04.04.2019 | 2. SNL
Petkrat v soboto, trikrat v nedeljo

Drugoligaši so marec sklenili z vstopom v zadnjo tretjino prvenstva, prvi aprilski vikend pa ponuja tekme 22. kroga. Radomlje po domačem porazu z Brici popravni izpit čaka v Beltincih, Tabor bo v primorskem spopadu gostil Bilje, Bravo pa se bo pred kamerami Sportkluba udaril z Nafto.

Sobota, ob 14.00: AŠK BRAVO - NAFTA 1903
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved igranja: David Brekalo (Bravo)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Dvaindvajseti krog 2. SNL bosta odprli ekipi Brava in Nafte. Spopad Ljubljančanov in Lendavčanov boste lahko spremljali tudi na Sportklubu, četa Dejana Grabića pa bo iskala maščevanje za jesenski poraz pod lendavskimi griči. Dvoboj preobratov – Bravo je še v drugem polčasu vodil z 0:2 – so z izidom 3:2 dobili nogometaši Nafte, ki so po podobnem receptu dobili tudi zadnjo ligaško tekmo. Ankarančani so v Lendavi že vodili z 0:2, po sedmih golih v nadaljevanju tekme pa so točke ostale v Prekmurju. V 21. krogu prvenstva so bili uspešni tudi Ljubljančani, ki so po zaostanku prišli do vseh treh točk v Dobu. Bravo je vknjižil še tretjo zmago pomladi, med tednom pa so rumeno-modri odigrali še zaostalo srečanje z Rogaško. Ljubljančani so vknjižili četrto zaporedno zmago in se na vrhu lestvice izenačili s Taborom. Se bodo v soboto vsaj za en dan zavihteli pred Sežance?

 

Sobota, ob 16.30: FUŽINAR VZAJEMCI - ROLTEK DOB
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Edi Horvat (Fužinar) ter Klemen Kunstelj (Dob)

Ravenčani so v nadaljevanje prvenstva zakorakali s tremi zaporednimi porazi in brez doseženega gola. Korošci so na nasmeh boginje Fortune čakali vse do gostovanja v Rogaški Slatini, kjer so gostiteljem zabili kar štiri zadetke in prišli do sedme zmage sezone. Fužinar je doslej nabral prav toliko porazov in remijev, koroški drugoligaš pa z 28 točkami zaključuje zgornjo polovico razpredelnice. Mesto pred ravenško zasedbo najdemo Dobljane, ki bodo po domačem porazu z Bravom naslednji gost Fužinarja. »Roletarji« imajo pred sobotnim gostiteljem šest točk prednosti, čeprav je septembrsko srečanje v Dobu pripadlo Fužinarju. Dvoboj je pet minut pred koncem tekme odločil Žan Medved, ki pa ga danes ni več v moštvu. Ravenčani so dolgo iskali nadomestilo za robustnega Štajerca, bo Ranko Moravac, ki je v Rogaški Slatini slavil »hat-trick«, tudi na domači zelenici povlekel voz Fužinarja?

 

Sobota, ob 16.30: DRAVA DAKINDA PTUJ - ILIRIJA 1911
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: Dominik Mihaljević in Domen Potočnik (Ilirija)

Ptujski niz zmag se je po dveh uspešnih predstavah ustavil v Novem mestu. Nogometaši Drave so se, potem ko so premagali Dobljane in Lendavčane, iz dolenjske prestolnice vrnili s praznimi žepi in znova zdrsnili na ligaški razpredelnici. »Kurenti« se trenutno nahajajo na šestem mestu, pred Štajerce so se poleg Novomeščanov prebili tudi Lendavčani. Moštvo trenerja Nikole Jaroša se bo skušalo v zmagovalne tirnice vrniti že v soboto, ko v najstarejše slovensko prihaja zadnja Ilirija. Ljubljančanom nikakor ne steče, saj so na štirih tekmah nadaljevanja sezone osvojili zgolj točko, ob uspešnejših predstavah tekmecev na dnu lestvice pa so zdrsnili povsem na začelje. Zeleno-belim se s serijo porazov ponavlja že znan scenarij, ki pa bodo morali čimprej prekiniti, saj lahko konkurenti hitro pobegnejo na težko ulovljivo prednost. Jeseni so se veselili Ljubljančani, kdo se bo v soboto?

 

Sobota, ob 16.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROGAŠKA
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Petar Turković (Brežice)

Brežice bodo gostile dvoboj tekmecev za obstanek v drugoligaški druščini. Čeprav Slatinčani zasedajo 11. mesto, v Rogaški Slatini ne morejo biti mirni, saj predzadnji Brežičani zaostajajo pet točk. Sobotno srečanje bo pomembno za eno in drugo ekipo, Brežičani bi se z zmago povsem približali tokratnemu nasprotniku, Rogaška pa bi z uspešno predstavo storila pomemben korak do obstanka. Septembra so se Posavci domov vrnili z visokim porazom, saj so v Rogaški Slatini prejeli kar štiri zadetke, podobna usoda pa je v minulem krogu doletela tudi Slatinčane. Ekipa Mateja Polegeka je po štirih prejetih zadetkih pokleknila pred zasedbo Fužinarja, v zaostali tekmi z Bravom pa so klonili trikrat, medtem ko so varovanci Darka Karapetroviča s točko zapuščali Bilje. Tako Brežičani kot Slatinčani so v nadaljevanju prvenstva osvojili štiri točk, kdo bo v 22. krogu 2. SNL obogatil svoj izkupiček?

 

Sobota, ob 16.30: ANKARAN HRVATINI - KRKA
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: Patrik Bordon (Ankaran)

Ankarančani so v Lendavi zabili kar trikrat, a to ni zadostovalo niti za točko. Po uspešnem odprtju dvoboja z Nafto je sicer zadišalo po prvi gostujoči zmagi v letošnjem prvenstvu, saj so Primorci že vodili z 0:2, a so prednost hitro izpustili iz rok. Ankaranska četa je »razpadla« v zadnji tretjini tekme, ko so Lendavčani napolnili mrežo »galebov« in ekipi Vlada Badžima zadali deveti poraz sezone. Ankarančani se v 22. krogu vračajo na Bonifiko, naslednji tekmec oranžnih pa bo Krka, ki se v Istro odpravlja s skalpom Drave. Ptujčani so bili prva pomladanska žrtev Dolenjcev, ki so na štirih tekmah nadaljevanja prvenstva osvojili pet točk, skupni izplen 35 točk pa trenutno zadostuje za peto mesto. »Farmacevti« bi lahko bili še višje, če v jesenskem obračunu z Ankaranom ne bi zapravili dveh golov prednosti, kar pa se Novomeščanov dogaja pogosto, tudi v nadaljevanju prvenstva.

 

Nedelja, ob 16.30: BRDA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved igranja: Matej Mavrič (Brda) ter Patrik Matošević (Jadran)

V nedeljo bodo odigrane tri tekme, tudi dva primorska derbija. Enega bodo gostile Vipolže, v Goriških Brdih pa bodo gostovali Dekančani. Primorski zasedbi spadata med najlepši presenečenji drugega dela prvenstva, saj so Brici na štirih tekmah še neporaženi, s svojim izkupičkom pa so lahko zadovoljni tudi pri Jadranu. Nedžad Okčić je svoje varovance popeljal do petih točk. »Pesjani« so pomlad odprli s skalpom Krke, po točki v Ljubljani pa so remizirali tudi z Radomljami, uspešno serijo Dekančanov pa so prekinili šele Sežanci. Še prepričljivejši so Brici. Rdeče-črni bi, če bi gledali zgolj na lestvico tekem v nadaljevanju prvenstva, z osmimi osvojenimi točkami zaostajali zgolj za Taborom in Bravom. Uspešno serijo briške čete podkrepi dejstvo, da so »vinarji« odščipnili točko Nafti in Krki, nazadnje pa so se veselili zmage v Radomljah. Lahko Brici maščujejo tudi jesenski poraz v Dekanih? Gledalci so tedaj videli kar osem zadetkov.

 

Nedelja, ob 16.30: BELTINCI - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: Anel Hajrić, Igor Kondić in Gal Primc (Radomlje)

Med ekipe, ki v nadaljevanju sezone niso prepričale, lahko mirne vesti uvrstimo Radomlje. Rumeno-črni so prezimili na vrhu lestvice, a je slovo Nermina Bašića, sodeč po prvih pomladanskih rezultatih, pustilo sledi. Anel Hajrić resda še vedno polni mreže nasprotnikov, a je obramba precej bolj luknjasta kot jeseni. Radomljani so pod taktirko Muamerja Vugdalića prejeli kar osem zadetkov, kar je več kot polovica jesenske številke. »Mlinarji« so z neprepričljivimi predstavami nadaljevali tudi v prejšnjem krogu, saj so si na domačem igrišču privoščili še drugi zaporedni poraz. Za Radomlje so bili po Taboru usodni še Brici, Haljeta in soigralci pa so na zadnjih treh osvojili vsega točko. Spomladi so od Radomljanov uspešnejši tudi Beltinčani, ki bodo naslednji gostitelj bivšega prvoligaša. Prekmurci so bili v 21. krogu prvenstva uspešni v Šiški, z goloma Raduhe in Kristla so vknjižili pomembne točke. Kakšen bo tokratni izkupiček oslabljenih Radomljanov?

 

Nedelja, ob 16.30: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - VITANEST BILJE
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved igranja: Toni Aliaj (Tabor) ter Kevin Humar in Leonardo Vencato (Bilje)

Bodo Sežanci svojo serijo nadaljevali tudi v 22. krogu 2. SNL? Kraševci spomladi še niso oddali točke, niz zmag pa je dolg že šest tekem. Varovanci Andreja Razdrha so bili uspešni tudi v Dekanih, za novo zmago sta bila v Istri najzaslužnejša Leon Sever in Papa Ibou Kebe, ki spomladi pridno polnita mreže tekmecev. Kraševci so tudi ob pomoči Bricev pobegnili tretjim Radomljam, ki zdaj zaostajajo že pet točk. Glede na formo Tabora te razlike ne bo lahko stopiti, Sežanci pa bodo v vlogi favorita tudi na nedeljski tekmi, ko bodo na zelenici Stadiona Rajka Štolfe gostovali Biljenci. Črno-beli v lovu na obstanek pridno nabirajo pomembne točke, po zmagi na Ravnah so na domači zelenici remizirali še z Brežicami. Jeseni so se visoke zmage veselili v sežanskem taboru, Biljenci pa niso našli rešitve za že omenjenega Kebeja, ki je v domačo mrežo pospravil kar štiri zadetke. Bo tako učinkovit tudi v nedeljo?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA