22.08.2021 | 2. SNL
Novomeščani napolnili mrežo Brežic, Triglav podaljšal niz

Nogometaši Krke so na domačem Portovalu napolnili gol Brežičanov, ki so se domov vrnili s štirimi žogami v mreži. Triglav je v Beltincih podaljšal uspešno serijo, prve zmage v letošnjem prvenstvu pa so se veselili nogometaši Ilirije in Rudarja. 

Dolenjci so hitro našli recept, kako prebiti obrambo gostov iz Posavja. Že v drugi minuti je Tima Kruljaca, edinega člana Brežic, ki je rojen pred letom 2000, premagal Matic Marcius. "Farmacevti" so v zaključku prvega polčasa zadeli še dvakrat. V 40. minuti je žoga z nekaj sreče končala pri Josipu Krznariću, ta pa jo je z bližine spravil čez črto. Tri minute kasneje je bil še drugič na tekmi natančen Matic Marcius, ki je v gol preusmeril poskus Andraža Lipca. V 74. minuti je padel še zadnji zadetek, iz osrčja kazenskega prostora je zadel Gašper Koritnik.


V sobotnem popoldnevu so največ zadetkov videli gledali v Rogaški Slatini. Biljenska mreža se je tresla trikrat, prvič v tretji minuti drugega polčasa. Hiter napad gostiteljev je zaključil Alen Krajnc, ki se je Slatinčanom pridružil pred dnevi. V 64. minuti je domačo prednost podvojil Stefan Andjelić, ki je po kotu in izbiti žogi neubranljivo sprožil s črte kazenskega prostora. Zmago Rogaške je z drugim zadetkom na tekmi potrdil Alen Krajnc, ki je v 83. minuti izkoristil globinsko podajo Andreja Pavlovića.

Franc Fridl, trener NK Rogaška: "Današnja tekma je bila težka s stališča, ker smo imeli težave s kadrom, vendar so na koncu fantje, ki so dobili priložnost, dali svoj maksimum in smo na koncu zasluženo osvojili tri točke, ki nam v nadaljevanju prvenstva pomenijo mirnost in pa motiv za prihajajoče tekme."


Triglav je v Beltincih, v gosteh pri nekdanjem trenerju Damjanu Gajserju, podaljšal uspešno serijo v uvodu prvenstva. Kranjčani so bili boljši z golom Adama Jakupoviča, ki je domačo mrežo zatresel v 13. minuti srečanja. Gorenjci brez oddane točke ostajajo na vrhu lestvice, Beltinci so v četrtem krogu doživeli prvi poraz.

Damjan Gajser, trener ND Beltinci: "Fantom nimam kaj zameriti, saj so dali vse od sebe. Tekmo je odločil evrogol. Manjka nam še nekaj izkušenosti in kakovosti. Gostje imajo to kakovost predvsem v Daretu Vršiču, ki je s svojimi izkušnjami in kakovostjo danes pripomogel, da se je tehtnica prevesila na stran Triglava. Sedaj moramo dvigniti glave, se spočiti. Med tednom bomo odigrali še eno prijateljsko tekmo. Veliko igralcev imamo še vedno poškodovanih, kar nekaj jih še ni povsem v polnem pogonu in zato bo ta tekma namenjena njim. Na njej bomo tudi dobili odgovore na koga lahko še računamo v prihodnje."

Boštjan Miklič, trener NK Triglav: "Težka tekma. Tako, kot smo pričakovali. Odličen prvi polčas, v katerem bi morali rešiti vprašanje zmagovalca. V drugem smo malo trpeli, kljub temu pa ustvarili tri čiste priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Čestitke fantom in strokovnemu štabu za zmago, ki jo posvečamo Luki Vukoviću."


Velenjčani so se v Dekanih veselili prvih točk v letošnji sezoni, srečanje z Jadranom pa je odločil zadetek v 18. minuti tekme. Tedaj je Rudar v vodstvo popeljal Gašper Jovan, "knapi" pa prednosti zatem niso več izpustili iz rok. Gostitelji so v 92. minuti dvoboja izgubili še pordečelega Gala Zorka, prvo zmago sezone pa bodo znova napadli v petem krogu 2. SNL.


Nafta je v četrtem krogu gostila Primorje, a tudi na tretji domači preizkušnji ni našla recepta za prvo zmago sezone. Lendavčani, ki so pred tednom Dravi zabili kar šest zadetkov, so streljali s praznimi naboji, podobno pa velja tudi za nogometaše rdeče-črnih. Prekmurci so pri petih točkah, še vedno neporaženi Primorci so z zmago in tremi remiji nabrali eno več.


So se pa prve zmage v sezoni veselili v taboru Ilirije. Ljubljančani so v Krškem vknjižili polni plen, tri točke pa sta priigrala izkušena aduta zeleno-belih. V 12. minuti je za vodstvo zasedbe iz prestolnice zadel Dejan Đermanović, po uri igre pa je bil uspešen še Darko Zec. Ilirija ima po štirih krogih prav toliko točk, Krško pa še čaka na krstno zmago in je po poletni prenovi ekipi dvakrat remiziralo.


Goričani so v dvoboju s Fužinarjem vknjižili še tretjo zaporedno zmago. V 14. minuti je bil uspešen Leon Marinič, ki je v 79. minuti podvojil domačo prednost. Primorci so zmago dokončno potrdili v 83. minuti, ko se je pod tretji zadetek na tekmi podpisal mladi Luka Baruca. "Vrtnice" na lestvici zaostajajo zgolj za vodilnim Triglavom, Fužinar je po prvem porazu sezone deseti.


V Dobu je padlo kar sedem zadetkov, zmage pa so se veselili Ptujčani, ki so že ob polčasu vodili z 0:3. Drava je povedla v 25. minuti, po avtogolu Žige Avblja, tri minute kasneje je bil uspešen še Malik Bah. Tik pred odmorom je vodstvo povišal še Emanuel Nikpalj. Gostitelji so se v drugem polčasu vrnili v igro, v 56. minuti je najprej zadel Tadej Rems, šest minut kasneje še Simon Gregorin, a so Štajerci v končnici tekme zadeli še dvakrat. Luka Lovenjak je najprej zadel z bele točke, štiri minute pred koncem tekme pa se je veselil še drugega zadetka. Dobljani so zadnjih devet minut igrali brez dvakrat porumenelega Tadeja Remsa.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2016 | 2. SNL
    Portoval gosti sosedski derbi Krke in Brežice
    Enajsti krog 2. SNL se bo pričel že sredi petkovega popoldneva, s sosedskim derbijem Krke in Brežic, ki ga boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na NZS.si. Vodilni Triglav bo v soboto gostoval pri Ankaranu, od koder se je trikrat zapored vrnil poražen.

DELI NA