Olimpija zaključila jesen z zmago

Olimpija - Gorica 2:0 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Žnidaršič, Žunič, Brezar.
* Strelec: 1:0 Vombergar (72.), 2:0 Vombergar (80.).
* Olimpija: Frelih, Pavlović, Milović, Perković (od 78. Samardžić), Marin, Boakye (od 46. Fink), Caimacov (od 62. Zeljković), Elšnik, Ivanović (od 83. Ostrc), Kvesić (od 83. Andrejašič), Vombergar.
* Gorica: Likar, M. Kavčič, Mevlja, T. Kavčič, Širok, Nkama, Grudina, Oyewusi (od 73. Begić), Cvijanović (od 66. Smajlagić), Hodžić (od 81. Marinič), Velikonja (od 73. Colley).
* Rumeni kartoni: Caimacov; Hodžić, Oyewusi, Begić.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanska ekipa je za konec jesenskega dela sezone dobila tudi tretjo medsebojno tekmo z Gorico v tej sezoni. Po slavjih z 1:0 in 2:0 je tokrat Olimpija, ki je pogrešala kaznovanega Ivana Močinića, slavila z goloma Andresa Vombergarja ter tako petič zapovrstjo ostala neporažena. Na drugi strani je Gorica že deseto tekmo zapovrstjo končala brez zmage in bila še sedmič zapovrstjo poražena.

Ekipi v prvem polčasu nista pokazali posebej razburljive predstave, so pa bili pri tem sprva celo nekoliko nevarnejši Novogoričani, saj je moral Žiga Frelih posredovati tako po poskusu Nejca Mevlje v 11. kot Etiena Velikonja v 31. minuti. Pri domačih velja omeniti poskus Maria Kvesića iz 36. minute, ko je žogo poslal čez gol, enkrat pa se je izkazal tudi Uroš Likar po strelu Đorđeja Ivanovića.

V 47. minuti je Velikonja sprožil s prostega strela malce z desne, žoga je letela proti prvemu zgornjemu kotu vrat, a se je izkazal Frelih, takoj zatem pa je po poskusu Tineta Kavčiča z glavo na golovi črti žogo izbil Matic Fink. V 52. minuti so Ljubljančani pustili do strela v kazenskem prostoru še Gorana Cvijanovića, a mu ta ni dobro uspel.

V 55. minuti so po napaki domačih v protinapad spet stekli Novogoričani, streljal je Mathias Oyewusi, a je bil Frelih uspešnejši. Gosti so obenem neuspešno zahtevali še najstrožjo kazen, ko je v kazenskem prostoru padel Velikonja.

Po še enem goriškem strelu, ki ga je ustavil Frelih, so domači nevarneje zagrozili v 69. minuti, ko je Andres Vombergar zgrešil s strelom z glavo. Olimpijin napadalec se je bolj izkazal v 72. minuti, ko je svoj sedmi gol v sezoni dosegel po podaji Michaela Pavlovića z leve strani. Vombergar je spretno z nogo preusmeril žogo za hrbet Likarja.

Isti igralec je v 80. minuti podvojil prednost domačih, ko je z glavo unovčil novo, tokrat Kvesićevo, podajo z leve strani. Olimpija je tako dobila tekmo, na kateri je zadnjič sodil Andrej Žnidaršič.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Gorica
    Olimpija doma pričakuje zadnjeuvrščeno Gorico. Lahko Primorci v prestolnici pripravijo presenečenje?

DELI NA