10.06.2010 | A
Osredotočeni na Alžirce

 

Četrti trening v slovenski bazi v Johannesburgu je, podobno kot tudi prejšnji, minil v dobrem, a delovnem vzdušju. Selektor Matjaž Kek je začel z intenzivnimi pripravami na Alžirce, zaradi česar je ostal zvest pravilu, da je trening za medije odprt le v uvodnem delu.

Seveda je predstavnike sedme sile po treningu na novinarski konferenci zanimalo, kakšne zamisli Kek uigrava, vendar je Matej Mavrič Rožič, ki se je skupaj s trenerjem Milanom Miklavičem in Nejcem Pečnikom udeležil novinarske konference, preveč izkušen, da bi izdal kakšno podrobnost: "Nekateri dogovori in pogovori je prav, da ostanejo 'med štirimi stenami'. Mislim, da smo vzpostavili dober sistem, zato pa imamo na koncu tudi konferenco za medije."

Sicer je slovensko delegacijo včeraj dosegla novica, da sta bila dva alžirska nogometaša (več tukaj) pomiloščena s strani Fife in tekme s Slovenijo ne bosta izpustila. Milan Miklavič je povedal, da ga odločitev Fife ni presenetila: "Nogomet je igra presenečenj, zato nas ni nič presenetilo. Po pravici povedano, smo takšno odločitev celo pričakovali. Njihovo odločitev moramo pač sprejeti."

Nejc Pečnik pa se tokrat, kot že prejšnji gosti novinarskih konferenc, ni mogel izogniti vprašanju o 'spornem' Jabulaniju: "Žoga se res drugače obnaša, še posebno na višini. Ampak pogoji bodo enaki za vse. Kdor se je bo bolje privadil, ta bo v manjši prednosti."

Pred prvim igralnim dnevom v Južnoafriški republiki že vlada nogometna obsesija, vse misli Slovencev, tako v hotelu Southern Sun, kot drugod v Sloveniji in po svetu, pa so osredotočene na Alžirce. Miklavič je tako na novinarski povedal, v čem vidi čar in pomembnost prvih srečanj: "V takšna tekmovanja vsi vstopajo polni pričakovanj in upanja, nihče pa ne ve, kje dejansko so. Vsi upajo, da se bo vse dobro izšlo, prve tekme pa bodo pokazale, ali so bila njihova pričakovanja realna." Nejc Pečnik je ob tem dodal: "Težko je govoriti o tem, kdo je favorit, saj smo z Alžirci zelo blizu na Fifini rang lestvici. Oni so izločili Egipt, mi Rusijo. Slovenije zato ne bi postavljal v vlogo favorita, oboji pa imamo svojo računico. Prepričan sem, da bo naša uspešnejša."

Tudi Mavrič Rožič je deloval optimistično, poudaril pa je pomembnost pomoči s tribun, za katero verjame, da bo tudi na tem koncu sveta odlična: "Morda bo res Alžircev nekaj več, če smo natančni nekaj tisočkrat več, ampak verjamem, da bodo tisti, ki prihajajo spodbujat Slovenijo, dovolj glasni ali celo glasnejši od alžirskih."

Slovenci bodo proti Alžircem odigrali v zeleni opremi, saj so Alžirci kot 'domačini' izbirali barvo dresov. Oprema, ki jo bodo Slovenci nosili, je sicer danes že zapustila Johannesburg in bo v jutranjih urah prispela v Polokwane.  Fantje bodo v Polokwane poleteli z OR Tamba v soboto ob 11. uri, ob 15. uri pa bodo že opravili uradni trening na štadionu Petra Mokabe.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS.si/Taka

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2022 | A
  Odziv NZS po junijski reprezentančni akciji
  Slovenska nogometna reprezentanca je sinoči v Stožicah remizirala s Srbijo, po boljšem uvodu so gostje prvi polčas dobili z 0:2, v drugem delu pa so prerojeni Slovenci premoč kronali z zadetkoma Adama Gnezde Čerina in Benjamina Šeška. Reprezentanco je, kot že pred tem v Oslu zaradi okužbe selektorja Matjaža Keka s koronavirusom, vodil pomočnik selektorja Boštjan Cesar.
 • 12.06.2022 | A
  Z odlično igro v drugem polčasu do nove točke
  Slovenci so po točki v Oslu remizirali še s Srbi. Gostje so ob polčasu vodili z dvema goloma prednosti, po odmoru pa so Slovenci zaigrali kot prerojeni ter z goloma Adama Gnezde Čerina in Benjamina Šeška remizirali z udeleženci letošnjega svetovnega prvenstva.
 • 12.06.2022 | A
  Slovenija danes v Stožicah s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala še četrto tekmo v ligi B lige narodov. Naši fantje se bodo pomerili s Srbijo v Stožicah, kjer bodo skušali popraviti vtis iz Beograda. V Stožicah se obeta lepa navijaška kulisa, saj je dan pred tekmo pošlo precej več kot 10.000 vstopnic.
 • 11.06.2022 | A
  S pravim pristopom popraviti vtis iz Beograda
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 20.45 v Stožicah igrala še četrto tekmo v ligi B lige narodov. Potem ko je uvodoma doma izgubila proti Švedski ter z gostovanj v Srbiji in na Norveškem prinesla točko, jo zdaj spet čaka srbska vrsta. Ta je prvo medsebojno tekmo dobila s 4:1.
 • 09.06.2022 | A
  Slovenija z igralcem manj do zgodovinske točke
  Slovenska nogometna reprezentanca je po porazih s Švedsko doma in Srbijo v gosteh v ligi B lige narodov tokrat v Oslu igrala 0:0 proti Norveški. Naslednja tekma Slovence, ki jih v odsotnosti Matjaža Keka vodi Boštjan Cesar, čaka v nedeljo v Stožicah proti Srbiji.
 • 09.06.2022 | A
  Slovenija danes na Norveškem
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Oslu igrala tretjo tekmo lige B lige narodov. Tekmo proti Norveški bo vodil Boštjan Cesar, ki je zamenjal Matjaža Keka, potem ko je ta zaradi okužbe z novim koronavirusom ostal v domovini.
 • 08.06.2022 | A
  Kek zbolel, na Norveško pod taktirko Cesarja
  Slovenska nogometna reprezentanca bo popoldne odpotovala v Oslo, kjer jo v četrtek ob 20.45 čaka tretja tekma lige B lige narodov. Tam ne bo selektorja Matjaža Keka, ki je pozitiven na novi koronavirus. Kek ima nekaj blažjih simptomov, zamenjal ga bo pomočnik in nekdanji kapetan reprezentance Boštjan Cesar.
 • 05.06.2022 | A
  Slovenija nemočna v Beogradu
  Slovenska nogometna reprezentanca je po porazu s Švedsko na drugi tekmi lige B lige narodov v Beogradu izgubila še proti Srbiji z 1:4 (1:1). Izbrance Matjaža Keka naslednja preizkušnja čaka v četrtek v Oslu proti Norveški.
 • 04.06.2022 | A
  Slovenci pripravljeni na vroče gostovanje
  Slovenska nogometna reprezentanca bo po četrtkovem porazu s Švedsko v nedeljo ob 20.45 igrala drugo tekmo v ligi B lige narodov. V Beogradu bo igrala proti Srbiji, ki je uvodoma izgubila proti Norveški.
 • 02.06.2022 | A
  Neizkoriščene priložnosti usodne za Slovence
  Reprezentanca Slovenije je v novo izdajo UEFA Lige narodov vstopila s porazom. Gostitelji dvoboja s Švedsko so si pripravili nekaj zrelih priložnosti, a jih niso izkoristili, Skandinavci pa so za hrbet Jana Oblaka pospravili dve žogi.

DELI NA