15.10.2016 | 1. SŽNL
Olimpija v Beltince po zmago

Manj kot 24 ur nas loči do derbija, za tri točke in 1. mesto na lestvici SŽNL se bosta v Beltincih udarila domača ekipa ŽNK Teleing GMT in Olimpija, ki ne skriva, da si letos želi na sam vrh. Tam, kjer vladajo v zadnjih letih Pomurke.

Tekmo iz Beltincev bo na ogled v neposrednem prenosu na Nzs.si.

SŽNL, 6. krog, 16.10.
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

Disciplinirano in borbeno

„V šestem krogu prvenstva se bomo soočili z večletnimi državnimi prvakinjami, Pomurjem. Glede na to, da igramo proti favorizirani ekipi, nam ne bo manjkalo motivacije. Sicer pričakujem težko tekmo, vendar verjamem v naše punce, saj so pridno trenirale. Na sami tekmi bo potrebno veliko discipline in borbe za vsako žogo. V Beltince odhajamo na dobro tekmo in ugoden izid,“ pred tekmo pravi trener Samir Škrgič, ki je bil lani pomočnik Milanu Petroviču, zdaj pa nadaljuje njegovo delo.

Številne novinke

V Olimpiji so se ženskega nogometa lotili ambiciozno. Iz Avstrije so prišle Kaja Eržen, Natalija Golob, Anja MilenkovičEva Vamberger, iz Velenja sta se v Ljubljano preselili Zala Gomboc in Ana Berdnik. V zasedbi v prvem delu sezone ni Ines Špelič, ki si je poškodovala koleno (strgana križna vez), nova kapetanka je postala Lucija Grad.

Po zmago

„Nestrpno čakamo derbi,“ pravi Gradova, ki se zaveda, da ne bo lahko, upa pa, da s soigralkami pokaže najboljšo možno predstavo. „Da iztržimo rezultat, ki nam ustreza. Kaj bi to bilo? Zmaga. Zadovoljne bi bile tudi s točko. Tudi poraz ne bo tragičen, saj je pred nami še celo prvenstvo,“ nadaljuje Lucija, ki plus svoje ekipe vidi v izkušenosti. „Imamo malce starejšo in izkušenejšo zasedbo, so pa tekmice zato uigranejše, saj že dlje časa igrajo skupaj. Nevarne so tudi v vezni liniji, kjer prednjači Manja Rogan, v napadu pa Monika Conjar. Naša naloga bo, da jima ne dovolimo, da razvijeta svojo igro,“ se v taboru Olimpije zavedajo, od kje jim preži nevarnost.

„Čuti se, da se povečuje interes za ženski nogomet. To pa je prišlo tudi zavoljo naših dobrih rezultatov,“ še pristavi Lucija, ki je navdušena, da bo jutri v svet šla tudi slika – tekmo si boste lahko ogledali na spletni strani Nzs.si.

Zanimanje tudi iz Nemčije

„Želimo si zgodbe na dolgi rok, pa da sponzorji v nas vidijo partnerja in svojo poslovno priložnost. Kaj ti pomaga, če ti nekdo nekaj evrov nekaj da, pa ga ni potem več poleg,“ poudari predsednik ŽNK Olimpija Boris Snedec, ki z ekipo velik poudarek daje tudi urejeni spletni strani ter aktivnosti na družbenih omrežjih ter marketinški prepoznavnosti. Eden od študentov marketinga se je obrnil na vodstvo kluba, ki bo del raziskave, ki jo bo bodoči nemški diplomant opravil v sklopu svojega študija.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.

DELI NA