03.09.2020 | 1. SFL
Okrepljeni Ptujčani bi radi pokvarili načrte Siliku

V petek se nam zanimiv obračun obeta tudi na Ptuju, v najstarejšem slovenskem mestu. FC Hiša daril Ptuj gosti vrhniški Siliko. V minuli sezoni se je obračun na Ptuju končal z delitvijo točk (2:2), na Vrhniki pa so suvereno slavili domačini (7:1).

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Z novimi močmi

Na Ptuju so po lanski sezoni naredili precej odmevnih kadrovskih potez, napovedali pa so, da premorejo visoke ambicije. V novi sezoni bo ekipo vodil hrvaški trener Robert Grdović, na tem mestu je nadomestil Simona Šabederja. Grdović je v Sloveniji že deloval – z Mariborčani je bil državni prvak in zmagovalec pokala Terme Olimia v sezoni 2016/2017. Novinci v ekipi Ptuja so Borut Ručna, David Lah, Jeremy Bukovec, Vanč Florjančič ter Rok Rednak in Mitja Gašparič.

„Na noge smo postavili nov projekt, zelo sem zadovoljen s sestavo ekipe, ki pa bo rabila čas, da bo delovala, kot si želimo. Od prej poznam Ručno in Rednaka, prav tako Bukovca in Gajserja. Že res, da smo mladi, a smo taki, da se radi učimo,“ pove Grdović pred začetkom sezone, priprave na njo so na Ptuju začeli 17.8.

Po tri točke

„Verjamem, da smo dobro izbalansirali zasedbo, ki se bo, tako ocenjujem, borila za 4. ali 5. mesto,“ Grdović razkriva cilje in ambicije.

Vse se začne s prvo tekmo, na Ptuj prihaja Siliko.
„Vrhnika premore kvalitetno in mlado ekipo, ki se bo zagotovo podala v boj za prva tri mesta v 1. SFL. Kot sem videl, so zelo nevarni na položaju pivota, pozorni moramo biti tudi na njihove prekinitve,“ opozarja Grdović, ki pa ne skriva ambicij: „Lepo bi bilo, da bi sezono začeli z zmago. Naše prednosti? Zagotovo to, da smo hitri, mladi, odločni.“

Vrhniški Siliko je postal stabilna stalnica 1. SFL. Tudi to pot, to bo 5. sezona v 1. SFL, bo ekipo vodi Mile Simeunovič, ki ne bo mogel več računati na trojec Jernej Kunc, Matevž Gabrovšek in Jure Pajnkihar, ki so se poslovili.

Trener Simeunovič je v prvih treh tednih priprav veliko pozornost posvetil fizični pripravljenosti ekipe. Uvodne tedne je treninge vodil Nedeljko Lipovac iz Prave vadbe.

Čim manj neumnosti

„Imam občutek, da smo boljše pripravljeni. A saj veste, eno je fizika, drugo pa dvorana,“ se zaveda Simeunovič, ki se tudi zaveda, da so priprave eno, tekmovanje za točke 1. SFL pa drugo: „Trening je trening, turnir turnir, drugo pa tekma 1. SFL,“ nadaljuje trener Silika, ki odhaja na gostovanje.

„Na Ptuj, kjer nas čaka kakovostna ekipa z vrhunskim trenerjem. Dobro so kadrovali,“ Simeunovič pohvali tokratnega tekmeca, ob tem pa pove, kaj pričakuje od svoje ekipe:
„Da bo dobra dnevna forma in da naredimo čim manj neumnosti!“

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko, Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA