Olimpija zanesljiva proti Taborju

Olimpija - CB 24 Tabor Sežana 2:0 (1:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Perić, Bensa in Černe.
* Strelci: 1:0 Čekiči (14.), 2:0 Čekiči (46.).
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Samardžić, Bagnack, Jurčević, Valenčič, Tomić, Savić (od 90. Gorenc), Čekiči, Lupeta (od 63. Menalo), Vukušić.
* CB 24 Tabor Sežana: Adam, Ristić, Nemanič, Azinović, Salkić, S. Babić, Sever (od 57. Mihaljević), Bongongui (od 67. Krivičić), Ndzengue (od 74. Stančič), M. Babić, Sikimić.
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani, ki so v prejšnjem krogu v Murski Soboti prekinili niz treh zmag, so se hitro vrnili v zmagovalne tirnice. S slavjem proti gostom s Krasa so se znova tudi povzpeli na vrh lestvice. Junak tekme je bil Endri Čekiči z dvema zadetkoma, lahko bi dosegel vsaj še enega več, če bi unovčil enajstmetrovko v prvem polčasu. Tabor je na drugi strani še tretjo tekmo ostal brez zmage in je na šestem mestu, točkovno izenačen s sedmouvrščenim Triglavom.

V prvem polčasu je Olimpija prevladovala ves čas z izjemo zadnjih nekaj minut in imela tudi vse lepše priložnosti. Prav tako je tudi zasluženo povedla, strelec zadetka je bil Endri Čekiči s prostega strela z 20 metrov v 14. minuti. Takrat je vratar David Adam ob "zaviti" žogi zgolj obstal na mestu.

Sicer pa je bil precej aktiven Ante Vukušić, ki pa ni bil pri strelu. V prvi minuti je žoga končala v kotu, v 20. ni povzročil težav Adamu s strelom od daleč, v 22. pa je poskusil iz bližine, a je žogo slabo zadel, tako da jo je Adam ujel.

V 33. minuti so imeli gostitelji na voljo tudi najstrožjo kazen, ki jo je s prekrškom nad Juciejem Lupeto zakrivil Klemen Nemanič. Z bele pike je poskusil Čekiči, a je sprožil preveč ležerno, tako da je sežanski vratar žogo ujel.

Gosti so bili večino časa v podrejenem položaju, imeli sicer nekaj obetavnih akcij, enega od strelov je v 16. minuti sprožil Leon Sever od daleč, a je žoga zletela precej čez vrata domačih.

Že v prvi minuti nadaljevanja pa so Ljubljančani podvojili prednost, ko je Stefan Savić stekel v protinapad, Antonio Azinović ga je na robu kazenskega prostora podrl, a je akcijo spremljal Čekiči, ki je nato malce z leve dosegel svoj sedmi gol sezone.

Malce pozneje je od daleč poskusil Vitja Valenčič, a je bil Adam na mestu (pozneje tudi po njegovem poskusu z glavo), že v nasprotnem napadu pa je Predrag Sikimić sprožil iz bližine, odlično pa je posredoval Nejc Vidmar.

Sledilo je še nekaj poskusov, med drugimi Vukušića in Luke Menala, ki sta bila nenatančna, v 83. minuti pa je Menalo zadel še vratnico precej z desne strani. V 86. minuti je do strela z 12 metrov prišel Čekiči, spet pa mu je veselje preprečil Adam. Nekaj trenutkov zatem je znova streljal Menalo, žogo po njegovem poskusu pa je Adam odbil v okvir vrat.

Olimpija bo v 18. krogu 23. novembra gostovala v Celju, Kraševci pa bodo dan pozneje gostili Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Tabor
    Olimpija bo po bolečem porazu v Murski Soboti doma pričakala Tabor. Lahko Sežančani v zmajevem gnezdu zakuhajo presenečenje?

DELI NA