03.09.2020 | 1. SFL
Okrepljeni Ptujčani bi radi pokvarili načrte Siliku

V petek se nam zanimiv obračun obeta tudi na Ptuju, v najstarejšem slovenskem mestu. FC Hiša daril Ptuj gosti vrhniški Siliko. V minuli sezoni se je obračun na Ptuju končal z delitvijo točk (2:2), na Vrhniki pa so suvereno slavili domačini (7:1).

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Z novimi močmi

Na Ptuju so po lanski sezoni naredili precej odmevnih kadrovskih potez, napovedali pa so, da premorejo visoke ambicije. V novi sezoni bo ekipo vodil hrvaški trener Robert Grdović, na tem mestu je nadomestil Simona Šabederja. Grdović je v Sloveniji že deloval – z Mariborčani je bil državni prvak in zmagovalec pokala Terme Olimia v sezoni 2016/2017. Novinci v ekipi Ptuja so Borut Ručna, David Lah, Jeremy Bukovec, Vanč Florjančič ter Rok Rednak in Mitja Gašparič.

„Na noge smo postavili nov projekt, zelo sem zadovoljen s sestavo ekipe, ki pa bo rabila čas, da bo delovala, kot si želimo. Od prej poznam Ručno in Rednaka, prav tako Bukovca in Gajserja. Že res, da smo mladi, a smo taki, da se radi učimo,“ pove Grdović pred začetkom sezone, priprave na njo so na Ptuju začeli 17.8.

Po tri točke

„Verjamem, da smo dobro izbalansirali zasedbo, ki se bo, tako ocenjujem, borila za 4. ali 5. mesto,“ Grdović razkriva cilje in ambicije.

Vse se začne s prvo tekmo, na Ptuj prihaja Siliko.
„Vrhnika premore kvalitetno in mlado ekipo, ki se bo zagotovo podala v boj za prva tri mesta v 1. SFL. Kot sem videl, so zelo nevarni na položaju pivota, pozorni moramo biti tudi na njihove prekinitve,“ opozarja Grdović, ki pa ne skriva ambicij: „Lepo bi bilo, da bi sezono začeli z zmago. Naše prednosti? Zagotovo to, da smo hitri, mladi, odločni.“

Vrhniški Siliko je postal stabilna stalnica 1. SFL. Tudi to pot, to bo 5. sezona v 1. SFL, bo ekipo vodi Mile Simeunovič, ki ne bo mogel več računati na trojec Jernej Kunc, Matevž Gabrovšek in Jure Pajnkihar, ki so se poslovili.

Trener Simeunovič je v prvih treh tednih priprav veliko pozornost posvetil fizični pripravljenosti ekipe. Uvodne tedne je treninge vodil Nedeljko Lipovac iz Prave vadbe.

Čim manj neumnosti

„Imam občutek, da smo boljše pripravljeni. A saj veste, eno je fizika, drugo pa dvorana,“ se zaveda Simeunovič, ki se tudi zaveda, da so priprave eno, tekmovanje za točke 1. SFL pa drugo: „Trening je trening, turnir turnir, drugo pa tekma 1. SFL,“ nadaljuje trener Silika, ki odhaja na gostovanje.

„Na Ptuj, kjer nas čaka kakovostna ekipa z vrhunskim trenerjem. Dobro so kadrovali,“ Simeunovič pohvali tokratnega tekmeca, ob tem pa pove, kaj pričakuje od svoje ekipe:
„Da bo dobra dnevna forma in da naredimo čim manj neumnosti!“

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko, Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA