02.10.2023 | U21
Oktobra s Ciprom in Avstrijo

Sredi oktobra bo znova dejavna tudi reprezentanca do 21 let. Slovenci, ki se bodo zbrali 9. oktobra, bodo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025 13. oktobra gostovali na Cipru, štiri dni kasneje pa se bodo v Murski Soboti pomerili še z Avstrijo. 

Selektor Milenko Aćimović je danes predstavil seznam nogometašev, na katere bo računal na obeh oktobrskih preizkušnjah. Mlada reprezentanca se bo Cipru in Avstriji zoperstavila tudi s trojico povratnikov v izbrano vrsto, novinec v ekipi je vratar Radomelj Luka Baš"V reprezentanco se vračajo Martin Pečar, Enrik Ostrc in Anel Zulić, mlade fante, Luko Topalovića, Lovra Golića in Bena Selana pa smo pustili na čakanju, saj se pod vodstvom Antona Žlogarja pripravljajo na novembrske kvalifikacije," Aćimović pravi o spremembah na reprezentančnem seznamu.

Slovenska reprezentanca je septembra vknjižila zmago in poraz. Za preobrat, zmago in uspešen vstop v nov kvalifikacijski ciklus sta v Sarajevu zadela Tjaš Begić in Tio Cipot. Slovenci so se nekaj dni kasneje dobro upirali tudi francoskim vrstnikom, ki pa so v drugem polčasu srečanja na Bonifiki potrdili svojo zmago. V oktobrskem sporedu sledita še dvoboja s Ciprčani in Avstrijci. Nogometaši Cipra so na edini septembrski tekmi v Achnasu remizirali z Avstrijo, naši severni sosedje pa so po uvodni točki v Riedu z goloma v drugem polčasu premagali Bosno in Hercegovino. 

"Osredotočeni smo na gostovanje na Cipru, tako da bomo o Avstrijcih razmišljali šele po prvi tekmi," poudarja Aćimović, ki je več besed namenil prvemu oktobrskemu tekmecu: "Reprezentanco Cipra smo dobro analizirali. Ogledal sem si njihovo tekmo z Avstrijo, proti kateri so osvojili zelo pošteno točko. Gre za ekipo, ki je zelo močna in nevarna v protinapadih, tako da bomo morali biti na najvišji ravni. V tekmo se bomo morali podati odločno, sicer nam ne bo lahko. Ciper je kakovostna reprezentanca, tako da ne smemo biti preveč sproščeni, saj lahko sicer hitro ostanemo brez točk. Vsekakor si želimo popolnega izkupička, ki ga lahko dosežemo le, če se bomo v tekmo podali z enako miselnostjo, kot smo se proti izbrani vrsti BIH."

Mladi Slovenci so kvalifikacijski ciklus odprli z zmago v Sarajevu, še ena zmaga na gostujočih tleh pa bi pomenila veliko. "Za nami sta dve zelo zahtevni preizkušnji, tako z nogometnega kot s psihološkega vidika. Mislim, da smo s Francozi kljub porazu dobro opravili svojo nalogo, upam pa, da bomo v tem ritmu nadaljevali. Tri točke na Cipru bi nam precej pomenile z vidika uspešnega nadaljevanja kvalifikacij," meni selektor izbrane vrste do 21 let.

Obračun s Ciprom bo v petek, 13. oktobra, ob 19. uri, odigran v Achnasu, srečanje Slovenije in Avstrije pa se bo v torek, 17. oktobra, pričelo ob 18. uri. Vstopnice po enotni ceni 8 evrov so že v prodaji, otroci do 14 let imajo prosti vstop.

SEZNAM VABLJENIH NOGOMETAŠEV: 

Luka Baš (Radomlje), David Flakus Bosilj (De Graafschap/NIZ), Svit Sešlar (Eyüpspor/TUR), Žan Luk Leban (Farsley Celtic/ANG), Adrian Zeljković (Spartak Trnava/SVK), Enrik Ostrc (Helmond/NIZ), Mitja Ilenič (New York FC/ZDA), Martin Pečar (Bravo), Nejc Ajhmajer (Celje), Nino Milić (Celje), Jošt Pišek (Domžale), Mark Strajnar (Maribor), Marcel Lorber (Maribor), Rene Rantuša Lampreht (Rogaška), Nejc Gradišar (Rogaška), Martin Turk (Parma/ITA), Tjaš Begić (Parma/ITA), Žan Jevšenak (Benfica/POR), Tio Cipot (Spezia/ITA), Marcel Ratnik (Olimpija), Marko Brest (Olimpija), Srđan Kuzmić (Viborg), Anel Zulić (Viborg).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2024 | U21
  Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
  Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
 • 21.03.2024 | U21
  Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
  Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
 • 13.03.2024 | U21
  Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
  Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
 • 17.11.2023 | U21
  Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
  Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
 • 16.11.2023 | U21
  Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
  Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
 • 14.11.2023 | U21
  Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
  V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
 • 07.11.2023 | U21
  Po uspešnem oktobru s Turčijo
  Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
 • 17.10.2023 | U21
  Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
  Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
 • 16.10.2023 | U21
  V Fazaneriji s severnimi sosedi
  Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
 • 13.10.2023 | U21
  Na Cipru do visoke zmage
  Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA