10.04.2018 | Ženska A
Obramba temelj uspeha proti Nemčiji

V Domžalah je vse nared za nogometni spektakel. Na peti tekmi kvalifikacij za SP 2019 slovenska ženska članska reprezentanca danes pred kamerami nacionalne televizije gosti Nemčijo, osemkratne evropske in dvakratne svetovne prvakinje. Obračun se začne ob 16. uri.

Gostje so zelenico v Domžalah preizkusile včeraj popoldan, Slovenija je trenirala včeraj dopoldan.

Kvalifikacije za SP 2019, 10.4.
Slovenija – Nemčija (16.00) (prenos na TV Slovenija 2)

Presenetiti tekmice

„Zadnji dan smo maksimalno izkoristili, vse sile pa smo usmerili v taktično pripravo na zasedbo Nemčije. Popoldan smo odšli na krajši izlet na Bled, večer pa sklenili z večerjo,“ začne selektor Borut Jarc.

„Vse nam je jasno, kdo bo danes v Domžalah na drugi strani. To je Nemčija, ki je osvajala evropske in svetovne naslove. Morda nam ne gre ravno na roke, da igramo v Domžalah, a le zato, ker je igrišče precej veliko. Na tako širokem terenu se je težko braniti, kar bo danes naša osnova, od tu pa bomo skušali presenetiti tekmice,“ poudari selektor Jarc.

Slovenska reprezentanca: 
Melanija Pasar
 (ŽNK Ankaran), Lana Golob (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Kristina Erman (PSV Eindhoven NIZ), Katarina Gadnik (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Anja Prša (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Laura Škvorc (ŽNK Olimpija Ljubljana), Kaja Eržen (WFC Tavagnacco ITA), Maruša Sevšek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Karmen Ulbin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Dominika Čonč (RCD Espanyol ŠPA), Kaja Korošec (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Nika Babnik (ŽNK Krim Rolljet), Zala Kuštrin (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Kaja Jerina (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Meršnik (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Ines Krajnc (ŽNK Maribor).

Nemška domača naloga

Nemke so se zbrale 3. aprila v Leipzigu. V ekipi manjkata Laura Benkarth in Johanna Elsig, ki sta se poškodovali. Minuli vikend so Nemke s 4:0 opravile s Češko, vse gole je prispevala 20-letna vezistka Lea Schüller.

„Bistveno je, da smo fokusirane in zbrane. Najprej bi rade naredile domačo nalogo, potem bomo razmišljale dalje,“ pa je pred kvalifikacijskima tekmama proti Češki in Sloveniji razmišljala 23-letna Sara Däbritz. Nemke so na pol poti od želenega. Danes jih čaka motivirana Slovenija, ki pa bo prvič na delu videla tudi nekdanjega asa nemškega in svetovnega nogometa Horsta Hrubescha, ki je na selektorskem mestu Nemčije nadomestil Steffi Jones.

Festivalni dan

Nogometna zveza Slovenije že četrto leto zapored sodeluje v FIFA projektu festivalnih dni »Live your goals« (slov. prevod: Živi svoje sanje). Projekt je namenjen promociji dekliškega in ženskega nogometa, danes bo tak festivalni dan potekal v Domžalah (na igrišču z umetno travo med 14.00 in 15.30).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.

DELI NA