05.12.2021 | 1. SFL
Od Evrope pričakovali več

Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

Tekme Dobovca v elitnem delu lige prvakov:

1.12.
Barcelona – Dobovec 2:8
 (1:4)
1:0 Duščak (8.), 1:1 Ferrao (13.), 1:2 Ferrao (15.), 1:3 Pito (19.), 1:4 Adolfo (19.), 2:4 Cesarec (26.), 2:5 Lozarno (27.), 2:6 Ferrao (39.), 2:7 Esquerdinha (39.), 2:8 Andre Coelho (40.)

2.12.
Plzen – Dobovec 2:3 (0:1)
0:1 Čeh (20./6m), 1:1 Novak (30./AG), 1:2 Turk (30.), 1:3 Čeh (37.), 2:3 Holy (39.)

4.12.
Dobovec – Halle-Gooik 1:4 (0:2)
0:1 Grello (2.), 0:2 Tomić (17.), 1:3 Grello (31.), 0:3 Eduardo (32.), 1:4 Čujec (39.)

Analiza tekem

»Občutki so mešani,« je začel trener Kujtim Morina.
»Žal mi je, ker se na evropski ravni nismo uspeli pokazati v najboljši luči. Proti Barceloni smo imeli dobrih uvodnih 15 minut, povedli smo, potem pa imeli še dve možnosti. Barcelona je izkoristila naše črne minute in na odmor odšla s prednostjo z 1:4, čeprav smo imeli igro. Prišli smo na 2:4, a so spet kaznovali vsako našo napako. Proti Plznu smo odigrali dobro, energično z veliko želje in žara, kar nas je krasilo dosedaj. Proti Halle-Gooiku smo bili utrujeni, prvi dve tekmi sta pobrali moči, predvsem pa igralcem, ki so se šele vrnili. Belgijski prvak nas je nadigral v vseh segmentnih igre, tu ni kaj dodati,« je trenersko analizirali nastope Morina, potem pa se ozrl na tisto strateško stran.

Razmislek, kako dalje

»Osnovni cilj smo dosegli: spet smo se uvrstili v elitni del lige prvakov, kjer bi lahko odigrali boljše. Ponavadi je bilo tako, da smo evropsko sezono sklenili z razmerjem 4:2, tudi letos smo ga. A ponavadi je bilo tako, da smo imeli štiri zmage, zdaj imamo štiri poraze. Morda se tudi danes še bolj zavedamo tega, kako odmevne in dobre rezultate smo beležili v preteklosti. Zavedati se moramo, da bo vsako leto težje držati korak s konkurenco, klubi vse več vlagajo. Nas čaka že veliko dela, da ta nivo zadržimo,« nadaljuje Morina, ki je dodal, da so v tej evropski sezoni na plano prišle tudi napake, ki jih sicer v 1. SFL ni videti ali pa jih konkurenca ne kaznuje, Evropa pač. Ob tem velja dodati, da je Dobovec nastopil brez Roka Mordeja, po poškodbi sta se vrnila Luka Perić in Žiga Čeh, z bolečinami v križu je turnir odigral Tihomir Novak, z bolečim kolkom se je po najboljših močeh trudil Kristjan Čujec.
»Vračamo se v slovensko realnost,« doda Kujtim Morina.

»Na zadnji tekmi smo padli zaradi naše fizične pripravljenosti, Belgijci so nas izigrali z dvojnimi podajami, dosegali so lahke gole,« je po tekmi proti Halle-Gooik povedal Klemen Duščak, ki si je več obetal od uvoda v tekmo, ki je bil dober, potem pa je sledil nagel padec.

»Začetek je bil dober, konkreten. Lahko bi nam kak žoga sedla na začetku. Ko pa se je tekma razvijala naprej, pa nas je zmanjkalo. Noge so bile težje, pljuča niso bila prava, zamujali smo za korak ali dva, kar je Halle-Gooik izkoristil,« je dodal Kristjan Čujec.

Boljše in več delati

»Poraz se zgodi. Vsak pri sebi ve, v kakšnem stanju je bil. Veliko faktorjev je vplivalo na vse skupaj. Pokazali smo premalo. Celoten turnir je pod našimi pričakovanju in standardi, ki smo jih postavili v minulih sezonah. S padcem na lestvici ne moremo biti zadovoljni. Vse to je znak in pokazatelj, da moramo delati več in boljše, da se vrnemo na evropsko futsal sceno,« pa je preudarno sklenil Žiga Čeh

27 tekem, 15 zmag, 14 nasprotnikov

Dobovcu je tako sklenil svojo peto evropsko sezono. Še petič je uspel priti med 16 najboljših v Evropi. Dobovec je prvič v elitnem klubskem tekmovanju igral v sezoni 2015/16 (takrat je bil trener Zoran Tesko), nato še v sezonah 2018/19 in 2019/20. Prejšnja sezona (2020/21) je zaradi pandemije novega koronavirusa potekala v spremenjeni obliki, Dobovec pa je kot prvi slovenski futsalski klub sploh tekmoval na zaključnem turnirju (osmerice), ki je bil v Zadru. Dosedaj je Dobovec v ligi prvakov zbral 27 nastopov, premore 15 zmag in 12 porazov. V svoji evropski zgodbi se je srečal s klubi iz 14 evropskih držav. V letošnji sezoni je Dobovec prišel do 6. mesta na Uefini klubski lestvici.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA