Olimpije do točke v zaključku

Olimpija - Gorica 2:2 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Žnidaršič, Brezar (oba Kranj) in Smej (Fokovci).
* Strelci: 0:1 Celcer (61.), 1:1 Kronaveter (82./11 m), 1:2 Filipović (88.), 2:2 Lupeta (90.).
* Olimpija: Ivačič, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić (od 90. Lupeta), Savić (od 73. Črnic), Kronaveter, Suljić, Vombergar.
* Gorica: Sorčan (od 45. Štrukelj), Celcer, Lipušček (od 45. M. Kavčič), T. Kavčič, Tomiček, Curk, Kolenc, Osuji, Grudina, Kotnik (od 87. Gulič), Filipović.
* Rumeni kartoni: Ilić, Kronaveter, Bagnack; T. Kavčič, Celcer.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani, ki so znova igrali brez Dina Štigleca, so prekinili niz štirih zmag, a ostali vsaj neporaženi, čeprav je še v izdihljajih tekme kazalo, da se bo zgodilo tudi to. Novogoričani, ki poraza ne poznajo od 4. kroga, so takrat vodili z 2:1, zeleno-bele pa je rešil rezervist Jucie Lupeta v drugi minuti sodniškega dodatka. Olimpija po novem za vodilnim Mariborom na drugem mestu zaostaja za šest točk, Gorica pa na tretjem za sedem.

Ljubljanski nogometaši so večino prvega polčasa prevladovali, a le poredkoma resneje ogrozili vratarja gostov Grego Sorčana. Blizu vodstva so bili v šesti minuti, ko je nekoliko z desne strani z roba kazenskega prostora sprožil Rok Kronaveter, žoga pa se je po mnenju sodnikov od prečke odbila na golovo črto.

V 15. minuti je z glavo poskusil Macky Bagnack, a je zgrešil cilj. Novogoričani so bolj čakali na protinapade, v 32. minuti pa imeli lepo priložnost, ko je z 12 metrov streljal ob Roku Grudini eden dveh povratnikov v ekipo Andrija Filipović, na mestu pa je bil Aljaž Ivačič.

Precej smole pa so imeli Novogoričani ob koncu polčasa, saj sta zaradi poškodb, ki sta jih dobila v trku, v katerega je bil vpleten še Bagnack, morala iz igre vratar Grega Sorčan in mladi branilec Žiga Lipušček.

V uvodu drugega polčasa je v 52. minuti Januš Štrukelj obranil nov poskus Kronavetra z desne strani, ob pomanjkanju idej v igri Ljubljančanov pa so v 61. minuti povedli Novogoričani. Uroš Celcer je izvedel strel s 25 metrov, zadel prečko, od katere se je žoga po mnenju sodnikov odbila čez golovo črto za vodstvo Primorcev.

Olimpija je takoj zatem pritisnila, Mario Jurčević je v 65. minuti z leve strani žogo poslal malo mimo vrat. Štiri minute pozneje je Andres Vombergar poskusil z glavo, Štrukelj pa je žogo odbil v kot.

Rezervni vratar Gorice se je znova izkazal v 75. minuti po novem poskusu Kronavetra, v 81. minuti pa so imeli Ljubljančani na voljo najstrožjo kazen, ki jo je z igranjem z roko zakrivil Matija Kavčič. Z bele točke je bil natančen Kronaveter.

Sledil je nov pritisk gostiteljev, toda v 88. minuti so si domači v obrambi privoščili napako, trije branilci so samo gledali Filipovića, ki je sam stekel proti golu in na koncu premagal še Ivačiča za 2:1. To je bil četrti gol Filipovića v sezoni.

A domači so v drugi minuti sodniškega dodatka znova izenačili, z desne strani je zadel Jucie Lupeta, ki je vstopil v igro le nekaj trenutkov pred tem.

Ljubljančani bodo v 11. krogu v nedeljo gostili Krško, Novogoričani pa dan pozneje Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Gorica
    Deseti krog PLTS bodo s tekmo v Stožicah sklenili nogometaši Olimpije in Gorice. Zmaji in vrtnice se bodo v Ljubljani udarili za drugo mesto, ki ga s točko prednosti zasedajo Ljubljančani.

DELI NA