26.11.2018 | A
Peterica med strelci

Z remijem v Bolgariji se je zaključilo reprezentančno leto 2018, nogometaši so se vrnili v klubske sredine. Med strelce se je vpisala peterica, Rudi Požeg Vancaš in Luka Zahović sta se približala vhu lestvice strelcev Prve lige Telekom Slovenije, natančni pa so bili tudi Nejc Skubic, Benjamin Verbič in Miha Blažič.

Pregled tokratnega dogajanja pričenjamo v Ukrajini, kjer so konec tedna odigrali tekme 16. kroga. Dinamo je gostoval pri Aleksandriji, a ostal brez točk in drugega mesta, saj so gostitelji z minimalno zmago skočili pred kijevsko zasedbo. Benjamin Verbič tako kljub zadetku ni imel pretiranih razlogov za zadovoljstvo, čeprav je v 33. minuti izničil domače vodstvo.

Bolje je šlo Nejcu Skubicu, saj je bočni branilec s Konyasporjem remiziral v gosteh pri Galatasarayju, sicer tretji ekipi turškega prvenstva. Skubic in soigralci so se domov vrnili z veliko točko, osrednji junak orlov pa je bil prav reprezentant Slovenije, ki je v 90. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen. Rajka Rotmana ni bilo v ekipi Kayserisporja, ki je s 5:0 klonil v Alanyji. Kayserispor je z 12 točkami predzadnji, Konyaspor se s šestimi točkami več nahaja na devetem mestu lestvice.

Veselila sta se tudi Luka Zahović in Rudi Požeg Vancaš. Belokranjec, ki je v Bolgariji debitiral v dresu izbrane vrste, zatresel mrežo Rudarja in se z devetim golom sezone povsem približal Roku Kronavetru in Roku Sirku. Amir Dervišević je ob zmagi nad Krškim igral od 67. minute, Luka Zahović pa je z osmim zadetkom Mariboru pomagal do povečanja prednosti pred Olimpijo, ki je remizirala z Muro. Ljubljančani so že vodili z 2:0, gostje pa so se v izdihljajih tekme dokopali do izenačenja. Aljaža Ivačiča je dvakrat premagal Tomi Horvat. Grega Sorčan je z Gorico pokleknil pred Aluminijem, čeprav je zbral nekaj odličnih obramb.

Uspešen je bil tudi Miha Blažič, ki se je razveselil prvega zadetka v letošnji sezoni in Ferencvarošu pomagal do nove zmage. Ferencvaroš je na domačem igrišču z 2:0 premagal predzadnjo Kisvardo in ohranil pet točk naskoka pred Vidijem. Blažič je v 33. minuti podvojil domačo prednost.

Zagrebški Dinamo je v 15. krogu hrvaškega prvenstva doživel prvi poraz, na domači Rujevici je z 1:0 slavila Rijeka. Petar Stojanović je odigral celotno srečanje, v sodniškem dodatku pa je prejel tudi rumeni karton. Dinamo ima pred drugo Lokomotivo sedem točk naskoka.

V italijanski Serie A sta se udarila Miha Zajc in Josip Iličić, ki pa tekme Empolija in Atalante ne bo ohranil v najlepšem spominu, saj je pordečel v 84. minuti. Komplet točk je po golu v 92. minuti pripadel Empoliju, v dresu katerega je Zajc igral od 72. minute.

Po rdečem kartonu se je na igrišča vrnil Leo Štulac, ki je s Parmo premagal Sassuolo in obdržal šesto mesto. Štulac je na zelenico vstopil tri minute pred koncem rednega dela tekme. Vid Belec je s klopi spremljal mestni derbi Genoe in Sampdorie, ki ni dal zmagovalca, Luka Krajnc pa ob porazu Frosinoneja pri Interju ni dobil priložnosti za igro. V Serie B sta se pomerili ekipi Jureta Balkovca in Aljaža Strune. Verona in Palermo sta se razšla z 1:1, Balkovec ni vstopil v igro, Struna pa okreva po poškodbi.

Izgubila je tudi Jagiellonia Nemanje Mitrovića in Romana Bezjaka, ki sta tekmo v vodilno Lechio pričela v začetni enajsterici. Bezjak, ki je igrišče zapustil v 74. minuti, je v 39. minuti podal za izenačujoči zadetek, dvakratno izenačenje v Gdansku pa ni bilo dovolj za vsaj točko. Jagiellonia je po četrti ničli zdrsnila na tretje mesto.

Na vrhu ruske lige ostaja Zenit, ki je na svoji zelenici z 2:0 premagal Rostov in ohranila pet točk prednosti pred Krasnodarjem. Miha Mevlja je dobil mesto v začetni enajsterici in odigral celotno srečanje, Bojan Jokić pa še vedno ni nared za nastop. Ufa je izgubila pri Orenburgu.

St. Etienne Roberta Berića, ki je odigral zadnje četrt ure srečanja, je v Lyonu doživel minimalen poraz, vendar zadržal šesto mesto.

Minimalen poraz je v Bernu doživel tudi Lugano Domna Črnigoja, ki pa ga v spopadu z Young Boysi ni bilo  kadru gostov. Lugano je po tretjem zaporednem porazu zdrsnil na predzadnje mesto ligaške razpredelnice.

Andraž Šporar, ki je izpustil že reprezentančno preizkušnjo v Sofiji, v minulem vikendu ni bil nared niti za tekmo Slovana. Vodilna ekipa slovaškega prvenstva je brez njegove pomoči remizirala z Ružomberokom. Razlika pred zasledovalci ostaja nespremenjena, druga Dunajska Streda zaostaja šest točk, Žilina še točko več.

Panionios Matica Kotnika bo danes gostoval pri Lamii, Andraž Struna pa je Anorthosisu pomagal do remija pri Omonii. Anorthosis je s 13 točkami šesti.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA