Olimpija še tretjič ugnala Celjane

Olimpija - Celje 2:1 (2:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Bensa (Kojsko).
* Strelci: 1:0 Benko (31.), 2:0 Alves (37.), 2:1 Rahmanović (64.).
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Jurčević, Zajc (od 86. Vukčević), Miškić, Alves, Kirm, Benko (od 70. Velikonja), Eleke (od 55. Zarifović).
* Celje: Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić, Travner, Pungaršek (od 75. Požeg Vancaš), Pišek, Čirjak (od 46. Volaš), Rahmanović, Cvijanović, Podlogar (od 81. I. Hadžić).
* Rumeni kartoni: Klinar, Delamea Mlinar, Alves, Vodišek, Kirm; D. Hadžić, Rahmanović.
* Rdeči karton: Klinar (50.).

Po dveh porazih z 0:1 so Celjani na tretji tekmi v sezoni proti Olimpiji izgubili še z 1:2. Ljubljančani so večino dela opravili v (neprepričljivem) prvem polčasu, ko so dvakrat zadeli, a z igro niso navdušili. V drugem pa so večino odigrali z igralcem manj, a jim je do konca uspelo ohraniti prednost za 13. zmago sezone in vsaj začasni skok na prvo mesto. Celjani ostajajo na četrtem mestu.

Ljubljančani so v prvem polčasu sicer prevladovali, a niso pokazali prepričljive igre. V 12. minuti je Blessing Eleke podal pred vrata, kjer ni bilo nikogar, za trenutek prepozen pa je bil Miha Zajc. Po nekaj polpriložnostih pa se je zeleno-belim odprlo v 31. minuti, ko je Leon Benko žogo s 15 metrov malce z leve strani poslal pod prečko celjskega gola.

Le šest minut pozneje so gostitelji podvojili prednost, ko je Eleke tokrat podal do Ricarda Alvesa, ta je pritekel iz ozadja in z nogo zadel za 2:0. Na drugi strani so bili Celjani bolj ali manj "nevidni", sprožili so le en strel proti golu in bili povsem nenevarni za Roka Vodiška. Na drugi strani je Olimpija v prvih 45 minutah zbrala sedem strelov.

Ljubljančani pa so že v 50. minuti na igrišču ostali le z deseterico, saj si je drugi rumeni karton po prekršku prislužil Denis Klinar. Takoj zatem se je sam pred Rokom Vodiškom znašel Matej Podlogar, a je mladi ljubljanski vratar izvrstno posredoval. Številčno prednost in pričakovano pobudo pa so Celjani izkoristili v 64. minuti, ko je po podaji Jureta Travnerja z leve strani iz bližine zadel Amar Rahmanović.

V 79. minuti je bil v obetavnem položaju za strel Dalibor Volaš, toda žogo je slabo zadel, tako da ljubljanski vratar ni imel težkega dela, slednji pa je se je bolj izkazal v 83. minuti, ko je ustavil strel Gorana Cvijanovića iz bližine. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Ljubljančani bodo v 20. krogu v nedeljo gostovali pri Radomljah, Celjani pa bodo dan prej gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Ljubljančani po nedeljski zmagi nad Aluminijem čaka nova domača tekma. V Stožice prihajajo Celjani, ki bodo v prestolnici zaigrali polni motiva, saj so v letošnji sezoni z zmaji doživeli dva tesna poraza, Olimpiji pa so v zadnjih šestih tekmah vzeli zgolj točko.

DELI NA