Osem golov v mreži Triglava

Aluminij - Triglav 8:1 (4:0)

* Športni park, sodniki: Antič, Vidali in Habibović.
* Strelci: 1:0 Klepač (7.), 2:0 Leko (16.), 3:0 Leko (21.), 4:0 Mertelj (39./avtogol), 5:0 Klepač (51.), 6:0 Živković (56.), 6:1 Hasanaj (69.), 7:1 Flakus Bosilj (84.), 8:1 Flakus Bosilj (89.).
* Aluminij: Kovačić, Pantalon, Kontek, Vrbanec (od 62. Marinšek), Čermak, Petrovič, Jakšić, Amuzie, Klepač, Leko (od 66. Pečnik), Živković (od 71. Flakus Bosilj).
* Triglav: Arko, Rogelj (od 46. Udovič), Milanović, Mertelj, Arh-Česen (od 46. Kuhar), Brkić, Kryeziu, Janković, Tijanić (od 52. Hasanaj), Mlakar, Petric.
* Rumena kartona: Jakšić, Kontek.
* Rdeči karton: /.

Čeprav so igrali brez kaznovanega Ilije Martinovića, so igralci Aluminija brez posebnih težav odpravili Triglav. Ta je v prejšnjem krogu znova presenetil z zmago v Ljudskem vrtu, tokrat pa je - še vedno brez Žana Kumra in Luke Majcna - že po dobrih 20 minutah zaostajal z 0:3. Aluminij bo tako jesen končal najmanj na tretjem mestu, Triglav po 12. porazu na sedmem.

Kidričani so hitro povedli, v sedmi minuti je namreč po dolgi podaji s 15 metrov zadel Mihael Klepač, ki je zadel šestič v sezoni. Potem ko je v 14. minuti na drugi strani nase opozoril David Tijanić z nevarnim strelom od daleč, pa so v 16. domači podvojili prednost.

Matic Vrbanec je lepo podal za hrbet gostujoče obrambe, kamor je stekel Nikola Leko in nato dosegel svoj osmi zadetek v sezoni. Devetega pa je vpisal že pet minut zatem, ko je v mrežo pospravil žogo, ki jo je odbil Jalen Arko po strelu Marcela Čermaka.

V 39. minuti so gostitelji vodili že s 4:0, ko je po strelu Vrbanca žogo v lastno mrežo preusmeril Aleš Mertelj. Takoj zatem je prišel sam v kazenski prostor spet Klepač, a je slabo zaključil akcijo.

V 51. minuti se je Klepač še drugič na tekmi vpisal med strelce, ko je iz bližine dosegel sedmi gol sezone. Enega manj je vpisal njegov soigralec Ante Živković, tega je prispeval v 56. minuti, ko je prav tako zadel iz bližine.

V 58. minuti se je moral na drugi strani izkazati Matija Kovačić po poskusu Filipa Jankovića, so pa Gorenjci zmanjšali zaostanek v 69. minuti, ko je Qendrim Hasanaj zadel s približno desetih metrov.

Toda domači se še niso ustavili, v 84. minuti so že sedmič ugnali Arka, takrat je najprej streljal Klepač, odbito žogo pa je v gol pospravil David Flakus Bosilj. Isti igralec je v 87. minuti zapravil še eno veliko priložnost, ko je pred vrati zgrešil oziroma slabo zadel žogo.

Bolje pa se je mladenič izkazal v 89. minuti, ko je iz prve unovčil podajo Dejana Petroviča z desne strani za končnih 8:1.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Triglav
    Tretji Aluminij bo na zadnji tekmi pred zimskim premorom gostil nogometaše Triglava, ki so v soboto vnovič presenetili v Ljudskem vrtu. Kdo se bo veselil v Kidričevem?

DELI NA