10.06.2010 | A
Osredotočeni na Alžirce

 

Četrti trening v slovenski bazi v Johannesburgu je, podobno kot tudi prejšnji, minil v dobrem, a delovnem vzdušju. Selektor Matjaž Kek je začel z intenzivnimi pripravami na Alžirce, zaradi česar je ostal zvest pravilu, da je trening za medije odprt le v uvodnem delu.

Seveda je predstavnike sedme sile po treningu na novinarski konferenci zanimalo, kakšne zamisli Kek uigrava, vendar je Matej Mavrič Rožič, ki se je skupaj s trenerjem Milanom Miklavičem in Nejcem Pečnikom udeležil novinarske konference, preveč izkušen, da bi izdal kakšno podrobnost: "Nekateri dogovori in pogovori je prav, da ostanejo 'med štirimi stenami'. Mislim, da smo vzpostavili dober sistem, zato pa imamo na koncu tudi konferenco za medije."

Sicer je slovensko delegacijo včeraj dosegla novica, da sta bila dva alžirska nogometaša (več tukaj) pomiloščena s strani Fife in tekme s Slovenijo ne bosta izpustila. Milan Miklavič je povedal, da ga odločitev Fife ni presenetila: "Nogomet je igra presenečenj, zato nas ni nič presenetilo. Po pravici povedano, smo takšno odločitev celo pričakovali. Njihovo odločitev moramo pač sprejeti."

Nejc Pečnik pa se tokrat, kot že prejšnji gosti novinarskih konferenc, ni mogel izogniti vprašanju o 'spornem' Jabulaniju: "Žoga se res drugače obnaša, še posebno na višini. Ampak pogoji bodo enaki za vse. Kdor se je bo bolje privadil, ta bo v manjši prednosti."

Pred prvim igralnim dnevom v Južnoafriški republiki že vlada nogometna obsesija, vse misli Slovencev, tako v hotelu Southern Sun, kot drugod v Sloveniji in po svetu, pa so osredotočene na Alžirce. Miklavič je tako na novinarski povedal, v čem vidi čar in pomembnost prvih srečanj: "V takšna tekmovanja vsi vstopajo polni pričakovanj in upanja, nihče pa ne ve, kje dejansko so. Vsi upajo, da se bo vse dobro izšlo, prve tekme pa bodo pokazale, ali so bila njihova pričakovanja realna." Nejc Pečnik je ob tem dodal: "Težko je govoriti o tem, kdo je favorit, saj smo z Alžirci zelo blizu na Fifini rang lestvici. Oni so izločili Egipt, mi Rusijo. Slovenije zato ne bi postavljal v vlogo favorita, oboji pa imamo svojo računico. Prepričan sem, da bo naša uspešnejša."

Tudi Mavrič Rožič je deloval optimistično, poudaril pa je pomembnost pomoči s tribun, za katero verjame, da bo tudi na tem koncu sveta odlična: "Morda bo res Alžircev nekaj več, če smo natančni nekaj tisočkrat več, ampak verjamem, da bodo tisti, ki prihajajo spodbujat Slovenijo, dovolj glasni ali celo glasnejši od alžirskih."

Slovenci bodo proti Alžircem odigrali v zeleni opremi, saj so Alžirci kot 'domačini' izbirali barvo dresov. Oprema, ki jo bodo Slovenci nosili, je sicer danes že zapustila Johannesburg in bo v jutranjih urah prispela v Polokwane.  Fantje bodo v Polokwane poleteli z OR Tamba v soboto ob 11. uri, ob 15. uri pa bodo že opravili uradni trening na štadionu Petra Mokabe.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS.si/Taka

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2021 | A
  Slovenci v mrežo Gibraltarja pospravili šest žog
  Reprezentanca Slovenije je v Kopru dobila drugo junijsko prijateljsko tekmo. V mreži Gibraltarja je končalo šest žog, dvakrat sta bila uspešna Andraž Šporar in Josip Iličić, prvega zadetka v dresu z državnim grbom pa sta se razveselila Jan Mlakar in Jon Gorenc Stankovič.
 • 03.06.2021 | A
  Tudi z mislijo na jesenske preizkušnje
  Slovenska nogometna reprezentanca bo po torkovem remiju v Skopju proti Severni Makedoniji v petek ob 20.45 v Kopru igrala še eno prijateljsko tekmo. Tekmec bo Gibraltar, selektor Matjaž Kek pa bo najverjetneje dal priložnost kar nekaj tistim, ki je doslej niso dobili.
 • 01.06.2021 | A
  Iz Skopja z neodločenim rezultatom
  Reprezentanca Slovenije je na prijateljski tekmi s Severno Makedonijo, udeleženko letošnjega evropskega prvenstva, iztržila neodločen rezultat. V Skopju smo videli dva različna polčasa Slovencev, spodbudnemu prvemu polčasu je sledilo skromnejše nadaljevanje, poraz pa je globoko v sodniškem dodatku preprečil Domen Črnigoj.
 • 01.06.2021 | A
  Danes s Severnimi Makedonci
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Skopju igrala prijateljsko tekmo s Severno Makedonijo. Ta bo ob petkovi tekmi v Kopru proti Gibraltarju služila kot priprava na jesensko nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022.
 • 31.05.2021 | A
  V Skopju tudi po nove rešitve
  Člansko izbrano vrsto v torek, ob 18. uri, čaka prva od dveh junijskih pripravljalnih tekem. Slovenci se bodo v Skopju pomerili s Severno Makedonijo, ki se pripravlja na krstni nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek bo dvoboj izkoristil za iskanje novih rešitev.
 • 29.05.2021 | A
  Izbrana vrsta odšteva do tekme v Skopju
  Članska reprezentanca Slovenije nadaljuje priprave na junijski tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem. Selektor Matjaž Kek bo prijateljski tekmi izkoristil tudi za preizkus novih obrazov, ki jih v razširjenem kadru 26 nogometašev ne manjka.
 • 27.05.2021 | A
  Začela se je predprodaja vstopnic za tekmo z Gibraltarjem
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 4. junija ob 20.45 v Kopru odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Gibraltarja. Člani navijaške skupnosti Biti kot eno si lahko vstopnice že zagotovijo v predprodaji, ki traja do 30. maja do 23.59.
 • 27.05.2021 | A
  Kek: Tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem za vpogled v širši kader
  Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Bledu, kjer je začela priprave na prijateljski tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem 1. in 4. junija. V tej reprezentančni akciji je kar nekaj novih imen, kot je na Gorenjskem pojasnil selektor Matjaž Kek, si želi ti tekmi izkoristiti za vpogled v kakovost tega širšega kadra.
 • 19.05.2021 | A
  Slovenija z udeležencem Eura 2020, Kek objavil seznam
  Slovenska članska reprezentanca bo v junijskem reprezentančnem terminu odigrala dve pripravljalni tekmi, ki bodo selektorju Keku služili kot priprava na nadaljevanje kvalifikacij za SP 2022. Slovenci bodo najprej gostovali v Severni Makedoniji pri udeleženki evropskega prvenstva, nekaj dni kasneje pa v Koper prihaja še Gibraltar. Selektor Matjaž Kek je danes že objavil seznam igralcev za junijski tekmi.
 • 17.05.2021 | A
  Bajrić slovaški prvak, Belec se vrača med italijanske prvoligaše
  Sezona se bliža h koncu, med reprezentanti pa smo dobili še enega državnega prvaka. Kenan Bajrić je s Slovanom znova osvojil slovaško prvenstvo, Vid Belec pa je že v začetku tedna potrdil povratek med italijanske prvoligaše.

DELI NA

0