29.04.2018 | 1. SŽNL
Pester teden za ekipe SŽNL

Danes je na sporedu predzadnji krog SŽNL, ki se bo sklenila s končnico, ki bo dala ime prvakinj za sezono 2017/2018. Gneča na vrhu je velika, krimovke pa so glede na razmerje moči praktično najbližje četrtemu mestu.

Zadnjo aprilsko nedeljo so na sporedu tri tekme – v Ankaranu gostujejo aktualne pokalne prvakinje ŽNK Telemach GMT Beltinci. V Cerklje prihajajo igralke ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ki so aktualne jesenske prvakinje. Če smo začeli z aktualnostjo, pa ta uvod še tako sklenimo: aktualne državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana gostuje v Ajdovščini.

SŽNL, tekma 17. kroga, 29.4.
ŽNK Ankaran – ŽNK Telemach GMT Beltinci (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

Lestvica strelk po 16. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 23
Tina Paliska (ŽNK Ankaran) 21
Tjaša Tibaut (ŽNK Olimpija Ljubljana) 15

Pozor na Tino Palisko

Za igralke se končuje naporen teden, ki ga je obeležil tudi polfinale pokala. V njem so bile uspešne tudi igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki so po streljanju 11-metrovk izločile Olimpijo. Pomurke so na poti na Obalo, filozofija trenerke Nuše Ladinek pa je jasna: brez delanja razlik med nasprotnicami, zato tudi danes pričakuje proti Ankaranu resen in primeren pristop. Tudi zato, ker imajo domačinke v svoji sredini Tino Palisko, 2. strelko SŽNL, vodilna strelka tekmovanja pa je prav članica Pomurk Špela Kolbl.

„Ankaran ima v svojih vrstah drugo strelko lige, ki je letos že nekajkrat dokazala, da je kakovostna igralka in zna biti zelo nevarna. V obrambi bomo morale biti zelo pozorne na njo, vseeno pa ne smemo pozabiti na ostale igralke. Če bomo odigrale kot znamo, ne bi smele imeti težav," je za klubsko spletno stran povedala Vita Šiftar.

Misel na obranitev naslova

„Dekleta so pa sedaj osredotočena samo na ubranitev naslova državnih prvakinj,“ sporočajo iz tabora Olimpije, kjer so se odkrito spogledovali z dvojno krono, zdaj pa je po izpadu v polfionalu pokala fokus le na domači ligi. Danes zmajčice odhajajo v goste k Ajdovščini, ki je na zadnjem mestu. Za ekipo iz Vipavske doline bo to dragocena učna ura pri razvoju, ki mu v zadnjih letih namenjajo precej časa in volje.

Radomljanke favoritinje

Radomljanke in Cerkljanke se bodo pomerile še drugič v nekaj dneh. Razlika v kakovosti je velika. Tega se zavedajo v obeh taborih. Domačinke so ne glede na razplet današnje tekme s sezono zadovoljni, nič pa se nad njo ne pritožujejo niti v Radomljah, kjer so še vedno v igri za obe domači lovoriki.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA