22.01.2020 | 1. SFL
Od danes do petka 14. krog 1. SFL

V petek se bo zbrala članska reprezentanca, ki jo čakajo mini priprave na skorajšnjim nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2020. Da bi bili reprezentanti na zboru že v petek, bodo svoje naredili klubi, ki bodo dve tekmi 14. kroga 1. SFL odigrali že drevi. Tekmi bosta na Ptuju in v Sevnici, v petek pa še v Kobaridu in Litiji.

Prvenstvo se potem nadaljuje s 15. krogom 7. februarja.

1. SFL, 14. krog, 22.1.
FC Hiša daril Ptuj – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Sevnica – Siliko (20.00)

Ptujčani lovijo točke, da bi se pobrali z dna. Tokratni tekmec ni ravno po meri, saj jim v goste prihaja vodilna in dominantna ekipa 1. SFL Dobovec Pivovarna Kozel, ki je tudi to pot absolutni favorit. Trener gostov Kujtim Morina pred boji za lovorike širi krog kandidatov za prvo postavo.

Precej bolj izenačen boj se obeta v Sevnici, kjer gostijo vrhniški Siliko. Sevničani so 8. (12 točk), Silko pa 4. (16 točk). Oboji so se minuli teden prebili na finalni turnir pokala Terme Olimia, s čimer so prišli do prvega cilja sezone. Oboji pa imajo apetite v ligi.

Sevničani v zadnjih štirih tekmah 1. SFL zbrali tri zmage, Vrhničani pa so zadnjič slavili 8. novembra. So pa rekorderji po številu remijev – sedem so jih zbrali v tej sezoni.

„Pred nami je ena ključnih tekem v tej sezoni. Po tem bo jasno, kam lahko sežemo letos. Igramo proti izredno kvalitetni ekipi, a imamo tudi mi svoje načrte,“ je jasen Mitja Jontez, trener Sevničanov.

„To bo za nas zelo zahtevna tekma, Sevničani so v formi, sam pa niti ne vem, kako dolgo je že od naše zadnje zmage. Vem, da bo težko. Sevnica je v naletu in dobri formi. Zadnja dva tedna smo dobro trenirali, če bo tako na tekmi, se nam obeta nekaj dobrega,“ napove trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki je zavoljo poškodbe ostal brez kapetana Aljaža Končana.

24.1.
KMN Oplast Kobarid – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Prepoved nastopa v 14. krogu:
Žan Krajnc (FC Hiša daril Ptuj)
Thomas Pihler (FC Hiša daril Ptuj)
Rok Bešter (FSK Stripy)
Nik Klinc (KMN Bronx Škofije)
Alen Mordej (KMN Bronx Škofije)
Jernej Peroša (KMN Bronx Škofije)
Žan Koren (KMN Oplast Kobarid)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA