20.04.2018 | 2. SNL
Novo mesto gosti dvoboj sosedov na lestvici

V sobotnem popoldnevu bosta ljubiteljem drugoligaškega nogometa na voljo kar dva neposredna prenosa. Na programu Sportkluba si boste lahko ogledali obračun Ilirije in Nafte, pred kamero NZS pa se bodo udarili sosedje na ligaški razpredelnici, nogometaši Krke in Brava. Pred srečanjem sta spregovorila Matej Potokar in Domen Jugovar.

Bravo spada med uspešnejša moštva nadaljevanja sezone. Moštvo Dejana Grabića je v šestih tekmah osvojilo 13 točk, pokleknilo pa zgolj pred Brici, ki so v prestolnici začeli niz štirih zmag. Prav poraz z žilavimi Brici, ki Ljubljančanom glede na dva poraza ne ležijo, je prebudil rumeno-modro zasedbo, poudarja Domen Jugovar: »V tekmi z Brdi smo prikazali slabšo igro. Izgubili smo, a smo se po porazu prebudili. Igramo bolje, v fazi obrambe smo bolj agresivni. Nekatere stvari so se poklopile in zmagovalni niz bomo skušali nadaljevati čim dlje.«

Prvak 3. SNL center je po porazu z Brici ugnal Jadran, Dob in nazadnje še Dravo, junak zadnjih zmag pa je bil tudi Domen Jugovar. Otrok Interblocka je v polno meril na vseh treh tekmah, niz pa želi nadaljevati tudi v soboto. »Smo sredi dobre serije, nanizali smo tri zmage. Pričakujemo težko, a dobro tekmo, v katero bomo šli tako, kot v vse ostale dvoboje. V Novo mesto odhajamo po zmago,« sporoča nekdanji član Triglava, Radomelj in Domžal, ki se je Bravu pridružil med zimo. S tekmami na prvo- in drugoligaških zelenicah spada med izkušenejše nogometaše Brava: »Igram na položaju, na katerem se najboljše počutim. Ne bi rekel, da imam kaj več odgovornosti, igram tam, kjer sem najbolj koristen za ekipo. Na tekmah skušam dati svoj maksimum, pokazati vse, kar znam, in pomagati ekipi.«

Bravo se bo v zaključku letošnjega prvenstva težko prebil do mest, ki vodijo med prvoligaške klube, saj druga Nafta beži za 11 točk, so pa tako Ljubljančani kot Novomeščani povsem blizu četrtouvrščenim Radomljam. Lanskoletni prvoligaš Bravu beži za štiri točke, se lahko Jugovar s soigralci prebije pred nekdanjega delodajalca? »Gremo s tekme v tekmo. Po lestvici se bomo skušali prebiti čim višje. Spomladi skušamo napredovati v igri, izboljšati naše predstave napram jesenskemu delu sezone. Videli bomo, storili bomo vse, da bomo čim višje, a se osredotočamo na vsako naslednjo tekmo. Na vsakem srečanju nabiramo nove izkušnje in videli bomo, kako se bo razpletlo,« zaključuje mladi vezist.

Bravo čaka zahtevno gostovanje, saj Krka letos doma stežka oddaja točke. Farmacevti so na Portovalu izgubili zgolj z Rogaško, ki je bila uspešna v drugem krogu prvenstva. Novo mesto so neporaženi zapuščali le še Brici in Lendavčani, Krka pa je za Muro in Nafto najuspešnejša ekipa na domačem igrišču. Želje gostiteljev so zato povsem jasne. »Igramo na domačem igrišču, na katerem smo v letošnji sezoni izgubili zgolj enkrat, zato so pričakovanja jasna. Želimo si nove zmage in upamo, da bomo vse tri točke ostale doma,« uvodoma pravi Matej Potokar, ki s soigralci precej težje zmaguje na gostovanjih, saj so na tujem manj točk od Dolenjcev osvojili zgolj nogometaši Fužinarja in Veržeja.

Zakaj takšne razlike? »V lanski sezoni nam doma ni šlo, zato smo letos skušali popraviti to sliko. Morda je razlog v razlikah med domačimi in gostujočimi rezultati tudi v psihi, morda imamo na Portovalu še več želje po dokazovanju. Posledično pa na domačem igrišču vložimo več energije, na gostovanjih pa nam ne steče,« ki spada med številne adute trenerja Lučića, ki so bili vzgojeni na Portovalu: »Verjetno vpliva tudi to, da se je moštvu pridružilo vse več domačih gledalcev. Tudi navijači raje vidijo, če za klub igrajo doma vzgojeni nogometaši, posledično pa še bolj cenijo klub in se še bolj trudijo zanj. A tudi nogometaši, ki niso produkt Krke, dajejo vse od sebe. Močno smo se povezali, ekipa diha kot eno, vzdušje je na visokem nivoju.«

Krka se bo pred domačimi gledalci pobirala po visokem porazu v Dobu, kjer so za hrbtom Darka Marjanovića že v prvem polčasu končale tri žoge. Kljub temu pa Krka ostaja blizu četrtouvrščenih Radomelj, ki novomeški zasedbi bežijo za pet točk. Kako visoko merijo Novomeščani? »V vsako preizkušnjo gremo z razmišljanjem, da bomo zmagali. Videli bomo, kje bomo končali po zadnji tekmi sezone. Takrat se bo videlo, kje nam je mesto in kaj smo si zaslužili. Upamo pa, da se bomo uvrstili med pet najboljših moštev,« zaključi nogometaš, ki je v letošnji sezoni dosegel dva zadetka.

Spopad sedmega in šestega moštva 2. SNL se bo na osrednjem igrišču pričel ob 16. uri, kot že zapisano, pa si ga boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2018 | 2. SNL
    V Šiški za vrnitev v zmagovalne tirnice
    V soboto bodo odigrani štiri srečanja osmega kroga 2. SNL, uvodno tekmo pa si bo moč ogledati v prenosu na Sportklubu. Ob 14. uri se bodo za nove točke udarili nogometaši Brava in Krke, ki iščejo vrnitev v zmagovalne tirnice.
  • 29.09.2017 | 2. SNL
    Bravo gosti Novomeščane
    Bravo je s sredino točko v Dobu prekinil serijo porazov, po skromnejšem pričetku sezone pa se pobirajo tudi Novomeščani. Krka bo v sobotnem popoldnevu gost Ljubljančanov, zanimiv spopad pa si boste lahko ogledali tudi v prenosu na spletni strani NZS.

DELI NA