Olimpija in Radomlje še naprej brez zmage

Olimpija - Kalcer Radomlje 1:1 (0:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Balažič, Pospeh in Salkić (vsi Ljubljana).
* Strelca: 0:1 Karamatić (61.), 1:1 Benko (88.).
* Olimpija: Vodišek, Štiglec, Zarifović, Mitrović, Klinar, Alves, Cretu (od 64. Kapun), Kirm, Wobay (od 68. Tijanić), Avramovski (od 46. Benko), Eleke.
* Kalcer: Ivačič, Primc, Jazbec, Karamatić, Jakovljević (od 77. Rokavec), Balić, Kovjenić, Predragović (od 58. Nunić), Šipek, Cerar (od 69. Jugovar), Gajić.
* Rumeni karton: Primc.
* Rdeči karton: /.

Olimpija tudi v osmi spomladanski ligaški tekmi ni zmagala. V obračunu spomladi najslabših ekip v ligi so Radomljani, trdno zadnji na lestvici, a tokrat zelo borbeni in nepopustljivi, celo vodili do 88. minute, nato pa so izbranci Safeta Hadžića, ki so sicer prevladovali večino tekme, vendarle izvlekli vsaj točko. Ta je bila tudi prva radomeljska v osmem medsebojnem dvoboju z Ljubljančani. Po remiju tako Olimpija za vodilnim Mariborom zaostaja že za 15 točk.

Kmalu po začetku tekme je bilo jasno, da bo igra v rokah domačih, gosti pa bodo čakali na protinapade. Zeleno-beli so imeli približno 70 odstotkov časa žogo v svojih nogah, toda večinoma so jalovo napadali, tudi številne podaje z bočnih položajev niso našle pravih naslovnikov. Še najnevarneje je bilo v 43. minuti, ko je po kotu z leve strani z glavo poskusil Dino Štiglec in žogo poslal nekaj centimetrov čez prečko. Na drugi strani so gosti še najbolj zagrozili ob koncu polčasa, ko je po strelu Luke Gajića Nemanja Mitrović žogo preusmeril v kot.

V drugem polčasu se je neprepričljiva igra domačih nadaljevala, gosti pa so se opogumili in v 60. minuti je Gajić s strelom z leve strani le za malce zgrešil cilj oziroma je žogo v kot preusmeril Rok Vodišek. Po njem pa so Radomljani povedli, po gneči in odbitkih v kazenskem prostoru je žoga prišla do Tina Karamatića, ki je s strelom iz prve zadel za 1:0.

Radomljani so še naprej onemogočali nevarne napade domačih, v 75. minuti pa so Ljubljančani le prišli do izjemne priložnosti. Sodniki so namreč po trku Roka Jazbeca z Andražem Kirmom pokazali na belo točko, najstrožjo kazen je izvedel Leon Benko in zadel prečko. Olimpija je sicer v teh trenutkih vse bolj pritiskala proti vratom gostov, v 78. minuti je tako povsem sam na desetih metrih prišel do strela Kirm, a žogo slabo zadel. V 86. minuti je na drugi strani moral Vodišek posredovati po strelu Kristijana Šipka.

V 88. minuti pa vendarle veselje domačih, po kotu je z glavo žogo zadel Aris Zarifović, ta je prišla pred vrata do Benka, ki jo je poslal v mrežo.

Ljubljančani bodo v 30. krogu v nedeljo gostovali v Krškem, Radomljani pa bodo že v petek gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Kalcer Radomlje
    Se bodo Ljubljančani po uvrstitvi v finale Pokala Slovenije v osmem poizkusu razveselili prve pomladanske zmage? Nasprotnik zmajev bodo Radomljani, ki so se v občinskem derbiju z Domžalami dokopali do prve točke po zimskem premoru.

DELI NA