03.04.2017 | 1. SŽNL
Olimpija in Pomurje razred zase

Uvodni spomladanski krog SŽNL je postregel s tremi prepričljivimi zmagami ekip iz zgornjega doma. Olimpija je doma z 8:0 odpravila Rudar Škale, Pomurke so bile premočne za zelo oslabljene Korošice (0:13), Radomljanke pa se z zmago vračajo iz Maribora (1:4). Krimovke so tesno z 2:1 ugnale Ajdovke, Velesovo pa je odpravilo Ankaran (1:0).

SŽNL, 13. krog, 2.4.
ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:4
Ajdovščina – ŽNK Krim 1:2
Fužinar – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:13
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Rudar Škale 8:0
Velesovo – ŽNK Ankaran 1:0

ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:4

Gostje so povedle z golom Karmen Ulbin, domačinke so v 45. minuti zabile za 1:1, uspešna je bila Dušanka Milošič. Barbara Kralj je vnovič poskrbela za vodstvo gostij, ki so v 88. in 88. minuti potrdile zmago.

Peter Kristan, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Zadovoljen sem z pristopom punc do tekme. Čez celotno tekmo so kazale željo po zadetku in zmagi. Manjkala pa nam je koncentracija pri zaključku na gol, kar nas je stalo višje zmage. Vseeno sem zadovoljen, da smo si ustvarili veliko priložnosti za zadetek, kar mi vliva veliko optimizma za naprej. Še vedno pa nas čaka veliko dela in treninga, da bomo kot ekipa optimalno pripravljeni. Sedaj imamo 14 dni časa, da se dobro pripravimo na srečanje z Olimpijo. Verjamem v ekipo, da lahko tudi v naslednji tekmi pridemo do novih točk. Čestitke tudi ekipi Maribora za borbo in fer srečanje.“

Ajdovščina – ŽNK Krim 1:2

Tudi v Ajdovščini so se prve veselile domačinke – v 17. minuti se je med strelke vpisala Zala Kuštrin. Krimovke, imeli so precej priložnosti, a bile nezbrane, so poravnale v 37. minuti, zmago pa jim je v 88. minuti prinesla Katja Turk.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
„V prvem polčasu smo delovali neuigrano in nekoliko zmedeno, a smo z nekaj rotacijami igralnih mest v nadaljevanju to popravili. Z 2. polčasom smo lahko zadovoljnim saj smo bili precej boljši nasprotnik, a je bil izkoristek priložnosti še vedno premajhen. Kljub številnim odsotnim igralkam smo si priigrali tri točke in odsedeli kazni. Cilj je dosežen.“

Fužinar – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:13 (0:7)

Podobno kot Olimpija je zavzeto uvodno tekmo pomladi odigrala tudi vrsta aktualnih državnih prvakinj ŽNK Teleing GMT Beltinci, ki je dodobra napolnila mrežo Korošic.

Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Tekmo smo na žalost odigrali proti oslabljenim nasprotnicam, ki so vse sile usmerile v branjenje svojega gola. Uspeli smo dobro prebijati njihovo obrambno postavitev ter si v 70 minutah tekme poleg 13 doseženih zadetkov priigrali še kopico lepih priložnosti.“

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Rudar Škale 8:0

Ljubljančanke so dokazale, da je izpad iz pokala pozabljen, fokus pa na domačem prvenstvu. To so na svoji koži izkusile oslabljene Velenjčanke.

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpije:
„Od tekmic smo pričakovali nekaj več odpora. Tekmo smo več čas kontrolirali in napadali od prve minute, kar se je poznalo tudi na končnem rezultatu. Čestitke puncam in ekipi Rudarja za športno igro.“

Velesovo – ŽNK Ankaran 1:0

Do druge zmage v prvenstvu so prišle Gorenjke, ki so bili 6.11. lani boljše od Ajdovščine, v nedeljo pa z 1:0 od Ankaran. Edini gol je dosegla Manca Jamnik (22. minuta). Prav Manci, Jamnik in Smolnikar, pa sta se vpisali med strelke tudi ob prej prvi (v tej sezoni) zgoraj omenjeni zmagi Velesovega.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran:
„Po tej tekmi smo se vrnili na Obalo precej razočarani. Poznalo se je, da sta manjkali ključni igralki: Lina Čepak in Tina Paliska. Kljub temu smo si priigrali ogromno priložnosti, ki pa jih nismo znali izkoristiti. Na tršem in neravnem terenu smo imeli tudi malo težav z ustavljanjem žoge. Nekaj malih težav je bilo tudi v zadnji liniji, ki je sestavljen iz novih igralk. V novih tekmah bo treba pokazati precej več discipline in biti bolj zbran v konici napada. Tokrat nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Če bi zadeli, bi se tekma odvila v naš prid. Žal smo klonili in domačinkam poklonili gol za tri točke.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 28.07.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija z novim trenerjem, za ekipo prva tekma
  S pripravo na novo sezono nadaljujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki so minulo sezono sklenile s pokalnim naslovom in 2. mestom v državnem prvenstvu. Članska ekipa je dobila novega trenerja, to je postal Matej Bajde, ki je nadomestil Mikija Kondiča, ki se je poslovil po koncu lanske sezone.
 • 27.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje do prve zmage, ekipa sestavljena
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je gostovala v Sopronu na Madžarskem, kjer je s 4:1 premagala ekipo DVTK. Za zmago so zadele Kaja Korošec, Neli Hofman, Noelle Vilčnik in novinka Japonka Saki Yoshida.
 • 12.07.2022 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov SŽNL, Ženskega pokala in DU17
  Dober mesec pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili opravili žrebanje tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala in Lige deklet U17 za sezono 2022/2023 ter podelitev nagrad za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2021/22.
 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.
 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.

DELI NA