Olimpija proti Radomljam brez težav

Kalcer Radomlje - Olimpija 1:4 (0:2)

* Stadion v športnem parku, gledalcev 1000, sodniki: Obrenović, Kasapović (oba Ljubljana), Vojska (Dob).
* Strelca: 0:1 Zukić (21., a.g.), 0:2 Kronaveter (44.), 0:3 Delamea Mlinar (71.), 0:4 Velikonja (84.), 1:4 Janković (87.).
* Kalcer Radomlje: Ivačič, Jazbec (od 83. Marinšek), Zukić, Karametić, Lidjan, Kovjenić, Barukčić, Šipek (od 63. Jugovar), Janković, Cerar (od 78. Primc), Nunić.
* Olimpija: Vodišek, Vukčević, Delamea Mlinar, Kelhar, Jurčević, Miškić, Kronaveter (od 75. Velikonja), Alves (od 76. Novak), Zajc, Benko (od 88. Babunski), Eleke.
* Rumena kartona: Kovjenić, Andrić.
* Rdeči kartoni: /

Državni prvaki iz Ljubljane so brez posebnih težav vknjižili tri točke, s katerimi so ohranili stik z vodilnimi Mariborčani. Olimpija je bila v domžalskem športnem parku pričakovano boljši tekmec, ves čas tekme je imela pobudo, tudi s pomočjo domačih izkoristila štiri priložnosti in prišla do zanesljive zmage, 14. v sezoni. Toliko kot ima Olimpija zmag, imajo Radomlje porazov.

Radomljani so v prejšnjem krogu z zmago nad Domžalami Ljubljančanom poslali opozorilo, ki so ga ti vzeli resno, saj so od prve minute krenili proti domačim vratom. Že v četrti minuti je Blessing Eleke v kazenskem prodoru lepo preigraval, nato s peto podal žogo do Mihe Zajca, ta pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Gosti so tudi po zapravljeni priložnosti še naprej napadali, a niso prihajali do strelov.

Nato pa so jim priskočili na pomoč kar domači igralci. Natančneje Aleksandar Zukić, ki je po podaji Maria Jurčevića z leve strani pred vratarjem Aljažem Ivačičem nespretno posredoval in poslal žogo v svojo mrežo.

V 30. minuti se je priložnost ponudila Leonu Benku, vendar je streljal slabo, v 44. minuti pa so prvaki vendarle povišali vodstvo. Za to je zaslužen Rok Kronaveter, ki je lepo izvedel prosti strel, nekoliko z leve strani in s kakih 25 metrov je zadel desni zgornji kot vrat Ivačiča, ki se je sicer žoge dotaknil, a je ni mogel izbiti v polje.

Premoč Ljubljančanov se je nadaljevala tudi v drugem delu. V 53. minuti je Zajc streljal od daleč, Ivačič je bil na mestu, osem minut pozneje pa je Kronaveter z desne strani žogo poslal v sredino, tam se je v gneči najbolje znašel Antonio Delamea Mlinar, po njegovem strelu pa je žoga zadela Zajca, ki pa je bil v nedovoljenem položaju, tako da je sodnik igro prekinil. Benko je v 69. minuti v kazenskem prostoru vse storil, kot je treba, toda njegov strel je Ivačič odbil v kot.

Prav po kotu je nekaj trenutkov pozneje padel tretji zadetek Olimpije. Z leve strani ga je izvajal Zajc, podal na drugo vratnico, kjer je Delamea Mlinar preskočil domačega branilca in premagal Ivačiča. Žoga sicer ni končala v mreži, a je prešla golovo črto.

Najlepšo akcijo so gosti izvedli v 76. minuti, zaključil jo je Etien Velikonja, ki pa je zadel le zunanji del mreže. Zato pa je bil ljubljanski napadalec natančnejši v 84. minuti, ko se je po kotu lepo znašel, žogo je v mrežo preusmeril s peto.

Radomljani so občasno grozili iz protinapadov, a njihove strele bi lahko prešteli na prste ene roke, kljub temu pa so v zaključku tekme vendarle znižali izid, Filip Janković je sam pritekel pred Roka Vodiška ga preigral, nato pa poslal žogo v mrežo. Že pred tem je lepo priložnost zamudil Igor Barukčić.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Olimpija
    Radomlje so se med tednom razveselile prve zmage po povratku med prvoligaše, mlinarje pa pred premorom čakata še dve tekmi s kluboma, ki sta poleti igrala v Evropi. Ob Kamniško Bistrico v nedeljskem popoldnevu prihajajo Ljubljančani.

DELI NA