Olimpija brez zmage pri Muri

Mura - Olimpija 0:0

* Stadion Fazanerija, sodniki: Skomina, Žunič in Vidali.
* Strelci: /
* Mura: Obradovič, Kous, Peričič, Maruško, Šturm, Kozar, Kouter, Lorbek, Bobičanec (od 64. Karničnik), Maroša (od 74. Sirk), Šušnjara (od 81. Čerimagić).
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Mujčič, Maksimenko, Jurčević, Brkić, Tomić, Cekici (od 83. Kregar), Suljić, Kidrič (od 70. Lupeta), Savić.
* Rumeni kartoni: Peričič; Tomić, Lupeta.
* Rdeči karton: /

Mura je bila pred domačimi navijači v spomladanskem delu sezone še neporažena, nazadnje pa je dosegla tri zaporedne zmage. Olimpija si je v lovu na Maribor na vrhu lestvice v prejšnjem krogu spet privoščila spodrsljaj in le neodločen izid proti Rudarju. Nov neuspeh pa bi verjetno spet poskrbel za pretrese v ljubljanski ekipi in morda negotovo usodo trenerja Roberta Pevnika. Na koncu sta se tekmeca razšla brez zadetkov in po novem ima Olimpija že -12 za Mariborom.

V prvem polčasu sta si ekipi razdelili premoč na terenu, najprej je pritiskala domača ekipa, ob koncu tudi gostje. Do spremembe izida pa v prvih 45 minutah ni prišlo, čeprav je imel gostujoči vratar Nejc Vidmar kar nekaj dela, da je mrežo v začetnih minutah ohranil nedotaknjeno.

Najbolj nevaren je bil Matic Maruško, ki je v 12. minuti poskusil z roba kazenskega prostora, strel je Vidmar ubranil, po kotu pa je isti igralec zapretil še enkrat, a je zadel enega od soigralcev.

Nekaj minut pozneje je bil nevaren Luka Šušnjara, meril je z glavo, potem pa še Nik Lorbek, žogo po njegovem strelu v 25. minuti pa je izbila gostujoča obramba.

V nadaljevanju so do sape prišli tudi gostje, v glavni vlogi pred Matkom Obradovičem pa je bil Rok Kidrič. Imel je dve priložnosti, lepšo v 29. minuti, ko je s kakšnih petih metrov meril tik ob desni vratnici, pozneje pa je po podaji Stefana Savića prišel še do enega strela, ki pa ni bil tako natančen.

Domači so sicer v izdihljajih prvega polčasa zatresli mrežo gostov, toda zadetka Špira Peričića sodniki zaradi prepovedanega položaja niso priznali.

V vse močnejšem deževju je v drugem polčasu dolgo kazalo, da ne bo prave akcije, šele ob predložku Žige Kousa je moral Vidmar prvič posredovati v 75. minuti.

Potem pa se je vendarle začelo dogajati, bližje zmagi pa so bili domači, ko je v 75. minuti po močnem strelu Žana Karničnika žoga zadela prečko. Dve minuti pozneje pa je domači nogometaš Klemen Šturm po posredovanju ljubljanske obrambe padel v kazenskem prostoru, po oceni sodnika pa ni bilo prekrška za najstrožjo kazen.

Za Olimpijo je v 77. minuti zapretil Goran Brkić, po njegovem strelu z roba kazenskega prostora je žoga pred domačim vratarjem na mokrem igrišču odskočila, Obradoviču pa jo je le uspelo odbiti v kot.

Ob posredovanju po kotu pred koncem tekme jo je skupil vratar gostov Vidmar, ko sta s Peričičem trčila z glavama; po zdravniškem posredovanju je s povito glavo le nadaljeval, to pa je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Sobočani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Celju, Ljubljančani pa bodo gostili Kidričane.

Tekst: STA

Foto: ww.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Olimpija
    Fazanerija bo gostila zaključno dejanje 26. kroga PLTS. Mura bo po zmagi v Novi Gorici gostila ranjeno Olimpijo, ki se je jeseni že opekla s Prekmurci. Kdo se bo veselil v Murski Soboti?

DELI NA