27.09.2019 | 1. SFL
Obeta se nam pester prvoligaški futsal večer

Danes so na sporedu tekme 3. kroga 1. SFL, igra se na Ptuju, Škofijah, Vrhniki in v Škofji Loki. Zavoljo neparnega števila klubov je prosta ekipa Dobovec Pivovarna Kozel.

1. SFL, 3. krog, 27.9.
FC Hiša Daril Ptuj – FC Litija (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
Sliko – KMN Oplast Kobarid (20.30)
FSK Stripy – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)

Prepoved nastopa v 3. krogu 1. SFL:
Urban Tavčar (FSK Stripy)
Vanč Florjančič (FSK Stripy)
Nik Logar (KMN Oplast Kobarid)
Darijo Dragosavac (KMN Tomaž Šic Bar)

Lestvica strelcev po 2. krogu:
Kristjan Čujec (Dobovec Pivovarna Kozel) 4
Žiga Čeh (Dobovec Pivovarna Kozel) 3  

Nadgraditi točke iz Sevnice

Po več kot 3400 dneh bodo Ptujčani spet igrali domačo tekmo 1. SFL. V goste jim prihajajo Litijani, trener Dejan Kraut pa se veseli srečanja. Tudi zavoljo dobrega uvoda v sezono – v 2. krogu 1. SFL so bili igralci iz mesta kurentov v Sevnici nagrajeni v 38. minuti za potrpežljivo igro. „Tekme se veselim iz vsaj dveh razlogov: prvi je ta, da bom igral proti prijatelju Bojanu Žunku, s katerim sva v sezoni 1996/97 postala pokalna prvaka, v finalu smo dvakrat ugnali Mizarstvo Krošelj. Drugi razlog za moje veselje pa je vabilo vsem ljubiteljem futsala iz bližnje in širše okolice Ptuja, da se nam pridružijo v dvorani OŠ Ljudski vrt in da bodo naš šesti igralec,“ poudari trener Ptujčanov.

 "Ekipa Futsal Club Ptuj je novinec v ligi in je zelo težko oceniti nasprotnika. Nekaj igralcev nam je poznanih, prav tako je njihov rezultat iz prve tekme resno opozorilo, da bo tekma trda in nasprotnik visoko motiviran," pa pred tekmo na Ptuju za klubsko spletno stran opozarja izkušeni pivot, član Litije, Anže Širok, ki se vrača po poškodbi.

Jontez kar prek telefona

Izenačeno in kvalitetno tekmo si gledalci obetajo na Škofijah, kjer pošteno spremenjena domača vrsta KMN Bronx gosti Sevničane. Bronxi, vodi jih trener Marko Hrvatin, so dobro začeli sezono s tesno, a dragoceno zmago proti Oplastu. „Tokratna tekma šteje dvojno. V primeru zmage bi naredili velik korak naprej, v primeru poraza pa dva nazaj. Pričakujem trdo tekmo, kjer se bo čakalo na napake nasprotnika. Tisti, ki bo prej izgubil "glavo", bo izgubil tekmo. Srce ali kara,“ napove Hrvatin.

Svojo računico imajo tudi gostje, ki pa prihajajo brez glavnega trenerja Mitje Jonteza, ki je na službeni poti v Španiji. Ekipo bo vodil kar prek telefona, saj bo povezan ves čas tekme s strokovnim štabom, ki bo sedel na klopi Športne dvorane Burja na Škofijah. Sevničani so malce jezni, saj so po izvrstnem začetku 1. SFL (zmagi proti Litiji) proti Ptujčanom pokvarili vtis, predvsem pa odigrali neodgovorno, na kar je opozarjal tudi trener Jontez.

„Odhajamo na neugodno gostovanje. Upam, da bomo popravili realizacijo. Pristop me ne skrbi. Z mislimi bom pri ekipi,“ poudari trener Sevničanov.

Brez Logarja

Več in boljše pa od svojih igralcev pričakuje Mile Simeunovič, ki izvrstno vodi Siliko, ki je sezono začel z zmago v superpokalu, nadaljeval pa z remijem in zmago v 1. in 2. krogu 1. SFL. „Pričakujem težko tekmo proti zelo dobremu tekmecu, ki ima v svojih vrstah par izjemnih posameznikov. Prepričan sem, da se bo Oplast boril za najvišja mesta. Na tem mestu vabim vse gledalce, da pridejo in v čim večjem številu podprejo domače fante,“ pa pove trener Simeunovič.

Oplast s štartom v sezono ni razočaran, trener Saša Leban pravi, da je več dobrih kot slabih stvari, pa tudi razpored je bil tak. Zdaj pa prihajajo tekme, kjer bo morala zasedba iz Posočja zbirati točke. Tokrat ji delo otežuje kazen, ker prisilno počiva vratar Nik Logar. „Vemo, da nas čaka zahtevno srečanje s Silikom, ki je naš dolžnik iz minule sezone. Mi imamo ekipo, ki se mora letos znati nositi s pritiskom. Pričakujem kvalitetno tekmo in naše točke,“ napove trener Oplasta Saša Leban, ki bo med vratnici postavil izkušenega Denija Krivca, v katerega povsem zaupa in ve, da bo dobro opravil svoje delo.

Hori odhaja

Posebna tekma pa bo zagotovo v Škofji Loki, kjer se po treh odigranih srečanjih, bolje zapisano odvodenih tekmah, poslavlja trener Tomislav Horvat, ki bo sedel na klop hrvaškega državnega prvaka Makarske. Si pa Hrovat želi, da se od ekipe poslovi z zmago. Ne bo lahko – manjkala bosta Urban Tavčar in Vanč Florjančič.

„Pričakujemo zelo izenačeno tekmo, zavedamo pa se pomembnosti točk, ki so v igri. Prvič v tej sezoni igramo doma in naredili bomo vse, da točke ostanejo doma,“ poudari kapetan Škofjeločanov Aleš Bešter.

Gostje, novinci in hkrati povratniki v ligo, so na prvih dveh tekmah navdušili z igro, a zbirajo se točke, ne vtis. Tega se zavedajo v taboru KMN Tomaža Šic Bar, nazaj ne pogledujejo, ampak le naprej.
„Odhajamo na težko gostovanje v Škofjo Loko. Ne razmišljamo o zamujenih priložnostih, ampak gledamo naprej. Pomembno je, da odigramo disciplinirano in s pravim pristopom,“ pove trener Matej Gajser, ki še vedno ne bo mogel računati na Darija Dragosavca, ki je še vedno kaznovan.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA