11.10.2020 | 1. SŽNL
Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi

Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

SŽNL, 9. krog, 11.10.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30) (prenos na spletni strani www.nzs.si)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 18
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 14
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12

Z zmago na derbi

Na Kodeljevem je na sporedu tekma med ŽNK Krim RollJet in ŽNK Radomlje, med tretjo in peto ekipo lige. Če velja za tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, da vsakič nekdo zmaga, da remija ne poznamo na teh srečanjih, potem velja na obračun ljubljanske kotline to, da je najbolj nepredvidljiv, zagotovo pa najbolj izenačen medsebojni obračun v ligi. Temu v prid govorijo tudi zadnji tretji rezultati: 1:1, 2:1, 2:3.; ob remiju zmaga za vsako od ekip.

Krimovke, vodi jih trener David Fekonja, prihajajo na tekmo po zmagi proti Mariborčankam. Radomljanke, vodi jih Aljaž Gornik, so zadnjo prvenstveno tekmo odigrale pred dvema tednoma, s 7:0 so ugnale Ajdovke, minuli vikend pa so počivale.

Pokazati, kaj so naredile v mesecu dni

Po treh zaporednih tekmah in prav toliko porazih prihaja zdaj za ŽNK Cerklje tekmec nekoliko bolj po meri. Proti krimkovam, Pomurkam in zmajčicam so varovanke trenerja Primoža Štrajharja nabirala izkušnje, vmes so se še okrepili. V taboru Gorenjk se nadejajo, da bi videli optimalno predstavo in se veselili točk. To bo tekma 4. in 6. ekipe SŽNL.

Na prvi letošnji medsebojni tekmi so slavile Mariborčanke, za ŽNK Maribor Tabor so zadele Selma Šabotić, Ines Krajnc in Živa Hanžič, za ŽNK Cerklje pa Hana Feratović.

Štajerke so v dobrem ritmu, v zadnjih treh tekmah so vknjižile dve zmagi. Z novimi tremi točkami bi se še utrdile na 4. mestu, kamor odkrito ciljajo varovanke trenerja Martina Cvetiča.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 15.11.2020 | 1. SŽNL
  Uspela generalka Pomurk
  To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.
 • 13.11.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni
  Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 07.11.2020 | 1. SŽNL
  Nadaljuje se SŽNL
  Po slabem mesecu dni se nadaljuje tudi tekmovanje v SŽNL, na sporedu je 11. krog, odigrani pa bosta tekmi v Stražišču in v Mariboru. Preložena pa je tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je prosta.
 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.

DELI NA