31.10.2016 | 1. SŽNL
Olimpiji vrh na lestvici in med strelkami

Ljubljanska Olimpija je z zmago v Ajdovščini obranila 1. mesto, za nameček imajo zdaj zmajčice tudi vodilno strelko – Natalija Golob je dosegla 20 golov, v Ajdovščini sedem. Pomurke so s 13:1 odpravile Velenjčanke, Krim je bil s 3:0 boljši od Ajdovščine, Maribor z 2:1 od Fužinarja, že v soboto pa Radomljanke od Ankarana (6:2).

SŽNL, 8. krog, 29.10.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Ankaran 6:2

30.10.
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Rudar Škale 13:1
ŽNK Krim – Velesovo 3:0
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:8
Fužinar – ŽNK Maribor 1:2

Lestvica strelk:
Natalija Golob (ŽNK Olimpija) 20
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 19
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 16
Sanja Malinić (Fužinar) 8
Anisa Rola (ŽNK Maribor) 8
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 8

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Ankaran 6:2

Z zmago so 8. krog odprle Radomljanke, ki so doma s 6:2 porazile ŽNK Ankaran. Tri gole za nove tri točke je prispevala Ana Černelič, dva je dodala Monika Boh, enega pa Barbara Kralj.

Davor Previšić, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Pohvala gre puncam, saj so oddelale tekmo, kot od njih zahtevam, imajo pa še veliko rezerve.“

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran:
„V Radomlje smo prišli precej oslabljeni, le z 11 igralkami. Med temi tudi poškodovana kapetanka Lina Čepak. Tri zadetke smo dobili takoj v 15 minutah, po tem je padla motivacija. V zadnji liniji imamo težave in zaradi tega dobivamo zelo poceni gole. Tekmicam praktično gole kad podarjamo. Ustvarili smo si par priložnosti, vendar nismo bili dovolj zbrani pred reprezentančno vratarko. Zadeli smo dvakrat in upam, da bomo imeli v naslednjih tekmah tudi priložnosti za zadetke, saj nas čaka niz težkih tekem. Čestitam ekipi ŽNK Radomlje za zmago.“

ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Rudar Škale 13:1

Aktualne državne prvakinje so na domači tekmi proti Velenjčankam pokazale, da jim je dobro del zadnji trening, ko je bil poudarek na realizaciji. 13 golov so zabile varovanke trenerke Nuše Ladinek, s tremi žogami v mreži gostij se je še posebej izkazala Tjaša Tibaut. Častni gol za gostje je dosegla Ines Pijukovič.

Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Odigrali smo zelo dobro tekmo. Igralke so odlično prenesle taktične ideje s treninga na tekmo. Imamo še nekaj rezerv predvsem v fazi branjenja ter zaključka napada, čemur bomo v prihodnje na treningih posvečali še več pozornosti.“

Milan Petrovič, trener ŽNK Rudar Škale:
„Zaradi velikega števila odsotnosti, poškodb, bolezni in službenih obveznosti smo bili zelo oslabljeni v tekmi z večkratnimi prvakinjami. Z dosedanjimi dosežki smo več kot zadovoljni in z optimizmom gledamo v prihodnost. Pred nami so se tri prvenstvene tekme in bomo naredili vse, kar je v danem trenutku možno, da na zimski premor odidemo zadovoljni - s 24 točkami po 11 krogih prvenstva!“

ŽNK Krim – Velesovo 3:0

S tem delom sezone so zagotovo zadovoljni tudi v Krimu, ki je v 8. krogu zabeležil tretjo zmago. Tokrat so bile varovanke trenerja Davida Fekonje s 3:0 boljše od Velesovega, ki brez točk ostaja na dnu prvenstvene lestvice. Nika Babnik je dosegla dva, Luna Grum Verdinek pa en gol za nov uspeh krimovk.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
„Skozi celotno tekmo smo skušali igrati in vsiliti svojo igro, kar nam je dobro uspevalo. Nekaj težav smo imeli z učinkovitostjo v napadu. Žal nam je lahko za neupravičen rdeč karton, kar prinaša še dodatne težave ob že zelo okrnjeni zasedbi. Cilj novih treh točk je dosežen, za kar si dekleta zasluzijo pohvale.“

Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:8

Domačinke so poskrbele za razburljiv uvod. Zala Kuštrin je v 8. minuti zadela za vodstvo Ajdovščine. A je trajalo le dobri dve minuti, saj je Urška Žganec poravnala na 1:1, potem pa je Natalija Golob zabila kar sedem golov za končno zmago 1:8.

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
„Gostje so po pričakovanjih upravičile vlogo favorita, celotno tekmo vršile pritisk na našo zadnjo vrsto in na koncu zasluženo visoko slavile. Čeprav se z ekipami takega kalibra ne moremo primerjati, pa menim, da smo se prikazali v dobri luči. Upam, da bomo dobre plati tekme znali prenesti tudi v prihodnje preizkušnje.“

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpije Ljubljana:
„V tekmo smo krenili kot favorizirana ekipa, pa vendar smo po napaki v obrambi prejeli gol. To nas ni zmedlo, na kar smo hitro prišli do izenačenja in nato še do vodstva. V nadaljevanju smo odigrali veliko bolj skoncentrirano in mirno pripeljali tekmo do konca. Čestitke puncam in borbenim Ajdovkam.“

Fužinar – ŽNK Maribor 1:2

S tretjo zaporedno zmago pa so na prvenstveni lestvici napredovale tudi igralke ŽNK Maribora, ki so bile z 2:1 boljše od Fužinarja. Odločilni gol je dosegla Anisa Rola.

Dragoljub Živadinovič, trener Fužinarja:
„Za nami je dobra tekma, imeli pa smo precej težav s sestavo ekipe, saj nam manjkajo mlade reprezentantke. Moje igralke so dale vse do sebe, ničesar jim ne zamerim. Na koncu nismo imeli sreče in zmage se je veselil Maribor. Zdaj se moramo zbrati in do konca tega dela iztržiti največ, kar lahko!“

Marinko Šarkezi, trener ŽNK Maribor:
„ Čestitke mojim dekletom za več kot zasluženo zmago, ki bi lahko bila bolj izdatna, kot kaže končni rezultat.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA