08.10.2021 | 1. SFL
Ob derbiju vodilnih še tri zanimive tekme, ki obetajo

V Rogatcu je nocoj na sporedu derbi vodilnih, ob tem pa so tu še tri krasne tekme, ki obetajo: Oplast gosti Mlinše, lokalni derbi je na Ptuju, v Litijo prihaja KMN Bronx Škofije. Prosta je ekipa FK Dobrepolje.

1.SFL, 5. krog, 8.10.
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Rabijo točke

Pravi lokalni derbi se danes igra na Ptuju, kjer domači FC Hiša daril Ptuj gosti KMN Meteorplast Šic Bar. »Pripravili smo se,« pravi trener Ptujčanov Robert Grdović, ki se nadeja, da bo ekipa začela zbirati točke. Po treh tekmah imajo eno (ob tem ne pozabimo, da so imeli zahteven razpored; op.a.), današnji tekmeci pa pet.

»Več smo pričakovali od gostovanja na Vrhniki,« priznava Grdović, ki opozarja, da njegova ekipa še ni v pravi formi. »Manjka nam uigranosti,« meni Grdović, ki se nadeja, da danes pokažejo pravi obraz. Čeprav jim ne bo lahko. Manjka bo Dario Markić, vprašljiv je nastop golmana Kevina Cafa. »Kogar ni, brez tistega se mora. Bistven pa bo pristop,« je odločen Grdović.

Zrasla jim je samozavest

Derbija v najstarejšem mestu v Sloveniji se veselijo tudi v taboru gostov. »Ptujčani so favorit, tako po kakovosti kot po igri. Naša naloga je, da se jim čim boljše postavimo po robu. V prvih treh krogih smo pokazali, da znamo. Tudi samozavest nam je zrasla, so pa tole lokalni derbiji vedno zgodba zase,« pravi Tomislav Novak, vodja članske ekipe KMN Meteorplast Šic bar.

»Kljub temu nas rezultat proti Oplastu ne sme zavesti, ni prostora za evforijo. Čaka nas zahtevna tekma, na drugi strani pa ekipa, ki premore igralce, ki lahko sami rešijo tekmo: premorejo Boruta Ručno, Tilna Gajserja, Jeremyja Bukovca, Timija Debeljaka,« opozarja Novak, ki pa pove, da bo sam imel na voljo vse igralce.

Brez Osredkarja

Andrej Dobovičnik in Damir Pertič sta danes tekmeca, prvi vodi Litijo, drugi KMN Bronx Škofije. Svoj čas sta uspešno sodelovala v članski reprezentanci, kjer je igral Pertič, Dobovičnik je bil selektor. Danes sta oba trenerja v 1. SFL.

»Oboji smo pred začetkom nove sezone doživeli precej sprememb. Če bomo želeli kaj narediti, nas oboje čaka precej dela,« pove trener Litijanov, ki je uvodoma pohvalil svoje fante za nekoliko boljšo udeležbo na treningu, a še vedno ni to to, kar bi si sam želel. »Delamo in rastemo,« pravi Dobovičnik, ki bo vsaj še mesec in pol brez Igorja Osredkarja, ki si je poškodoval eno od vezi v kolenu, pred njim je nekaj daljši počitek.

Zadržati zbranost in biti agresiven

Pertič in ekipa se veselijo gostovanja v Litiji. Tudi zato, ker se zavedajo, da rastejo v formi. »Z Dobovcem smo šli v boj, prvih 10 minut je bilo dobrih, tudi uvod v 2. polčas ni bil slab,« se trener škofjotov Pertič ozre na prejšnji krog, ko so se dobro postavili po robu Dobovcu, ki pa je na koncu upravičil vlogo favorita.

S takim pristopom, predvsem pa z minimalizacijo trajanja serij nezbranosti in padca koncentracije, se Pertič nadeja dobri tekmi v Litiji.

Med tednom pa je KMN Bronx Škofije odigral tudi prijateljsko tekmo z reprezentanco Grenlandije, ki je bila na pripravah v Istri.

Vložek, ki prinaša rezultat

Oplast je v zadnjem krogu v gosteh izgubil v Ljutomeru, danes bi rad popravili vtis. »Po porazu smo se pogovorili. Videli smo, da med mesti od 3. do 9. v 1. SFL ni bistvenih razlik. Največja razlika se naredi na osnovi tega, koliko kdo vloži truda, želje in entuziazma v tekmo. Tu se dela razlika,« pred tekmo 5. kroga proti ŠD Mlinše razmišlja trener Oplasta Matej Kavčič.

»Zavedamo se, da smo na začetku, da je to, kar delamo, proces. Vemo tudi tu, da ni dovolj za zmago, da se le pojaviš na terenu. Danes gostimo Mlinše. Zaradi ene tekme se svet ne bo podrl, je pa malce načeta psiha. Je pa tudi res, da se ne mukah prepoznajo junaki,« se trener Kavčič nadeja, da njegovi igralci danes pokažejo še nekaj več in nadomestijo tudi odsotnost Andreja Mohoriča, ki je bil izključen v Ljutomeru.

Z jasnim ciljem

Medtem ko Oplast razmišlja na glas o prvi domači zmagi, pa prav tako na glas o prvi gostujoči zmagi razmišljajo v taboru ŠD Mlinše. »Dobro smo delali in se pripravili na petkovo tekmo. Vemo, da gostujemo pri Oplastu, ki je po petkovem porazu kot ranjeni lev in bo skušal točke nadomestiti že doma,« pove trener Gregor Ceglar, ki je vesel, da so na petkovi domači tekmi proti Dobrepolju v zadnjih desetih minutah iz petnih žil iztisnili vse in prišli do točk, kar jim olajša tudi današnje gostovanje. V Kobarid ne odhajajo v popolni zasedbi, a z jasno željo, da se pokažejo v dobri luči.

Tekst: D.P.
Foto: Črtomir Goznik

SORODNE NOVICE

 • 02.12.2021 | 1. SFL
  Razigrani Dobovec do 1. zmage na Češkem
  Slovenski državni prvak Dobovec je na turnirju na Češkem prišel do prve zmage na turnirju elitnega dela lige prvakov. Vodilna ekipa 1. SFL je bila s 3:2 boljša od domačega Plzna, gole za zmago sta prispevala Žiga Čeh (2) in Teo Turk.
 • 01.12.2021 | 1. SFL
  Barceloni nudili dober odpor
  Vodilna ekipa španske lige je bila prevelik zalogaj za oslabljeni Dobovec, ki je izgubil z 8:2, a z igro ni razočaral. Danes se bosta med sabo pomerila še domači češki Plzen in belgijski predstavnik Haale-Gooik. Dobovec jutri ob 20.30 igra z domačini. Na finalni turnir lige prvakov napreduje le zmagovalec turnirja.
 • 01.12.2021 | 1. SFL
  Proti Barceloni maksimalno z minimalnim številom napak
  Danes ob 17.30 naš državni prvak FK Dobovec začenja igranje v elitnem delu lige prvakov. Uvodoma se bodo varovanci trenerja Kujtima Morine pomerili z Barcelono, aktualnim evropskim klubskim podprvakom minule sezone. Spomnimo: Barcelona je v finalu na turnirju v Zadru s 3:4 klonila proti Sportingu. Na poti do finala so Katalonci v četrtfinalu z 2:0 odpravili tudi Dobovec.
 • 30.11.2021 | 1. SFL
  Uvodoma vodilni ekipi Slovenije in Španije
  Slovenski državni prvak FK Dobovec je danes popoldan prispel na Češko, kjer ga jutri čaka uvodna tekma elitnega dela lige prvakov. Ob 17.30 se bo vodilna ekipa 1. SFL pomerila z Barcelono, trikratnim evropskim klubskim prvakom. Dobovec nocoj trenira ob 20. uri.
 • 29.11.2021 | 1. SFL
  Na Češkem dostojno zastopati slovenski futsal
  Dobovec se bo od srede, 1.12., do sobote, 4.12., na Češkem v skupini C pomeril z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik. Prav češki predstavnik gosti eno od štirih skupin elitnega dela lige prvakov, v tem delu tekmovanja pa je Dobovec že petič, sicer pa četrtič zapored.
 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 24.11.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom
  Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.

DELI NA