sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021, spremembe tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju, enotno pogodbo o trenerskem delu in imenovanje selektorja U17.

Strategija NZS 2021-2025

NZS je lani uspešno zaključila strateško obdobje 2015 – 2020, na seji IO pa je generalni sekretar NZS, Martin Koželj izvršnikom že predstavil strategijo za odboje 2021 – 2025. Glavna strateška področja v novi strategiji so tri – Razvoj kakovostne igre na vseh ravneh, uveljavljanje pomena in ugleda nogometa v družbi in uravnoteženo poslovanje ter vlaganje v razvoj nogometa. »Dolgoročni trendi in scenariji razvoja dejavnosti kažejo, da delujemo v globalno najprivlačnejši športno-poslovni dejavnosti. Ocena zunanjih okoliščin do leta 2025 (srednjeročni scenarij) nas utrjuje v prepričanju, da bomo delovali v zunanjih okoliščinah, ki bodo omogočale dinamičen razvoj športno-poslovnih modelov v nogometu. Naša vizija do leta 2025 nas zavezuje k razvoju transparentno upravljane in družbeno odgovorne nogometne zveze z zmagovalno miselnostjo, ki bo širše prepoznavna po svojih vrednotah delovanja in zavezanosti dvigu kakovosti nogometne igre,« je ob predstavitvi povedal Koželj in dodal, da je »Strategija NZS za obdobje do 2025 pripravljena v duhu zasnove strateškega razmišljanja in verjamemo, da bo prek ustreznega komuniciranja in konkretnega dela s pomočjo vrednot in sistema odgovornosti našo skupno strategijo sprejel najširši krog nogometnih deležnikov, s ciljem dviga slovenskega nogometa na še višji nivo.«

Finančna vzpodbuda klubom, ki napredujejo v 1. SNL

Nogometna zveza Slovenije bo tudi ob koncu te sezone namenila finančno spodbudo kluboma 2. SNL, ki bosta v prihodnji sezoni nastopila v najboljšem klubskem tekmovanju v državi. Kluba bosta za napredovanje prejela vsak 30.000 EUR, polovico v denarju in polovico v opremi.

Razpis NZS za sofinanciranje nogometne infrastrukture 2021

Izvršni odbor je potrdil izvedbo vsakoletnega razpisa za sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021. Namen razpisa je spodbuditi gradnjo in posodobitev obstoječih nogometnih športnih objektov s ciljem zagotoviti izboljšane pogoje za nogometno dejavnost. NZS bo v sklopu razpisa namenila 500.000 evrov za izboljšanje nogometne infrastrukture v Sloveniji, pogoji razpisa pa so objavljeni na spletni strani NZS.

Več: Razpis SIPN 2021

Sprememba tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju od sezone 2022/2023

Potem ko je izvršni odbor že na eni svojih prejšnjih sej odločil, da bo pokalno tekmovanje v prihodnji sezoni zaradi prilagajanja epidemiološki situaciji spremenjeno, je izvršni odbor sprejel spremembo tekmovalnega sistema v Pokalu Pivovarna Union od sezone 2022/23 naprej. O spremembi bo konec meseca odločala še skupščina NZS. V želji po večji popularizaciji najbolj množičnega nogometnega tekmovanja tudi v krajih, kjer se sicer ne igra nogomet najvišjega ranga, je predlog novega tekmovalnega sistema usmerjen ravno v gostovanja večjih klubov pri manjših. Pokalno tekmovanje se bo tako na nivoju MNZ in NZS izvedlo v istem letu, med posameznimi krogi pa ne bo nosilcev ali nenosilcev, kar pomeni, da bo prvoligaš lahko igral pri nižjeligašu, ali obratno. V prvem krogu bo nastopilo 120 ekip, v drugem pa 64 ekip. Šest prvoligašev bo tekmovanje začelo v prvem krogu, v drugem krogu se bodo pridružili še klubi, ki so nastopali v evropskih tekmovanjih. V vseh krogih se odigra ena tekma.

Enotna pogodba o trenerskem delu

IO NZS je na predlog Zveze nogometnih trenerjev Slovenije in Komisije za profesionalni nogomet sprejel sklep o implementaciji standardne pogodbe med nogometnimi trenerji in nogometnimi klubi. V času dogovarjanja med relevantnimi deležniki so se izoblikovali osnovni kriteriji in zahteve, ki jih mora vsebovati pogodba med nogometnimi trenerji in nogometnimi klubi, z namenom, da se poenoteno uredijo pogodbena razmerja. Uporaba standardne pogodbe bo postala obvezna od 1. 7. 2021 za vse nove profesionalne pogodbe med trenerji in klubi 1. SNL, 2. SNL in SŽNL.

Aleksandar Radosavljević na čelu reprezentance do 17 let

Po prekinitvi sodelovanja z Agronom Šaljo je izvršni odbor NZS sprejel predlog direktorja reprezentanc Mirana Pavlina in potrdil imenovanje Aleksandra Radosavljevića na mesto selektorja reprezentance do 17 let. Radosavljević tako nadaljuje delo z reprezentanco, ki jo je doslej vodil v selekciji do 16 let.

Tekst: NZS/MaK

 

SORODNE NOVICE

 • 09.06.2021 | NZS
  Izvršni odbor na 12. seji potrdil predlog finančne vzpodbude za bodoče drugoligaše
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 12. seji sprejel sklepa, ki bosta klubom prinesla neposredno finančno korist. Potrjena sta bila namreč sklepa o finančni vzpodbudi klubom, ki napredujejo v 2. SNL in sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila za mladinske in ženske kategorije. Imenovan je bil tudi selektor reprezentance do 15 let.
 • 29.05.2021 | NZS
  NZS in JGZ Brdo podpisala dogovor o sodelovanju, nov hotel kmalu nared
  Javni gospodarski zavod P+protokolarne storitve (JGZ) Brdo in Nogometna zveza Slovenije (NZS) sta podpisala pogodbo o sodelovanju; NZS ima namreč sedež v neposredni bližini hotela, ki ga bodo po napovedih v kratkem dokončali tudi za potrebe predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije v drugi polovici leta.
 • 20.05.2021 | NZS
  Redna letna Skupščina NZS
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini v Ljubljani med drugim sprejela finančni načrt za leto 2021. V tem je za 19.892.717 evrov prihodkov in 19.881.510 odhodkov, tako da sta letošnja zneska precej višja kot prej, a predvsem na račun organizacije evropskega prvenstva do 21 let.
 • 12.05.2021 | NZS
  Testiranje VAR tehnologije
  Nogometna zveza Slovenije je po opravljeni analizi učinkov vpeljave tehnologije v slovenski nogometni prostor pričela s testiranjem VAR tehnologije (Video assistant referee), ki je v zadnjih letih postala standard v nogometnih tekmovanjih.
 • 20.04.2021 | NZS
  Po kongresu Uefe v Motreauxu
  Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v govoru na torkovem kongresu krovne evropske nogometne organizacije v Montreuxu vodstvom klubov, ki sodelujejo pri snovanju alternativne zaprte evropske klubske lige, potrkal na vest in jim ponudil možnost, da si premislijo. Članice Uefe pa so v izjavi soglasno obsodile poskus vzpostavitve superlige.
 • 19.04.2021 | NZS
  NZS podpira napore Uefe po ohranjanju ravnovesja
  Nogometni svet je pretreslo dogajanje v evropskem klubskem nogometu, kjer je dvanajsterica elitnih klubov odločila ustanoviti svoje zaprto tekmovanje, s tem pa so klubi obrnili hrbet načelom solidarnosti, ki so temelj uspeha današnjega nogometa kot celote.
 • 14.04.2021 | NZS
  Izvršni odbor odločal o tekmovanjih NZS
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev o nadaljevanju tekmovanj in spremembi tekmovalnih koledarjev za 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, Pokal, ter 1. SML/SKL in 2. SML/SKL, kakor v 1. SŽNL, ženskem pokalu, DU17, 1. SFL, 2. SFL, Ženski futsal ligi, Futsal ligi U19 in Futsal pokalu Terme Olimia.
 • 12.04.2021 | NZS
  Razstava 100 let NZS na Krakovskem nasipu
  Nogometna zveza Slovenije je na Krakovskem nasipu v Ljubljani pripravila krajšo verzijo razstave, ki je bila prvotno na ogled v ljubljanskem Tivoliju ob 100 letnici krovne slovenske nogometne organizacije.
 • 01.04.2021 | NZS
  NZS primorana ustaviti tekmovanja
  Kljub naporom vodstva NZS, da bi dosegli spremembo dikcije Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov objavljenem v Uradnem listu št. 47 z dne 29.03.2021, smo na NZS primorani prekiniti vsa tekmovanja pod okriljem NZS med 1. aprilom 2021 in do vključno 11. aprila 2021.

DELI NA

0