Olimpija osvojila tudi Celje

Celje - Olimpija 1:3 (1:2)

* Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Klančnik in Gabrovec.
* Strelci: 0:1 Bagnack (3.), 0:2 Vukušić (6.), 1:2 Vizinger (39.), 1:3 Menalo (67.).
* Celje: Rozman, Travner, Zaletel, Stojinović, Brecl, Plantak, Benedičič (od 78. Štravs), Lotrič (od 79. Džumhur), Kerin (od 43. Koritnik), Božić, Vizinger.
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Samardžić, Bagnack, Jurčević (od 46. Maksimenko), Valenčič (od 90. Gorenc), Tomić, Savić, Menalo (od 85. Lupeta), Čekiči, Vukušić.
* Rumeni kartoni: Benedičič, Plantak; Valenčič.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je v Celju dosegla novo zmago, peto na zadnjih šestih tekmah, tako da ostaja na vrhu lestvice. Celjani, ki so doživeli sploh prvi domači poraz, pa ostajajo na petem mestu.

Ljubljančani so tekmo odprli silovito. Že v tretji minuti so povedli, potem ko je podajo Mara Jurčevića iz levega kota z glavo unovčil Macky Bagnack. Ta je v 14. minuti zapravil skoraj identično podajo, takrat je žogo poslal malce mimo vrat.

A tedaj je Olimpija vodila že z 2:0, saj je v šesti minuti zadel še Ante Vukušić. Hrvaški napadalec je na desni strani kazenskega prostora iz igre vrgel Dušana Stojinovića in nato z diagonalnim strelom dosegel svoj 15. zadetek sezone.

Novi veliki priložnost so Ljubljančani zapravili v 19. minuti, ko je najprej Endri Čekiči zatresel vratnico, nato pa odbite žoge Vukušiću ni uspelo poslati mimo Matjaža Rozmana, ki je sicer toliko posredoval tudi pri Čekičijevem strelu, da žoga ni šla v mrežo.

Celjani so le poredkoma prihajali pred Olimpijin kazenski prostor, a se le začeli rahlo prebujati proti koncu polčasa. V 39. minuti so tudi zaostanek zmanjšali, ko je desno od vrat do žoge prišel Dario Vizinger in jo z močnim strelom poslal pod prečko ljubljanskega gola za svoj 12. gol sezone in drugo mesto na lestvici strelcev.

Pred tem sta z glavam trčila Bagnack in Luka Kerin, slabše pa jo je odnesel celjski nogometaš, ki je moral zaradi poškodbe iz igre. V 45. minuti pa so Celjani izpeljali nov nevaren napad, Vizinger je spet prišel do žoge malce desno od ljubljanskega gola, takrat pa se je Nejc Vidmar izkazal.

V drugem polčasu je prvi moral resneje posredovati Rozman, ko je v 63. minuti ustavil poskus Stefana Savića z dobrih desetih metrov. Na drugi strani je Ivan Božić potegnil v kazenski prostor, v zadnjem trenutku pa mu je žogo izbil Bagnack.

V 67. minuti pa so Ljubljančani izpeljali novo hitro akcijo, do strela v bližini gola jen prišel Vukušić, ki pa je zadel le prečko, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Menalo. To je bil njegov sedmi gol sezone. V 81. minuti je pri Celjanih nenatančno meril Božić, v 83. pa je ob zadnji nevarnejši akciji tekme na drugi strani posredoval Rozman bo Savićevem poskusu.

Celjani bodo v 19. krogu prihodnjo soboto gostili Muro, Olimpija pa bo dan pozneje gostovala pri Bravu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Če želijo zmaji zimski premor preživeti na vrhu lestvice, si na Areni Z'dežele ne smejo privoščiti spodrsljaja. Jim lahko grofje prekrižajo načrte?

DELI NA