05.12.2021 | 1. SFL
Od Evrope pričakovali več

Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

Tekme Dobovca v elitnem delu lige prvakov:

1.12.
Barcelona – Dobovec 2:8
 (1:4)
1:0 Duščak (8.), 1:1 Ferrao (13.), 1:2 Ferrao (15.), 1:3 Pito (19.), 1:4 Adolfo (19.), 2:4 Cesarec (26.), 2:5 Lozarno (27.), 2:6 Ferrao (39.), 2:7 Esquerdinha (39.), 2:8 Andre Coelho (40.)

2.12.
Plzen – Dobovec 2:3 (0:1)
0:1 Čeh (20./6m), 1:1 Novak (30./AG), 1:2 Turk (30.), 1:3 Čeh (37.), 2:3 Holy (39.)

4.12.
Dobovec – Halle-Gooik 1:4 (0:2)
0:1 Grello (2.), 0:2 Tomić (17.), 1:3 Grello (31.), 0:3 Eduardo (32.), 1:4 Čujec (39.)

Analiza tekem

»Občutki so mešani,« je začel trener Kujtim Morina.
»Žal mi je, ker se na evropski ravni nismo uspeli pokazati v najboljši luči. Proti Barceloni smo imeli dobrih uvodnih 15 minut, povedli smo, potem pa imeli še dve možnosti. Barcelona je izkoristila naše črne minute in na odmor odšla s prednostjo z 1:4, čeprav smo imeli igro. Prišli smo na 2:4, a so spet kaznovali vsako našo napako. Proti Plznu smo odigrali dobro, energično z veliko želje in žara, kar nas je krasilo dosedaj. Proti Halle-Gooiku smo bili utrujeni, prvi dve tekmi sta pobrali moči, predvsem pa igralcem, ki so se šele vrnili. Belgijski prvak nas je nadigral v vseh segmentnih igre, tu ni kaj dodati,« je trenersko analizirali nastope Morina, potem pa se ozrl na tisto strateško stran.

Razmislek, kako dalje

»Osnovni cilj smo dosegli: spet smo se uvrstili v elitni del lige prvakov, kjer bi lahko odigrali boljše. Ponavadi je bilo tako, da smo evropsko sezono sklenili z razmerjem 4:2, tudi letos smo ga. A ponavadi je bilo tako, da smo imeli štiri zmage, zdaj imamo štiri poraze. Morda se tudi danes še bolj zavedamo tega, kako odmevne in dobre rezultate smo beležili v preteklosti. Zavedati se moramo, da bo vsako leto težje držati korak s konkurenco, klubi vse več vlagajo. Nas čaka že veliko dela, da ta nivo zadržimo,« nadaljuje Morina, ki je dodal, da so v tej evropski sezoni na plano prišle tudi napake, ki jih sicer v 1. SFL ni videti ali pa jih konkurenca ne kaznuje, Evropa pač. Ob tem velja dodati, da je Dobovec nastopil brez Roka Mordeja, po poškodbi sta se vrnila Luka Perić in Žiga Čeh, z bolečinami v križu je turnir odigral Tihomir Novak, z bolečim kolkom se je po najboljših močeh trudil Kristjan Čujec.
»Vračamo se v slovensko realnost,« doda Kujtim Morina.

»Na zadnji tekmi smo padli zaradi naše fizične pripravljenosti, Belgijci so nas izigrali z dvojnimi podajami, dosegali so lahke gole,« je po tekmi proti Halle-Gooik povedal Klemen Duščak, ki si je več obetal od uvoda v tekmo, ki je bil dober, potem pa je sledil nagel padec.

»Začetek je bil dober, konkreten. Lahko bi nam kak žoga sedla na začetku. Ko pa se je tekma razvijala naprej, pa nas je zmanjkalo. Noge so bile težje, pljuča niso bila prava, zamujali smo za korak ali dva, kar je Halle-Gooik izkoristil,« je dodal Kristjan Čujec.

Boljše in več delati

»Poraz se zgodi. Vsak pri sebi ve, v kakšnem stanju je bil. Veliko faktorjev je vplivalo na vse skupaj. Pokazali smo premalo. Celoten turnir je pod našimi pričakovanju in standardi, ki smo jih postavili v minulih sezonah. S padcem na lestvici ne moremo biti zadovoljni. Vse to je znak in pokazatelj, da moramo delati več in boljše, da se vrnemo na evropsko futsal sceno,« pa je preudarno sklenil Žiga Čeh

27 tekem, 15 zmag, 14 nasprotnikov

Dobovcu je tako sklenil svojo peto evropsko sezono. Še petič je uspel priti med 16 najboljših v Evropi. Dobovec je prvič v elitnem klubskem tekmovanju igral v sezoni 2015/16 (takrat je bil trener Zoran Tesko), nato še v sezonah 2018/19 in 2019/20. Prejšnja sezona (2020/21) je zaradi pandemije novega koronavirusa potekala v spremenjeni obliki, Dobovec pa je kot prvi slovenski futsalski klub sploh tekmoval na zaključnem turnirju (osmerice), ki je bil v Zadru. Dosedaj je Dobovec v ligi prvakov zbral 27 nastopov, premore 15 zmag in 12 porazov. V svoji evropski zgodbi se je srečal s klubi iz 14 evropskih držav. V letošnji sezoni je Dobovec prišel do 6. mesta na Uefini klubski lestvici.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Kamere v Zagorju
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.

DELI NA