10.10.2019 | WU17
Obelodanjen seznam dekliške kadetske reprezentance

V ponedeljek, 14.10., se bo zbrala dekliška reprezentanca do 17 let. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa v kvalifikacijah za Euro 2020. Slovenija potuje na Ferske otoke. Poleg domačink bodo naše tekmice še igralke Norveške in Azerbajdžana.

Vabljene igralke:
Ema Erman (NK Krim), Patricija Ham (NK Krim), Lara Korina Janež (NK Krim), Patria Steklačič (NK Krim), Zarja Sušnik (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Anja Eferl (NK Maribor Tabor), Ana Fluher (NK Maribor Tabor), Iva Kocijan (NK Maribor Tabor), Selma Šabotič (NK Maribor Tabor), Timea Rojnik (ŠK Slovan Bratislava Futbal SVK), Lara Lobe (ŽNK Olimpija), Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija), Lili Sofija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Saša Kolar (ŽNK Pomurje Beltinci), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Nina Sofija McQuarrie (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje).

Igralke na čakanju:
Lara Ferjančič (ND Primorje), Nika Bohinc (ŽNK Olimpija), Maša Černivšek (ŽNK Olimpija), Kristina Grujič (ŽNK Olimpija), Ana Hostnik (ŽNK Olimpija), Manuela Keršič (ŽNK Olimpija), Hana Feratović (ŽNK Radomlje), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Vrhnika).

Tina Kelenberger, selektorica:
„S strokovnim vodstvom smo si pridobili posnetke nasprotnic in trenutno opravljamo analize posameznih tekem. V Sloveniji bomo pred odhodom opravili dva pomembna treninga, ki bosta prilagojena prvi tekmi. Na obeh treningih se bi radi z dekleti čim bolj približali in dosegli cilje našega koncepta igre tako v obrambi kot tudi v napadu. Bistveno je, da dekleta na akcijo pridejo z jasnimi misli ter že na prvem treningu vso energijo usmerijo zgolj v trenažni proces in v stvari, ki jih bodo delale boljše na igrišču. Že v ponedeljek na treningu mora biti vidna popolna osredotočenost, dinamika, agresivnost in boj. Zelo pomemben bo njihov pristop predvsem prisotnost zmagovalne mentalitete, kljub napakam, ki se dogajajo na igrišču in so sestavni del nogometne igre. Zagotovo že vemo, da zaradi zloma prsta na nogi in natrganega ligamenta v gležnju z nami ne bo Gaje Bizjak in Nike Brumen, ki sta bili v pripravljalnem obdobju standardni članici reprezentance. Obema v imenu celotnega strokovnega teama in deklet DU17 želimo čim prejšnje okrevanje ter povratek na zelenice. Je pa to seveda priložnost za nekatere nove. Seznam deklet je tudi na čakalni listi pester, nekatere so opozorile nase na NZS centrih in ligaških tekmah, zato verjamem, da bodo z dobrim delom in odrekanjem nagrajene kdaj v prihodnje.“

Kvalifikacije za Euro 2020, tekme Slovenije:

17.10.
Azerbajdžan – Slovenija (14.00)

20.10.
Slovenija – Ferski otoki (18.30)

23.10.
Slovenija – Norveška (14.00)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 04.09.2020 | WU17
  Po pripravah že pogledujejo proti februarju 2021
  Konec avgusta je v Termah Čatež trenirala dekliška kadetska reprezentanca, ki jo vodi selektorica Tina Kelenberger.
 • 18.08.2020 | WU17
  Kadetinje na priprave
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki bo med 24. in 28. avgustom trenirala v Termah Čatež. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 05.03.2020 | WU17
  Tesen poraz na Madžarskem
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je na Madžarskem doživela tesen poraz (1:2). Edini zadetek za našo vrsto je prispevala Nina Kajzba. To je bil zadnji test pred skorajšnjim začetkom elitnega dela kvalifikacij za Euro 2020.
 • 03.03.2020 | WU17
  Madžarska slavila v Cerkvenjaku
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je na uvodni pripravljalni tekmi proti Madžarski doživela poraz v Cerkvenjaku, 0:3 je bilo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v četrtek.
 • 02.03.2020 | WU17
  Začenja se generalka za elitni del kvalifikacij
  Reprezentanca do 17 let pa bo prihodnji mesec igrala v elitnem delu kvalifikacij za Euro 2020. Slovenija odhaja na Portugalsko, v skupini 6 pa bodo ob domačinkah še Španija in Turčija. Evropsko prvenstvo DU17 2020. bo gostila Švedska.
 • 25.02.2020 | WU17
  Dvakrat proti Madžarski
  Dekliška reprezentanca do 17 let se bo zbrala prihodnji teden, ko jo čakata tudi tekmi proti madžarskim vrstnicam. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa. Zbor igral bo v ponedeljek, 2.3.
 • 29.11.2019 | WU17
  Dekliški selekciji dobili tekmice v kvalifikacijah
  V Nyonu sta danes dekliški reprezentančni selekciji dobili tekmice za kvalifikacije za Euro 2021, dekliška selekcija DU17 pa je dobila tudi nasprotnice za kvalifikacije za Euro 2020.
 • 04.11.2019 | WU17
  Gledati dalje in si postavljati nove cilje
  Slovenski dekliški kadetski reprezentanci je uspelo, da se je uvrstila v elitni del kvalifikacij za Euro 2020. V skupini 5 je zasedla 2. mesto z dvema zmagama in porazom.
 • 23.10.2019 | WU17
  Kljub porazu suvereno med elito
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Norveški sklenila kvalifikacije za Euro 2020, 0:5 je bilo za Skandinavke.
 • 20.10.2019 | WU17
  Krog pred koncem napredovale v elitni del
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je spet med elito. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so se po prepričljivi zmagi proti Ferskim otokom (4:0) uvrstile v elitni del kvalifikacij, ki bo prihodnje leto.

DELI NA