10.10.2019 | WU17
Obelodanjen seznam dekliške kadetske reprezentance

V ponedeljek, 14.10., se bo zbrala dekliška reprezentanca do 17 let. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa v kvalifikacijah za Euro 2020. Slovenija potuje na Ferske otoke. Poleg domačink bodo naše tekmice še igralke Norveške in Azerbajdžana.

Vabljene igralke:
Ema Erman (NK Krim), Patricija Ham (NK Krim), Lara Korina Janež (NK Krim), Patria Steklačič (NK Krim), Zarja Sušnik (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Anja Eferl (NK Maribor Tabor), Ana Fluher (NK Maribor Tabor), Iva Kocijan (NK Maribor Tabor), Selma Šabotič (NK Maribor Tabor), Timea Rojnik (ŠK Slovan Bratislava Futbal SVK), Lara Lobe (ŽNK Olimpija), Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija), Lili Sofija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Saša Kolar (ŽNK Pomurje Beltinci), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Nina Sofija McQuarrie (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje).

Igralke na čakanju:
Lara Ferjančič (ND Primorje), Nika Bohinc (ŽNK Olimpija), Maša Černivšek (ŽNK Olimpija), Kristina Grujič (ŽNK Olimpija), Ana Hostnik (ŽNK Olimpija), Manuela Keršič (ŽNK Olimpija), Hana Feratović (ŽNK Radomlje), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Vrhnika).

Tina Kelenberger, selektorica:
„S strokovnim vodstvom smo si pridobili posnetke nasprotnic in trenutno opravljamo analize posameznih tekem. V Sloveniji bomo pred odhodom opravili dva pomembna treninga, ki bosta prilagojena prvi tekmi. Na obeh treningih se bi radi z dekleti čim bolj približali in dosegli cilje našega koncepta igre tako v obrambi kot tudi v napadu. Bistveno je, da dekleta na akcijo pridejo z jasnimi misli ter že na prvem treningu vso energijo usmerijo zgolj v trenažni proces in v stvari, ki jih bodo delale boljše na igrišču. Že v ponedeljek na treningu mora biti vidna popolna osredotočenost, dinamika, agresivnost in boj. Zelo pomemben bo njihov pristop predvsem prisotnost zmagovalne mentalitete, kljub napakam, ki se dogajajo na igrišču in so sestavni del nogometne igre. Zagotovo že vemo, da zaradi zloma prsta na nogi in natrganega ligamenta v gležnju z nami ne bo Gaje Bizjak in Nike Brumen, ki sta bili v pripravljalnem obdobju standardni članici reprezentance. Obema v imenu celotnega strokovnega teama in deklet DU17 želimo čim prejšnje okrevanje ter povratek na zelenice. Je pa to seveda priložnost za nekatere nove. Seznam deklet je tudi na čakalni listi pester, nekatere so opozorile nase na NZS centrih in ligaških tekmah, zato verjamem, da bodo z dobrim delom in odrekanjem nagrajene kdaj v prihodnje.“

Kvalifikacije za Euro 2020, tekme Slovenije:

17.10.
Azerbajdžan – Slovenija (14.00)

20.10.
Slovenija – Ferski otoki (18.30)

23.10.
Slovenija – Norveška (14.00)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2019 | WU17
  Izvrsten uvod na Ferskih otokih
  Dekliška reprezentanca do 17 let je dobro začela kvalifikacije za Euro 2020. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so s 6:0 slavile na uvodni tekmi na Ferskih otokih, kjer so bile boljše od Azerbajdžana.
 • 17.10.2019 | WU17
  Slovenija začenja proti Azerbajdžanu
  Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, igra v kvalifikacijski skupini 5 na Ferskih otokih. V elitni del kvalifikacij (tam bo 28 ekip) se iz enajstih skupin glavnega dela kvalifikacij uvrsti 1. in 2. zasedba ter še štiri najboljše tretjeuvrščene.
 • 31.08.2019 | WU17
  Izvrstna popotnica za kvalifikacije
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je z zmago sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za Euro 2020. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so na generalki na Škotskem z 2:1 ugnale domače vrstnice.
 • 28.08.2019 | WU17
  Prva pripadla Škotinjam
  Dekliška reprezentanca do 17 let je na Škotskem odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem pred začetkom kvalifikacij za Euro 2020. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so priznale premoč domačinkam, 1:3 je bilo.
 • 27.08.2019 | WU17
  Škotska zadnji test pred kvalifikacijami
  "To pa bo tudi glavnina zadnjih večdnevnih medsebojnih priprav te reprezentance pred kvalifikacijami. V mesecu septembru in oktobru pa bomo v NZS centru opravili še 2 treninga pred kvalifikacijami,“ pred tekmama s Škotsko razmišlja selektorica Tina Kelenberger.
 • 19.08.2019 | WU17
  Kadetinje na Škotsko
  Dekliška reprezentanca do 17 let nadaljuje s pripravami na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Kvalifikacije bodo na vrsti med 16. in 24. oktobrom, reprezentanca DU17 bo prvi del kvalifikacij odigrala na Ferskih otokih.
 • 29.07.2019 | WU17
  Kadetinje na Rogli
  Dekliška kadetska reprezentanca se pripravlja na kvalifikacije za Euro 2021. Kvalifikacije bodo na vrsti med 16. in 24. oktobrom, izbrana vrsta pod taktirko selektorice Tine Kelenberger pa se je danes zbrala na Rogli.
 • 22.07.2019 | WU17
  Na priprave tudi kadetinje
  V ponedeljek, 22. julija, s pripravami, vmes sta tudi tekmi proti Madžarski, začenja dekliška mladinska reprezentanca. Teden dni za njo pa bo priprave opravila še dekliška kadetska vrsta, ki se bo v ponedeljek, 29. julija, zbrala na Rogli. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam vabljenih igralk.
 • 03.05.2019 | WU17
  Mladinke zasedle 4. mesto
  Dekliška mladinska reprezentanca je s porazom 1:3 sklenila nastop na Turnirju narodov. Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Tine Kelenberger klonile proti Italiji in zasedle končno 4. mesto. Naslov gre na Japonsko, ki je bila po streljanju 11-metrovk s 6:5 boljša od Severne Koreje, redni del se je sklenil z rezultatom 1:1.

DELI NA