29.09.2022 | Sodniki
Oktobra tečaj za nove sodnike v štajerski prestolnici

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Maribor v mesecu oktobru organizira tečaj za potencialne nove sodnike. Dobrodošli so vsi kandidati in kandidatke, ki imajo strast do nogometne igre, želijo uveljavljati Pravila nogometne igre in objektivno presojati situacije na nogometnih igriščih.

Na brezplačnem tečaju pričakujejo udeležence, ki so državljani Republike Slovenije in so stari najmanj 15 let. Vsi zainteresirani za opravljanje tečaja kontaktirajte strokovnega vodjo mariborskih sodnikov (Zoran Novarlić, 041-748-675).

Mariborsko sodniško društvo je tradicionalno proizvajalo mnoge znane sodnike in pomočnike, kot so Edvard Šoštarič, Vilibald Pavc, Silvo Borošak, Zoran Novarlić, Bojan Ul, Željko Lacković, Josip Jakopiček in Alen Borošak (na naslovni sliki zgoraj).

Iz MDNS Maribor prihaja tudi eden od 32-ih elitnih sodnikov UEFE, 42-letni Mariborčan Slavko Vinčič (na plakatu spodaj), ki je lani sodil v četrtfinalu Eura 2020 dvoboj Italija-Belgija, ter predtem tudi v četrtfinalu lige prvakov Porto-Chelsea in polfinalu lige Europa dvoboj Arsenal-Villarreal, letos je sodil finale Evropske lige v Sevilli, ko sta se v Andaluziji pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers, novembra pa bo sodil na Svetovnem prvenstvu v Katarju (FIFA World Cup Qatar 2022).

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2022 | Sodniki
    Simon Smej in Uroš Bensa v sodniški pokoj
    Zaradi starostne omejitve 45 let konec leta sta včeraj na derbiju 18. kroga v 2. slovenski nogometni ligi (2. SNL), ko sta se za vrh lestvice v Kidričevem pomerila Aluminij in Rogaška zadnjič v karieri na nivoju tekmovanj Nogometne zveze Slovenije delovala dva dolgoletna prvoligaška pomočnika.
  • 25.11.2022 | Sodniki
    Sodniški oddelek obiskal dekliško šolo ŽNK Olimpija
    Na povabilo zmagovalk ženskega pokalnega tekmovanja NZS za pokal Pivovarne Union v sezoni 2021/22 ŽNK Olimpija je sodniški oddelek včeraj popoldne gostoval na največjem stadionu v državi. V novinarskem centru stadiona Stožice v prestolnici je bilo za mlade nogometašice dekliške nogometne šole ŽNK Olimpija organizirano sodniško popoldne.
  • 24.11.2022 | Sodniki
    ZNSS na delovni terenski seji v najstarejšem slovenskem mestu
    Gostišče Roškar v Hajdošah pri Ptuju je včeraj gostilo poslovni sestanek z delovno terensko sejo ožjega vodstva sodniške organizacije, ki je v bližini najstarejšega slovenskega mesta sestankovala s predsednikom MNZ Ptuj in vodstvom ptujskega društva nogometnih sodnikov.
  • 23.11.2022 | Sodniki
    Gašper Lončar na začasnem delu na Poljskem
    Gašperju Lončarju se je v začetku tega študijskega leta ponudila priložnost za študentsko izmenjavo v Wroclawu. Ker mu sojenje predstavlja veliko strast in mu pomaga pri osebnostnem razvoju je imel veliko željo po aktivnem nadaljevanju s sojenjem tudi na Poljskem.
  • 22.11.2022 | Sodniki
    Tivold na 5100km dolgo pot v Kazahstan
    Prvi mož društva nogometnih sodnikov Gorenjska-Kranj (od 2006) in podpredsednik sodniškega odbora za Futsal pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije Štefan Tivold iz Kranja se je odpravil na 7 ur dolgo pot v več kot 5100 km oddaljen Kazahstan.
  • 21.11.2022 | Sodniki
    Staša v ženski Ligi prvakinj na Češkem
    Staša Špur bo jutri zjutraj zapustila sončno stran Alp in se odpravila na Češko, kjer bo v kraju Mlada Boleslav v sredo zvečer delovala kot druga pomočnica glavni sodnici Tess Olofsson iz Švedske na dvoboju skupine B v ženski Ligi prvakinj na tekmi med ekipama Slavia Praga in St. Pölten za katerega od leta 2015 uspešno nastopa slovenska reprezentantka Mateja Zver.
  • 20.11.2022 | Sodniki
    Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
    V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
  • 20.11.2022 | Sodniki
    ZNSS v Ilirski Bistrici izpeljal še tretji letošnji sodniški kamp
    Po junijskem začetnem obisku Posavja, kjer je Zveza nogometnih sodnikov Slovenije v Brežicah pred začetkom poletnih počitnic organizirala premierni sodniški kamp in po avgustovskem obisku Zasavja in izvedbi drugega sodniškega kampa v Kisovcu, je za 3. sodniški kamp ZNSS včeraj postavil tabor v Ilirski Bistrici. Konec tekmovanj v Primorski nogometni ligi je na sodniški kamp za nove sodnike in sodnice v sodelovanju Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in NK Ilirska Bistrica v smeri Kvarnerskega zaliva, Opatijske riviere in hrvaškega pristanišča Reke v zadnjo slovensko občino pred hrvaško mejo pritegnil 12 fantov in eno dekle.
  • 18.11.2022 | Sodniki
    Čeferin kontrolor sojenja na Hrvaškem na turnirju za Euro u-19 leta 2023
    Kranjski kontrolor sojenja je poleg Srba Dejana Filipovića iz Beograda prejel povabilo Evropske nogometne zveze (Uefa), da na Hrvaškem opravlja nadzor kakovosti sojenja na turnirju skupine 11.kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo igralcev do 19. let prihodnje leto na Malti (UEFA Euro U-19 2023).
  • 17.11.2022 | Sodniki
    Prosta mesta in prijave na kamp v Ilirski Bistrici
    V soboto 19. novembra bo Zveza nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z NK Ilirska Bistrica organizirala sodniški kamp za nove sodnike in sodnice. Pridi na brezplačni sodniški kamp tudi ti in postani novi sodnik ali sodnica.

DELI NA