09.11.2020 | A
Oblak zaklenil svoja vrata

Izbrana vrsta Slovenije je pričela priprave na tri novembrske preizkušnje. Jan Oblak se je v Slovenijo vrnil z dobro popotnico, na zadnji ligaški tekmi je zaklenil svoja vrata. Robert Berić se je onkraj "luže" povzpel na vrh lestvice strelcev lige MLS, Tim Matavž pa je v ZAE dosegel dva zadetka.

Jan Oblak je na zadnji preizkušnji pred vrnitvijo v domovino znova zaklenil svoja vrata. Atletico je bil z izidom 4:0 boljši od Cadiza, s peto zmago na sedmih tekmah pa se je povzpel na tretje mesto lestvice. Madridčani so odigrali dve tekmi manj od vodilnega Real Sociedada, v letošnji sezoni pa so še edino neporaženo moštvo La Lige. Škofjeločan je nepremagan na petih ligaških srečanjih, je pa klonil v tretjem krogu UEFA Lige prvakov. Rdeče-beli so se z gostovanja pri moskovski Lokomotivi vrnili s točko (1:1), s štirimi točkami zasedajo drugo mesto skupine A. Haris Vučkić je z Zaragozo klonil na Kanarskih otokih, Tenerife je po avtogolu gostov slavil z 1:0. Vučkić je tekmo spremljal s klopi.

Z dobro popotnico se v reprezentanco vrača tudi Tim Matavž, ki je odlično zakorakal v epizodo v Združenih arabskih emiratih. Primorec je za Al Wahdo odigral pet tekem in se tolikokrat tudi vpisal med strelce. V minulem tednu je klubu pomagal do dveh zmag, najprej je zatresel mrež Khorfakkana (1:2), včeraj je bil natančen še v dvoboju z Al Waslom (3:2). Al Wahda je v petih krogih osvojila deset točk in je trenutno četrta ekipa državnega prvenstva. Matavž si s petimi goli deli drugo mesto ligaške lestvice strelcev.

Na vrh lige MLS pa se je včeraj povzpel Robert Berić, ki je sezono sklenil s porazom. Chicago je doma izgubil z New York Cityjem (3:4), Krčan pa je v 33. minuti dosegel 11. zadetek sezone. Posavski napadalec je bil uspešen tudi med tednom, ko je v 17. minuti zatresel mrežo Minnesote, srečanje pa se je končalo z izidom 2:2. Berić je obakrat odigral celotno tekmo.

Benjamin Verbič se je z zdesetkano zasedbo Dinama dobro upiral Barceloni, ki je na domači zelenici slavila tesno zmago z 2:1. Vojničan je bil v 75. minuti, kmalu po vstopu v igro, vpleten v zadetek Kijevčanov, po njegovem strelu je odbito žogo v mrežo pospravil Cigankov. Ukrajinci po treh krogih še čakajo na prvo zmago, v domačem prvenstvu pa so izgubili derbi s Šahtarjem. Dinamo je celoten drugi polčas odigral z možem manj, aktualni prvak je vknjižil zmago z izidom 0:3. Krilni napadalec je odigral celotno srečanje in ob koncu prvega polčasa tudi porumenel. Dinamo ima kljub porazu še vedno točko prednosti pred največjim rivalom.

V skupini G je bil neuspešen tudi Miha Blažič, ki je s Ferencvarošem gostil Juventus. Italijanski prvak je madžarskega ugnal z 1:4, Blažič je odigral vseh 90 minut. Tako je bilo tudi včeraj, ko so zeleno-beli v desetem krogu madžarskega prvenstva s 3:0 premagali Mezokovesd in po porazu Fehervarja povečali prednost na vrhu lestvice.

V izbrano vrsto se vrača tudi Josip Iličić, ki je v sredo s klopi spremljal visok poraz Atalante v tretjem krogu UEFA Lige prvakov. V Bergamu je z 0:5 slavil Liverpool, modro-črni pa so včeraj remizirali z Interjem. Iličić je tudi to tekmo pospremil s klopi za rezerviste. Atalanta s 13 točkami drži šesto mesto, Parma pa je po treh zaporednih remijih 15. Jasmin Kurtić je obračun s Fiorentino (0:0) igral od prve do zadnje minute. Miha Zajc je z Genoo doživel dva poraza. V četrtek je bil v Genovi z 1:2 boljši Torino, Zajc je bil zamenjan ob polčasu. Konec tedna se je v pristaniškem mestu veselila tudi zasedba Rome, Zajc je bil ob porazu z 1:3 zamenjan v 81. minuti, že v uvodu dvoboja pa je prejel rumeni karton. V Serie B je bil poražen tudi Vid Belec, Salernitana je klonila pri SPAL-u, štajerski vratar je izza svojega hrbta pobral dve žogi. Neuspešen je bil tudi Domen Črnigoj, ki je z Venezio izgubil pri Reggiani (2:1). Primorec je igral od 53. minute.

Sandi Lovrić se je v dresu Lugana veselil minimalne zmage na gostovanju v Lozani. Vezist Slovenije je odigral 90 minut, Lugano pa se je s tretjo zmago sezone povzpel na vrh lestvice.

Hrvaška liga tokrat daje kar četverico reprezentantov. Dva se dokazujeta tudi v UEFA Evropski ligi. Adam Gnezda Čerin je v četrtek odigral celotno tekmo z Napolijem, ki je na Rujevici vknjižil zmago, bilo je 1:2 v korist Italijanov. Idrijčan je celotno srečanje odigral tudi v nedeljo, ko so Rečani z 1:0 premagali zagrebško Lokomotivo. Dinamo je brez Petra Stojanovića z 1:0 premagal Wolfsberger, v domačem prvenstvu pa je napolnil mrežo Istre (5:0). Osijek je na splitskem Poljudu remiziral s Hajdukom (1:1), Damjan Bohar je odigral 90 minut, Mario Jurčević je bil zamenjan deset minut pred koncem tekme. Osijek ostaja drugi, šest točk za Dinamom, četrta Rijeka za drugim mestom z dvema tekmama manj zaostaja za pet točk.

V Prvi ligi Telekom Slovenije je bil odigran dvojni spored, konec tedna pa je minil tudi v znamenju težke poškodbe Nemanje Mitrovića. Reprezentančni napadalec si je poškodoval koleno in je najverjetneje že sklenil z letošnjo sezono. Maribor se je z dvema zmagama povzpel na vrh lestvice, Mitrović je v začetku tedna zadel v Kidričevem. Matjaž Rozman je s Celjem osvojil štiri točke, najprej z remijem v Murski Soboti, kjer je zaklenil svojo mrežo, nepremagan pa je ostal tudi v spopadu z Aluminijem (4:0). Nino Kouter je z Muro dvakrat remiziral, tekmi s Celjem in Taborom nista postregli z goli, Kouter pa je v statistiko vknjižil 180 minut igre in rumeni karton.

Mitrovića bo v izbrani vrsti zamenjal Kenan Bajrić, ki s Slovanom vodi v slovaškem prvenstvu. Državni prvak je bil z 0:2 boljši od Michalovcev, tri točke je z bele točke potrdil Alen Ožbolt. Kenan Bajrić je odigral vso srečanje. 

S Sportingom v domačem prvenstvu vodi tudi Andraž Šporar, ki se je s soigralci veselil zmage v Guimaraesu. Levi iz Lizbone so v domačo mrežo pospravili štiri žoge, Ljubljančan je igral do 66. minute. 

Jure Balkovec je s Karagümrükom gostoval v Ankarani in svojemu klubu pomagal do 12. točke. Obračun z Ankaragücujem se je končal z izidom 2:2, Belokranjec je igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga. Novinec med turškimi prvoligaši zaseda peto mesto, na osmo pa se je z drugo zmago sezone povzpel Gaziantep. Klub z jugovzhoda države je na domačem igrišču s 3:1 premagal Bešiktaš, Vetrih je igral do 94. minute. Odmevnega skalpa se je razveselil tudi Nejc Skubic, ki je s Konyasporjem v Carigradu presenetil Fenerbahče. Bočni branilec je v največjem turškem mestu odigral vseh 90 minut.

Miha Mevlja je s Sočijem gostil Ufo Bojana Jokića in Lovra Bizjaka. Dvoboj se je končal z rezultatom 1:1, Mevlja in Jokić sta odigrala celotno tekmo, Bizjaka ni bilo v kadru.

Jaka Bijol je s Hannovrom gostil Aue, v dvoboju, ki ni postregel z zadetki, pa je na zelenici preživel vseh 90 minut. Hannover je v sedmih krogih iztržil deset točk, kar zadostuje za sedmo mesto.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA