Obisk strokovnih delavcev v Belgiji

V sklopu UEFA Study Group Scheme, kjer se s pomočjo evropske nogometne zveze vrši izmenjava znanja in mnenj na štirih različnih področjih (Grassroots, izobraževanje in usposabljanje trenerjev, mladinski nogomet, ženski nogomet) se je od 1. do 4. marca na obisku v Bruslju mudila tudi slovenska delegacija, ki deluje na področju izobraževanja trenerjev.

Poleg vodje izobraževanja Braneta Elsnerja se je študijskega obiska udeležilo še deset predavateljev, ki sodelujejo na vseh stopnjah izobraževanja, UEFA B, UEFA A in UEFA PRO.

»UEFA daje velik pomen izmenjavi izkušenj ter mnenj in tudi tokrat smo uspeli izmenjati informacije ter primerjati razlike v izobraževalnih sistemih Belgije, Poljske, Cipra in Slovenije,« je povedal eden izmed slovenskih Grassroots inštruktorjev, Rajko Korent. Sicer so se Belgijci izkazali za izredno dobre gostitelje in organizatorje, v  štirih dneh pa so uspeli v bogatem programu predstaviti njihovo izobraževalno filozofijo in model nogometne igre, ki ga zagovarjajo pri delu tako klubskih kot reprezentančnih selekcij.

»Bili smo deležni posebne pozornosti župana mesta Leuven, saj je samo za nas odprl ogled znamenite mestne hiše, kamor imajo vstop le povabljenci. Ogledali smo si tudi prijateljsko nogometno tekmo med reprezentancama Belgije in Hrvaške. Posebno pa nam je ostal v spominu obisk nogometnega kluba Anderlecht, kjer smo morali tudi sami opraviti majhen test s področja iskanja talentov med tekmo njihovih mladih ekip,« je o zanimivostih z obiska spregovoril Korent. Organizacija je potekala pod budnim očesom člana upravnega odbora nogometne zveze Belgije g. Michel Sablona, Korent pa je pohvale namenil tudi na račun g. Bob Browaeysa, ki je izbral vsebino in sodelavce za predstavitev. Kakšen pomen dajejo v tujini takšnim obiskom so lahko slovenski predstavniki prepoznali po gesti zadnjega dne, ko sta jih na poslovilnem kosilu obiskala tako generalni sekretar kot predsednik nogometne zveze Belgije.

»Končni zaključek udeležencev je bil, da smo spoznali nekaj novih stvari in tudi nekaj takih, ki jih bomo lahko uporabili v našem sistemu izobraževanja. Pomembno pa je dejstvo, da smo v Sloveniji popolnoma primerljivi po vsebini kot tudi po organizaciji naših izobraževanj s samim vrhom tega področja v Evropi in, da so takšna gostovanja in izmenjave mnenj izredno koristni za vse udeležence,« je na koncu zaključke obiska strnil Korent.

Tekst in foto: NZS/RK

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA