22.04.2021 | Pokal Terme Olimia
Osmerica v boj za mesto na finalnem turnirju

Petek, 23.4., nam bo dal tudi udeležence finalnega turnirja pokala Terme Olimia, na sporedu je četrtfinale. O potniku med štiri bo odločala ena tekma. Naslov prvaka brani FK Dobovec.

Finalni turnir bo 7. in 8. maja v Podčetrtku.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 23.4.
FK Siliko – FC Ptuj (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast (20.00)
ŠD Mlinše – FC Litija (20.00)

Lestvica strelcev:
Dejan Hager (KMN Benedikt) 3
Žiga Čeh (FK Dobovec) 3
Nik Zajc (FK Dobovec) 3
Matic Lokovšek (ŠD Mlinše) 3

Prepoved igranja:
Jernej Peroša (KMN Bronx Škofije)

Najprej Bronx, potem Barcelona

V konkurenci je sedem prvoligašev in prvak 2. SFL oz. novi prvoligaš za sezono 2021/22. Vrhniški Siliko gosti Ptujčane, ki se bodo skušali ekipi iz mesta Ivana Cankarja oddolžiti za poraz v četrtfinalu 1. SFL, kjer je sedma ekipa rednega dela v dveh tekmah izločila Ptujčane, ki so redni del sklenili na 2. mestu. Vrhničani so v tekmovalnem ritmu, v polfinalu 1. SFL vodijo 1:0 v zmagah proti Litiji.

Bronx doma gosti Dobovec, ki mu bo to zadnji test pred skorajšnjim začetkom finalnega turnirja lige prvakov, ki se za Dobovec 28.4. začne v Zadru, Dobovec v četrtfinalu lige prvakov igra z Barcelono. Bronxi in Dobovec se merijo tudi v polfinalu 1. SFL, vodi Dobovec, pokalni četrtfinale pa je ena od vsaj štirih medsebojnih tekem v mesecu dni. Bronxi so ena od desetih ekip, ki so že osvojile pokalni naslov, leta 2013 ravno v finalu proti Dobovcu.

Oplast, pokalno tekmovanje jim leži, premorejo tri pokalne lovorike, lani so bili finalist, gostijo KMN Meteorplast, ki je letos pokoril 2. SFL.

Sosedski dvoboj bomo gledali v Zagorju, pri ŠD Mlinše gostuje na zadnji tekmi polfinala neprepričljiva Litija, ki pa je z devetimi naslovi rekorderka po številu osvojenih lovorik.

Zgledno sodelovanje se nadaljuje

Podjetje Terme Olimia ostaja partner in sponzor futsal pokala NZS. Letos je bila podaljšana pogodba o sodelovanju, ki traja že od leta 2011. Od takrat so Terme Olimia sponzor pokala NZS. Podčetrtek od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokala.

Dosedanji pokalni prvaki

V dosedanjih petiindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, po trikrat so slavili Oplast, Puntar in FK Dobovec, Luvin in Proen Maribor po dvakrat, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije.

Zmagovalci pokala Terme Olimia (25 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast Kobarid 3
Dobovec MB-Monting 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
KMN Bronx Škofije 1
KMN Gorica 1
Pelikan 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.11.2021 | Pokal Terme Olimia
  V četrtfinalu tudi KMN Meteorplast Šic bar
  Kot sedmi so se v četrtfinale pokala Terme Olimia uvrstili igralci KMN Meteorplasta Šic Bar, ki so v gosteh s 7:1 premagali Kixe. Po dva gola za zmago gostov sta dosegla Rok Šnofl in Alen Ruis.
 • 18.10.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari 1. kroga futsal pokala Terme Olimia
  V dosedanjih šestindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, štirikrat so ga osvojili igralci Dobovca, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, Luvin in Proen Maribor po dvakrat, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije. V tej sezoni se tako pokal igra že 27. sezono.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega
  Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.
 • 23.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec, Litija, Ptuj in Oplast na finalni turnir
  Kvartet si je mesto med štiri priboril nocoj na četrtfinalnih tekmah. Žreb parov polfinala pokala Terme Olimia bo v ponedeljek, 26. aprila.

DELI NA