17.10.2016 | 1. SŽNL
Olimpija sama na vrhu

Ljubljanska Olimpija po zaslugi minimalne zmage v Beltincih ostaja sama na vrhu SŽNL po 6. krogu. Zmagovalca je z golom v 64. minuti odločila Natalija Golob. Krog gostujočih ekip sta z zmagama v Ankaranu in Ljubljani obeležila še ŽNK Rudar Škale in ŽNK Maribor, ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa je doma strl odpor Velesovega.

Tekma med Ajdovščino in Fužinarjem pa ni bila odigrana, saj so imele Korošice smolo z avtobusom. „Hvala Luki Kompara iz ŽNK Ajdovščina, ker nam je šel na roko in se strinja, da tekmo odigramo drugič, za termin se še dogovorimo,“ so se za fair play potezo Korošice zahvalile Ajdovkam.

SŽNL, 6. krog, 16.10.
Ajdovščina – Fužinar (prestavljeno zaradi logističnih težav gostij)
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:1
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Velesovo 6:3
ŽNK Ankaran – ŽNK Rudar Škale 1:5
ŽNK Krim – ŽNK Maribor 0:6

Lestvica strelk:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 15
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 11
Natalija Golob (ŽNK Olimpija) 9
Sanja Malinić (Fužinar) 8
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 7

ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:1

Kar 504 dni je trajalo, da je ena od ekip ugnala Pomurke. Zadnjemu je to 31.5. 2015 uspelo Rudarju Škale, zdaj pa Olimpiji. Tekmo, spremljali smo jo lahko tudi v neposrednem prenosu na Nzs.si, so podjetneje začela domačinke, a strela Monike Conjar in Tjaše Tibaut nista našla poti v mrežo, potem so se prebudile gostje, prednjačila je Natalija Golob. Ljubljansko prevlado je ustavila 11-metrovka domačink, a je Lucija Kos poslala žogo v vratnico. V drugem polčasu so imele več od igre Ljubljančanke, ki so bile nagrajen v 64. minuti, zadela je Golobova. Do konca srečanja velja še omeniti strel Eveline Kos, rezultat pa se ni spremenil.

Videoposnetek tekme:



Sandi Bauer, trener ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„V prvem polčasu smo odigrali tako, kot smo se domenili. Imeli smo nekaj priložnosti, tudi enajstmetrovko, vendar nismo uspeli zadeti. To pa se je na koncu izkazalo za odločilno. Naredili smo preveč individualnih napak v vseh fazah igrah. Napadalke niso uspele izkoristiti nekaj priložnosti, ki so se ponudile. Na takih tekmah takih prilik ni veliko. Edini zadetek na srečanju smo nasprotnicam podarili. Maščevala se nam je slaba realizacija v prvem in izgubljeni dueli na sredini igrišča v drugem polčasu. Vendar pa - Olimpija je dobila bitko, vojne pač ne.“

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpije Ljubljana:
„Pričakovali in odigrali smo zelo težko tekmo. Punce so pristopile agresivno in zbrano ter odigrale po pričakovanjih. Zelo sem zadovoljen s pristopom punc na tako pomembni tekmi, res so pokazale, da smo prava ekipa. Čestital bi igralkam za zmago in več kot zaslužene tri točke, ki nam prinašajo prvo mesto na lestvici.“

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Velesovo 6:3

Po porazu proti Olimpiji se Radomljanke vračajo na zmagovita pota. Tokrat so se lotile Gorenjk in jih odpravile s „teniškim“ rezultatom 6:3. Pa to ni bil le enosmeren promet – tja do 60. minute sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Sarah Ljubijankić je zadela za 1:0, Manca Smolnikar je izenačila, vajo pa sta obe ponovili za 2:1 in 2:2. V 51. minuti je Velesovo prek Sandre Rozman povedel, z goloma Ljubijankićeve in Kaje Jerina so gostiteljice prevzele pobudo in slavile.

Davor Previšić, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Pozna se odsotnost poškodovanih igralk. S samim pristopom nisem zadovoljen. Igralke bodo morale v nadaljevanju prvenstva pokazati več oz. toliko kot so v prvih štirih krogih.“

ŽNK Ankaran – ŽNK Rudar Škale 1:5

Četrto zmago so v tem prvenstvu vknjižile Velenjčanke, ki so se s tem uspehom utrdile na 4. mestu, Ankaran pa ostaja 8. Gostje, vodi jih trener Milan Petrovič, so vse rešile do 26. minute, ko so za visoko vodstvo 0:3 zadele Isabella Pleterski, Tatjana Stanić in Viktorija Živković.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran:
„Čestitam Velenjčankam za zmago. Kljub dobri in borbeni predstavi smo prejeli zadetke zaradi nezbranosti v obrambi. Določene priložnosti nismo izkoristili, za kar so nas gostje kaznovale. V ekipi se je poznala odsotnost kapetanke Line. Tokratna tekma je bila priprava na novo srečanje, ki nas čaka proti Fužinarju. Kljub porazu gremo z dvignjeno glavo v naslednjo tekmo.“

Milan Petrovič, trener ŽNK Rudar Škale:
„Tekme v Ankaranu niso nikoli enostavne, tega smo se zavedali. V primerjavi z zadnjo tekmo smo naredili par rotacij znotraj ekipe, kar se je pokazalo za dobro. Punce so bile motivirane, odločne in predvsem učinkovite. Pohvale za dobro igro si zaslužijo vse igralke. Odlično predstavo so zopet prikazale Golob, Pleterski in Križaj ter Zivković in Stanić!“

ŽNK Krim – ŽNK Maribor 0:6

Ne le igralci NK Maribor, s tremi točkami se iz Ljubljane vračajo tudi Mariborčanke, ki so prepričljovo s 6:0 porazile Krim. Štiri gole je prispevala Anisa Rola, ekipi pa sta menjali mesti na prvenstveni lestvici – zdaj so vijoličaste 6., krimovke pa 7.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
„Odigrali smo našo najslabšo tekmo sezone. Pričeli smo brezglavo, bledo in povsem brez želje po zadetku, kar je nasprotnik hitro kaznoval. Potrebno se bo zamisliti nad našim pristopom in pričeti prevzemati odgovornost na igrišču. Čestitam Mariboru za zasluženo zmago.“

Marinko Šarkezi, trener ŽNK Maribor:
„Čestital bi svojim puncam za prikazano igro in pristop ter visoko zmago na zelo težkem igrišču.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA