Olimpija zanesljiva v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Olimpija 0:3 (0:1)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Šmajc, Brezar, Kalan.
* Strelci: 0:1 Savić (3.), 0:2 Ivanović (48.), 0:3 Vombergar (50.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Hlad, Briški, Salkić, Makoumbou (od 66. Sever), Krivičić, Mihaljević (od 76. Stanković), Kouao, Tolić (od 56. Ndzengue), Djalo Aldair (od 76. Aliaj), Stančič (od 66. Rovas).
* Olimpija: Frelih, Korun, Savić, Maksimenko, Kapun (od 46. Pungaršek), Elšnik, Pavlović, Boakye (od 46. Andrejašič), Ivanović (od 82. Baskera), Ćorić (od 82. Kurež), Perović (od 46. Vombergar).
* Rumeni kartoni: Stančič, Kouao; Korun, Maksimenko.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je tudi sežansko preizkušnjo dobro prestala in ostaja neporažena v spomladanskem delu prvenstva, obenem pa tudi na vrhu prvenstvene lestvice. Tabor pa je po dveh točkovnih tekmah znova vpisal poraz, in sicer 12. v sezoni, tako da ostaja sedmi.

Domači trener Igor Božič je dvoboj z Olimpijo, ki jo vodi nekdanji stratega Sežancev Goran Stanković, pričakal s precej razredčeno ožjo obrambo, saj sta zaradi kazni manjkala Klemen Nemanič in Marko Ristič, poškodovan pa je Antonio Azinović. "Rezervna" obrambna zasedba Sežancev pa je klonila že v tretji minuti, ko je po kotu Timija Maxa Elšnika z desne strani z glavo zadel Vujadin Savić.

Kazalo je, da bodo imeli Kraševci v nadaljevanju še veliko težav v zadnji vrsti, ko je v šesti minuti skoznjo prodrl Đorđe Ivanović, ki pa je na koncu zgrešil cilj. Toda Tabor, pri katerem je manjkal tudi Kevin Doukoure Grobry, je potem vzpostavil ravnotežje, a v napadu tako kot Olimpija ni pokazal veliko, omeniti velja le nenatančen poskus Antoina Makoumbouja v 24. minuti. Zadnjo priložnost v prvem delu je zapravil Michael Pavlović, ki je slabo zadel žogo z glavo pred vrati tekmeca.

Olimpija, ki je igrala brez kaznovanega srednjega branilca Antonia Delamee Mlinarja, je na začetku drugega polčasa ekipo osvežila s trojico nogometašev in že v 48. minuti podvojila prednost. Ivanović se je po protinapadu v kazenskem prostoru otresel svojega čuvaja in nato žogo poslal še mimo Jana Koprivca za svoj deseti zadetek sezone in vrh lestvice strelcev, kjer je skupaj s Koprovim Nardinom Mulahusejnovićem.

Že v 50. minuti pa je svoj deveti gol dosegel še Andres Vombergar, ko je pred vrati izkoristil Ivanovićevo podajo z desne strani in tako že precej pred koncem potrdil zmagovalca. Do konca so imeli oboji še nekaj polpriložnosti, a je Olimpija brez posebnih težav zadržala visoko prednost.

Tabor bo v 27. krogu v ponedeljek gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo tekmo z Bravom igrala šele 7. aprila.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Olimpija
    Olimpija je z minimalno zmago prekinila niz remijev in se vrnila na prvo mesto, Tabor pa se v dvoboj podaja brez treh članov začetne enajsterice. Kaj bodo Kraševci pripravili Goranu Stankoviću ob povratku v Sežano?

DELI NA