10.06.2010 | A
Osredotočeni na Alžirce

 

Četrti trening v slovenski bazi v Johannesburgu je, podobno kot tudi prejšnji, minil v dobrem, a delovnem vzdušju. Selektor Matjaž Kek je začel z intenzivnimi pripravami na Alžirce, zaradi česar je ostal zvest pravilu, da je trening za medije odprt le v uvodnem delu.

Seveda je predstavnike sedme sile po treningu na novinarski konferenci zanimalo, kakšne zamisli Kek uigrava, vendar je Matej Mavrič Rožič, ki se je skupaj s trenerjem Milanom Miklavičem in Nejcem Pečnikom udeležil novinarske konference, preveč izkušen, da bi izdal kakšno podrobnost: "Nekateri dogovori in pogovori je prav, da ostanejo 'med štirimi stenami'. Mislim, da smo vzpostavili dober sistem, zato pa imamo na koncu tudi konferenco za medije."

Sicer je slovensko delegacijo včeraj dosegla novica, da sta bila dva alžirska nogometaša (več tukaj) pomiloščena s strani Fife in tekme s Slovenijo ne bosta izpustila. Milan Miklavič je povedal, da ga odločitev Fife ni presenetila: "Nogomet je igra presenečenj, zato nas ni nič presenetilo. Po pravici povedano, smo takšno odločitev celo pričakovali. Njihovo odločitev moramo pač sprejeti."

Nejc Pečnik pa se tokrat, kot že prejšnji gosti novinarskih konferenc, ni mogel izogniti vprašanju o 'spornem' Jabulaniju: "Žoga se res drugače obnaša, še posebno na višini. Ampak pogoji bodo enaki za vse. Kdor se je bo bolje privadil, ta bo v manjši prednosti."

Pred prvim igralnim dnevom v Južnoafriški republiki že vlada nogometna obsesija, vse misli Slovencev, tako v hotelu Southern Sun, kot drugod v Sloveniji in po svetu, pa so osredotočene na Alžirce. Miklavič je tako na novinarski povedal, v čem vidi čar in pomembnost prvih srečanj: "V takšna tekmovanja vsi vstopajo polni pričakovanj in upanja, nihče pa ne ve, kje dejansko so. Vsi upajo, da se bo vse dobro izšlo, prve tekme pa bodo pokazale, ali so bila njihova pričakovanja realna." Nejc Pečnik je ob tem dodal: "Težko je govoriti o tem, kdo je favorit, saj smo z Alžirci zelo blizu na Fifini rang lestvici. Oni so izločili Egipt, mi Rusijo. Slovenije zato ne bi postavljal v vlogo favorita, oboji pa imamo svojo računico. Prepričan sem, da bo naša uspešnejša."

Tudi Mavrič Rožič je deloval optimistično, poudaril pa je pomembnost pomoči s tribun, za katero verjame, da bo tudi na tem koncu sveta odlična: "Morda bo res Alžircev nekaj več, če smo natančni nekaj tisočkrat več, ampak verjamem, da bodo tisti, ki prihajajo spodbujat Slovenijo, dovolj glasni ali celo glasnejši od alžirskih."

Slovenci bodo proti Alžircem odigrali v zeleni opremi, saj so Alžirci kot 'domačini' izbirali barvo dresov. Oprema, ki jo bodo Slovenci nosili, je sicer danes že zapustila Johannesburg in bo v jutranjih urah prispela v Polokwane.  Fantje bodo v Polokwane poleteli z OR Tamba v soboto ob 11. uri, ob 15. uri pa bodo že opravili uradni trening na štadionu Petra Mokabe.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS.si/Taka

SORODNE NOVICE

 • 19.09.2023 | A
  Celar dvakrat natančen v pokalu
  Po opravljenih reprezentačnih aktivnostih so bili slovenski reprezentanti pretekli konec tedna znova na delu v svojih klubih. Tokrat se je z dvema zadetkoma v pokalu izkazal Žan Celar, asistenco pa sta zabeležila Adam Gnezda Čerin ter Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Štirje zadetki za novo zmago
  Reprezentanca Slovenije je v San Marinu dobila tudi drugo septembrsko preizkušnjo. V domači mreži so končali štiri žoge, slovensko izbrano vrsto so do zmage popeljali Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrić in Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Danes s San Marinom po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v drevi ob 20.45 igrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Cilji v gosteh proti San Marinu so jasni. Vse razen nove zmage Slovenije, ta bi bila njena četrta v skupini H, bi bila senzacija. Tri točke so jasen cilj tudi slovenskega tabora.
 • 08.09.2023 | A
  V prodaji vstopnice za tekmi s Finsko in Kazahstanom
  Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji so se prevesile v drugo polovico, slovensko nogometno reprezentanco pa čakata še dve domači preizkušnji. 14. oktobra ob 18:00 v Ljubljani gostujejo Finci, 20. novembra pa v Stožice prihaja še reprezentanca Kazahstana. Vstopnice so že v prodaji.
 • 08.09.2023 | A
  Odmevi po zmagi nad Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je osredotočenost že usmerila proti nedeljski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Tja bo šla s pozitivnimi mislimi po pomembni četrtkovi zmagi proti Severni Irski (4:2) in v nesporni vlogi favorita.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenci pred več kot 12 tisoč gledalci napolnili mrežo Severne Irske
  Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah pred več kot 12 tisoč gledalci dobila še tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci so na krilih Benjamin Šeška, Andraža Šporarja, Petra Stojanovića, Jana Oblaka in ostalih s 4:2 premagala Severno Irsko.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenija danes proti Severni Irski
  Slovensko nogometno reprezentanco danes v Stožicah čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Slovenija v precej strnjeni skupini H cilja na nove tri točke v boju za dve mesti, ki vodita na turnir v Nemčiji.
 • 07.09.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 06.09.2023 | A
  Kek: Severnih Ircev se je treba lotiti s spoštovanjem
  Slovensko nogometno reprezentanco v četrtek čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci napovedal, da se bo Slovenija tekmeca, ki ji je v preteklih kvalifikacijah že povzročal precej težav, lotila s spoštovanjem in analitično.
 • 05.09.2023 | A
  Če hočemo šest točk, se moramo zavedati svoje kakovosti
  Slovenska nogometna reprezentanca se na Brdu pri Kranju še naprej pripravlja na nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Večina misli in napotkov je usmerjenih v četrtkovo tekmo v Stožicah proti Severni Irski, ki bo v marsičem odgovorila na to, ali so Slovenci resno v igri za preboj na prvi velik turnir po svetovnem prvenstvu 2010.

DELI NA