05.12.2021 | 1. SFL
Od Evrope pričakovali več

Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

Tekme Dobovca v elitnem delu lige prvakov:

1.12.
Barcelona – Dobovec 2:8
 (1:4)
1:0 Duščak (8.), 1:1 Ferrao (13.), 1:2 Ferrao (15.), 1:3 Pito (19.), 1:4 Adolfo (19.), 2:4 Cesarec (26.), 2:5 Lozarno (27.), 2:6 Ferrao (39.), 2:7 Esquerdinha (39.), 2:8 Andre Coelho (40.)

2.12.
Plzen – Dobovec 2:3 (0:1)
0:1 Čeh (20./6m), 1:1 Novak (30./AG), 1:2 Turk (30.), 1:3 Čeh (37.), 2:3 Holy (39.)

4.12.
Dobovec – Halle-Gooik 1:4 (0:2)
0:1 Grello (2.), 0:2 Tomić (17.), 1:3 Grello (31.), 0:3 Eduardo (32.), 1:4 Čujec (39.)

Analiza tekem

»Občutki so mešani,« je začel trener Kujtim Morina.
»Žal mi je, ker se na evropski ravni nismo uspeli pokazati v najboljši luči. Proti Barceloni smo imeli dobrih uvodnih 15 minut, povedli smo, potem pa imeli še dve možnosti. Barcelona je izkoristila naše črne minute in na odmor odšla s prednostjo z 1:4, čeprav smo imeli igro. Prišli smo na 2:4, a so spet kaznovali vsako našo napako. Proti Plznu smo odigrali dobro, energično z veliko želje in žara, kar nas je krasilo dosedaj. Proti Halle-Gooiku smo bili utrujeni, prvi dve tekmi sta pobrali moči, predvsem pa igralcem, ki so se šele vrnili. Belgijski prvak nas je nadigral v vseh segmentnih igre, tu ni kaj dodati,« je trenersko analizirali nastope Morina, potem pa se ozrl na tisto strateško stran.

Razmislek, kako dalje

»Osnovni cilj smo dosegli: spet smo se uvrstili v elitni del lige prvakov, kjer bi lahko odigrali boljše. Ponavadi je bilo tako, da smo evropsko sezono sklenili z razmerjem 4:2, tudi letos smo ga. A ponavadi je bilo tako, da smo imeli štiri zmage, zdaj imamo štiri poraze. Morda se tudi danes še bolj zavedamo tega, kako odmevne in dobre rezultate smo beležili v preteklosti. Zavedati se moramo, da bo vsako leto težje držati korak s konkurenco, klubi vse več vlagajo. Nas čaka že veliko dela, da ta nivo zadržimo,« nadaljuje Morina, ki je dodal, da so v tej evropski sezoni na plano prišle tudi napake, ki jih sicer v 1. SFL ni videti ali pa jih konkurenca ne kaznuje, Evropa pač. Ob tem velja dodati, da je Dobovec nastopil brez Roka Mordeja, po poškodbi sta se vrnila Luka Perić in Žiga Čeh, z bolečinami v križu je turnir odigral Tihomir Novak, z bolečim kolkom se je po najboljših močeh trudil Kristjan Čujec.
»Vračamo se v slovensko realnost,« doda Kujtim Morina.

»Na zadnji tekmi smo padli zaradi naše fizične pripravljenosti, Belgijci so nas izigrali z dvojnimi podajami, dosegali so lahke gole,« je po tekmi proti Halle-Gooik povedal Klemen Duščak, ki si je več obetal od uvoda v tekmo, ki je bil dober, potem pa je sledil nagel padec.

»Začetek je bil dober, konkreten. Lahko bi nam kak žoga sedla na začetku. Ko pa se je tekma razvijala naprej, pa nas je zmanjkalo. Noge so bile težje, pljuča niso bila prava, zamujali smo za korak ali dva, kar je Halle-Gooik izkoristil,« je dodal Kristjan Čujec.

Boljše in več delati

»Poraz se zgodi. Vsak pri sebi ve, v kakšnem stanju je bil. Veliko faktorjev je vplivalo na vse skupaj. Pokazali smo premalo. Celoten turnir je pod našimi pričakovanju in standardi, ki smo jih postavili v minulih sezonah. S padcem na lestvici ne moremo biti zadovoljni. Vse to je znak in pokazatelj, da moramo delati več in boljše, da se vrnemo na evropsko futsal sceno,« pa je preudarno sklenil Žiga Čeh

27 tekem, 15 zmag, 14 nasprotnikov

Dobovcu je tako sklenil svojo peto evropsko sezono. Še petič je uspel priti med 16 najboljših v Evropi. Dobovec je prvič v elitnem klubskem tekmovanju igral v sezoni 2015/16 (takrat je bil trener Zoran Tesko), nato še v sezonah 2018/19 in 2019/20. Prejšnja sezona (2020/21) je zaradi pandemije novega koronavirusa potekala v spremenjeni obliki, Dobovec pa je kot prvi slovenski futsalski klub sploh tekmoval na zaključnem turnirju (osmerice), ki je bil v Zadru. Dosedaj je Dobovec v ligi prvakov zbral 27 nastopov, premore 15 zmag in 12 porazov. V svoji evropski zgodbi se je srečal s klubi iz 14 evropskih držav. V letošnji sezoni je Dobovec prišel do 6. mesta na Uefini klubski lestvici.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 12.01.2022 | 1. SFL
  Po okrepitve na Hrvaško
  Z novim elanom in prevetreno zasedbo so v leto 2022 vstopili v ekipi FC Hiša daril Ptuj, kjer trener ostaja hrvaški strokovnjak Robert Grdović. »Malce smo popolnili kader, želel bi si, da bi v drugem delu sezone igrali hitrejše in agresivnejše. Želel bi tudi, da v 1. SFL pridemo v polfinale,« se Grdović ozre na ambicije, ki jih premore klub iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 10.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomer še druga okrepitev iz Italije
  Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem.
 • 06.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom
  Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.
 • 04.01.2022 | 1. SFL
  S trdim delom bi radi razvili še kakega reprezentanta
  »Nekako smo izpolnili pričakovanja. Morda je sprva kazalo na celo več, potem smo prišli na realna tla, kjer nam je mesto,« trener Vrhničanov Mile Simeunovič podaja oceno dela in nastopov svojih članov v 2. polovici koledarskega leta 2022. V dosedanjem delu sezone 1. SFL so Vrhničani zbrali sedem zmag, tri remije in dva poraza.
 • 03.01.2022 | 1. SFL
  Želijo zadržati prvoligaški status
  »Ekipa bo doživela nekaj sprememb, nekaterim igralcem se bomo zahvalili,« nadaljuje trener Dobrepolja. Potrdil je, da je ekipo zapustil golman Luka Đorđević, ki bo kariero nadaljeval v Srbiji, novinec v ekipi Dobrepolja pa je Blaž Končan, ki prihaja na posojo iz vrhniškega Silika.
 • 01.01.2022 | 1. SFL
  Prvak brez Perića, a z novimi močmi
  »Pred nami je še pomembnejši del sezone. Želimo ponoviti uspehe minulih sezon in osvojiti dvojno krono, tako v 1. SFL kot v pokalu Terme Olimia. Od svojih igralcev pričakujem, da pridejo na priprave z jasno, veliko željo, cilji in lakoto po uspehu. V ekipi bo tudi nekaj novih imen. Katera to bo bodo, bo znano v prihodnjih dneh,« je povedal Morina, ki se zaveda moči svoje ekipe, a v isti sapi želi, da v ekipi še več zdrave in močne konkurence.
 • 24.12.2021 | 1. SFL
  Sprememba tekmovalnega koledarja
  Aktivnosti reprezentance v zvezi nastopom na EP so bile prvotno planirane od 19.1.2021 do največ 6.2.2022. S ciljem, da se izvedejo čim kvalitetnejše priprave na EP, se je vodstvo reprezentance odločilo, da začne s pripravami že 10.1.2022. Zavoljo tega je vodja futsal tekmovanj NZS na podlagi določil 11., 15. in 16. člena Tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklepe o preložitvi tekem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrhu, Siliku in Oplastu derbi
  S tekmami 13. kroga 1. SFL je konec prvoligaškega futsala za leto 2021. Zmag v tokratnem krogu so se veselili v taborih FK Dobovec, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid, derbi začelja se je končal z delitvijo točk. Tekmovanje se nadaljuje z rednim 14. krogom 14. januarja, tri popreje pa bo na sporedu preložena tekma 12. kroga med Litijo in Dobovcem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Zadnji v letu 2021
  Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.

DELI NA