16.09.2022 | 1. SFL
Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje

S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.

1.SFL, 2. krog, 16.9.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Sevnica (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.45)

Oslabljeni domačini

Po zmagi v Zagorju ob Savi, v uvodnem krogu nove sezone v 1. slovenski futsal ligi, čaka ljutomerski Meteorplast ŠIC bar v 2. krogu tekma pred domačimi gledalci. V petek, 16. septembra, v Ljutomer prihaja Dobrepolje, ki je v uvodnem krogu v Kobaridu proti Oplastu iztržilo neodločen izidi 2:2. Tekma se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričela ob 20.30 uri.

Tekma v Zagorju ob Savi, proti Mlinšam, je pustila posledice. Zaradi poškodbe ene od mišic trebušne stene vsaj do konca meseca na parketu ne bo novinca v ljutomerskem dresu Thomasa Pihlerja, ki se je na prvi tekmi izkazal z odlično igro v obrambi in zadetkom v nasprotnikovi mreži. Prav tako bo na tokratni tekmi manjkal vratar Klemen Anžel, ki je službeno odpotoval v tujino, zdravstvene težave (bolezen, poškodbe) pa imajo Kristian Škerget, Adrijan Trstenjak, Niko Kosec in Toni Kovše.

Odločitev o nastopu omenjene četverice bo padla tik pred tekmo. »Napovedujem, da se bomo borili, da pokažemo kaka ekipa smo, z novim trenerjem, z novimi obrazi, tudi pred domačo publiko. Pričakujem ogromno podporo s tribun. V minuli sezoni smo pokazali, da smo pred domačimi gledalci še bolj motivirani, igramo še z večjo željo. Dobrepolje pride k nam z veliko točko iz Kobarida. Pričakujemo težko tekmo, a mislim, da nas je dovolj in da smo dovolj kvalitetni, da ostanejo tri točke doma,« je pred dvobojem optimističen vratar ljutomerske ekipe Tjaž Lovrenčič, ki se je na uvodni tekmi v Zagorju izkazal z nekaj odličnimi obrambami, med drugim je gostiteljem zaustavil kar tri kazenske strele z desetih metrov.

Po pozitiven rezultat

„Za potjo v Kobarid nas čaka še pot v Ljutomer,“ pa začne Dani Kaljevič, trener Dobrepolja. S prvo tekmo, v Posočju so osvojili točko, je zadovoljen. Meni, da bi lahko nekaj več zbranosti in športne sreče prišli celo do zmage. „Nova priložnost je tu že danes,“ se Kaljevič z ekipo ozira na tekmo v Ljutomeru. „Če se bomo držali navodil, potem je mogoče vse, tudi to, da se domov vrnemo s pozitivnim rezultatom,“ napove Kaljevič, ki je s klubskim vodstvom dobro sestavil ekipo, ki ji ton igre dajejo tudi Nik Plestenjak, Matevž Sodič in Sifet Liđan.

KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA