15.05.2022 | Prva liga Telemach
Olimpija v zaključku do točke in ohranitve tretjega mesta

Olimpija - Mura 3:3 (1:1)

* Stadion Stožice, sodniki: Kajtazović, Vidali, Gabrovec.
* Strelci: 0:1 Klepač (7.), 1:1 Nukić (36.), 2:1 Boakye (47.), 2:2 Horvat (59.), 2:3 Daku (61.), 3:3 Prtajin (88.).
* Olimpija: Banić, Boakye, Čabraja, Đurasek, Elšnik (od 77. Mudražija), Kvesić (od 77. Prtajin), Matko (od 70. Aldair), Nukić, Ratnik, Sešlar (od 70. Pilj), Van Bruggen.
* Mura: Zalokar, Balažic, Bobičanec (od 72. Beganović), K. Cipot, Daku, Gorenc (od 50. T. Cipot), Horvat (od 81. Kozar), Klepač (od 72. Ouro), Kous (od 81. Kasalo), Maruško, Pucko.
* Rumeni kartoni: Čabraja; Daku, T. Cipot, Klepač, Kous, Horvat, Pucko.
* Rdeč karton: /

Še pred dnevi se je ugibalo, ali bo tekma med Olimpijo in Muro odločala o potniku v kvalifikacije konferenčne lige. A ko je Koper osvojil pokal, je postalo jasno, da bosta oba ekipi igrali v evropskem tekmovanju. Toda to zagotovo ni zmanjšalo motiva igralcem, saj jim zagotovo ni vseeno, ali bodo na koncu tretji ali četrti. Poleg motiva so pokazali tudi sproščenost, mnogi bi rekli, da je bilo te celo preveč. Posledica so bile tudi napake, ki pa so tekmo, polno ritma in preobratov, naredile še bolj zanimivo.

Priložnosti je bilo veliko, obe moštvi sta jih precej tudi izkoristili, si razdelili točke, Olimpija pa je na tretjem mestu pred zadnjim krogom ohranila tri točke prednosti.

Že uvod derbija kroga je napovedoval, kako naj bi obračun potekal. Olimpija je vzela žogo v noge, Prekmurci pa so se osredotočili na protinapade, iz katerih so bili zelo nevarni. Po enem izmed njih so v sedmi minuti tudi povedli, veliko dela je opravil Tomi Horvat, z žogo pretekel kar nekaj metrov, nato pravočasno podal do Mihaela Klepača, ta pa je mimo nemočnega vratarja Ivana Banića poslal žogo v mrežo.

Mura je nato zapravila še nekaj priložnosti. Mirlind Daku je dvakrat v ugodnem položaju preveč okleval s strelom, Jan Gorenc pa je po podaji Luke Bobičanca z leve strani neoviran z glavo streljal mimo gola. Kazen za zgrešene priložnosti je prišla v 36. minuti, ko je Mustafa Nukić preigraval na desni strani kazenskega prostora, se odločil za strel, vratar Mure Marko Zalokar ni najbolje posredoval, pogled so mu zastirali branilci pred njim, tako da se mu je žoga izmuznila v gol.

Že takoj po prihodu iz slačilnic je sledila sprememba rezultata, Ljubljančani so povedli. Eric Boakye je dobil žogo na noge in z močnim ter natančnim strelom premagal Zalokarja.

To je bil le uvod v zelo zanimivo nadaljevanje. Ritem je zelo dober, obe ekipi sta igrali odprto, toda tudi napak ni manjkalo. Posebno ne pri Ljubljančanih, ki so se hitro spet znašli v zaostanku. V 59. minuti je Neven Đurasek nespretno izbijal žogo, poslal v ogenj Horvata, ki je prodrl v kazenski prostor in mimo Banića poslal žogo v mrežo.

Le dve minuti pozneje si je novo veliko napako privoščil vratar Banić. Damian Van Bruggen mu je podal žogo, pri izbijanju pa mu je nogo postavil Daku, od nje pa se je žoga odbila v gol.

Nukić bi lahko takoj izenačil, nato je imel še dve priložnosti, toda Zalokar se ni pustil še enkrat premagati. Na drugi strani je imel lepo priložnost tudi Daku, toda zadel je le Banića. V 87. minuti, ko iz ugodnega položaja ni zadel niti Robert Mudražija, je kazalo, da bo Mura iz Ljubljane prvič po sezoni 2004/05 odnesla polen izkupiček, vendar se to naposled ni zgodilo.

Nekaj trenutkov pozneje je namreč Nukić na levi strani podal žogo v prazen prostor, v katerega je stekel Marijan Čabraja, njegov predložek pa je v sredini zbrano dočakal Ivan Prtajin, ki je žogo z glavo poslal pod prečko. S tem je tudi postavil končni izid tekme z zanimivimi dogodki, ki jih ni manjkalo niti v sodniškem dodatku, v katerem je bila Mura še dvakrat nevarna.

Olimpija bo v zadnjem krogu gostovala v Celju, Mura pa bo gostila Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    Derbi predzadnjega kroga bo odigran v Stožicah. Kakšen bo položaj pod vrhom lestvice po zadnjem žvižgu?

DELI NA