22.01.2020 | 1. SFL
Od danes do petka 14. krog 1. SFL

V petek se bo zbrala članska reprezentanca, ki jo čakajo mini priprave na skorajšnjim nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2020. Da bi bili reprezentanti na zboru že v petek, bodo svoje naredili klubi, ki bodo dve tekmi 14. kroga 1. SFL odigrali že drevi. Tekmi bosta na Ptuju in v Sevnici, v petek pa še v Kobaridu in Litiji.

Prvenstvo se potem nadaljuje s 15. krogom 7. februarja.

1. SFL, 14. krog, 22.1.
FC Hiša daril Ptuj – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Sevnica – Siliko (20.00)

Ptujčani lovijo točke, da bi se pobrali z dna. Tokratni tekmec ni ravno po meri, saj jim v goste prihaja vodilna in dominantna ekipa 1. SFL Dobovec Pivovarna Kozel, ki je tudi to pot absolutni favorit. Trener gostov Kujtim Morina pred boji za lovorike širi krog kandidatov za prvo postavo.

Precej bolj izenačen boj se obeta v Sevnici, kjer gostijo vrhniški Siliko. Sevničani so 8. (12 točk), Silko pa 4. (16 točk). Oboji so se minuli teden prebili na finalni turnir pokala Terme Olimia, s čimer so prišli do prvega cilja sezone. Oboji pa imajo apetite v ligi.

Sevničani v zadnjih štirih tekmah 1. SFL zbrali tri zmage, Vrhničani pa so zadnjič slavili 8. novembra. So pa rekorderji po številu remijev – sedem so jih zbrali v tej sezoni.

„Pred nami je ena ključnih tekem v tej sezoni. Po tem bo jasno, kam lahko sežemo letos. Igramo proti izredno kvalitetni ekipi, a imamo tudi mi svoje načrte,“ je jasen Mitja Jontez, trener Sevničanov.

„To bo za nas zelo zahtevna tekma, Sevničani so v formi, sam pa niti ne vem, kako dolgo je že od naše zadnje zmage. Vem, da bo težko. Sevnica je v naletu in dobri formi. Zadnja dva tedna smo dobro trenirali, če bo tako na tekmi, se nam obeta nekaj dobrega,“ napove trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki je zavoljo poškodbe ostal brez kapetana Aljaža Končana.

24.1.
KMN Oplast Kobarid – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Prepoved nastopa v 14. krogu:
Žan Krajnc (FC Hiša daril Ptuj)
Thomas Pihler (FC Hiša daril Ptuj)
Rok Bešter (FSK Stripy)
Nik Klinc (KMN Bronx Škofije)
Alen Mordej (KMN Bronx Škofije)
Jernej Peroša (KMN Bronx Škofije)
Žan Koren (KMN Oplast Kobarid)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.04.2020 | 1. SFL
  Tako se je v Laškem ogrevala Barcelona
  Srečanje pa je pozorno spremljal tudi Tadej Levstek, ki sicer od leta 2010 aktivno sodeluje z Nogometno zvezo Slovenije pri izobraževanje trenerjev futsal C in futsal B.
 • 07.04.2020 | 1. SFL
  Verjamejo, da v tej sezoni še niso rekli zadnje
  KMN Tomaž Šic Bar zagotovo piše eno od prijetnih zgodb 25. sezone 1. SFL. Ekipa trenerja Mateja Gajserja je brez težav prišla v četrtfinale 1. SFL. O sezoni smo se pogovarjali z glavnim trenerjem, prispevek pa je bil objavljen tudi v minuli oddaji Futsal Magazin.
 • 06.04.2020 | 1. SFL
  Lani se je učil, letos prevzemal odgovornost
  „Glede na starost, kakovost in izkušnje v ekipi je bil že od začetka sezone cilj obstanek v prvi ligi. Morali bomo odigrati kvalifikacije. A tudi če bi obstali že po rednem delu ne bi bilo nezasluženo,“ uvodoma pove Gajser, ki je z ekipo v 16 tekmah zbral dve zmagi, dva remija in 12 porazov.
 • 05.04.2020 | 1. SFL
  Danes na Šport TV: kako je Litija kljubovala Barceloni
  Litija in Barcelona sta na zadnjo tekmo prišla s popolnim izkupičkom, Litijani so na poti do 3. tekme s 5:3 po velikem preobratu ugnali Araz, potem pa še napolnili mrežo Splita (10:1). To je bila tudi najvišja zmaga Litije v ligi prvakov.
 • 04.04.2020 | 1. SFL
  Oplast v sezoni, ki je namenjena učenju
  Oplast je pred začetkom sezone v 1. SFL okrepil svoje vrste, v matični klub se je iz Italije vrnil tudi Dani Vulikič. Ekipa, ki jo je sprva vodil Saša Leban, potem še Primož Zorč, nazadnje pa Zoran Tesko, se je uvrstila v končnico 1. SFL in igrala finale pokala Terme Olimia.
 • 02.04.2020 | 1. SFL
  Ker so vztrajali, so prišle tudi zmage
  Sezone KMN Sevnice v 1. SFL je imela vzpone in padce, na koncu pa so se varovanci trenerja Mitje Jonteza suvereno prišli v četrtfinale, za nameček pa so izvrstno kljubovali Dobovcu MB-Montingu v polfinalu pokala Terme Olimia.
 • 01.04.2020 | 1. SFL
  Srce pri Puntarju, lepo tudi pri Oplastu
  Danes ob 17.30 bo na Šport TV1 na sporedu nova oddaja Futsal Magazin, ki bo že 26. po vrsti v tej sezoni. V njej smo pod drobnogled vzeli KMN Tomaž Šic Bar, novinca, povratnika v 1. SFL, ki navdušuje v tej sezoni.
 • 31.03.2020 | 1. SFL
  Tudi v prihodnje minute za mlade
  V KMN Bronx Škofije ostajajo zvesti filozofiji, že nekaj let so ciljno usmerjeni v delo z mladimi, v lanski sezoni 2018/2019 pa je botrstvo nad mladinskim pogonom prevzel nogometni reprezentant Domen Črnigoj.
 • 30.03.2020 | 1. SFL
  Pod drobnogledom Litija in Dobovec
  V zadnji izdaji Futsal Magazina smo se s sogovornikom Dušan Razborškom, tudi prvim selektorjem Slovenije, pod drobnogled vzeli derbi vodilnih – med Litijo in Dobovcem Pivovarno Kozel, 14.2. v 16. krogu je bilo.
 • 28.03.2020 | 1. SFL
  Vse se začne pri obrambi
  „Na vsaki tekmi mi je lažje igrati. Čutim, da napredujem. Ko pa prideš v 1. SFL, so vsi fizično močnejši od tebe, izkušenj nimaš, poleg tega pa sem imel sam preveč spoštovanja do igralcev Dobovca in ostalih reprezentantov. Ko odigraš nekaj tekem, vidiš, da so vsi iz mesa in krvi, da niso vesoljci,“ pove Tod Ciuha.

DELI NA