24.05.2019 | 1. SŽNL
Nove in stare prvakinje v nedeljo pred kamerami

V nedeljo, 26.5., se z 21. krogom končuje SŽNL, piko na i tekmovanju pa bo dal videoprenos tekem med novimi in starimi prvakinjami. Od 11. ure dalje bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije na ogled tekma med ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Olimpijo Ljubljana.

„Precej mirno čakamo to tekmo, a ne glede na vse jo želimo in moramo izpeljati z zmago. Tako kot na vsaki tekmi nas zanima stoodstoten pristop. Želimo si ustvariti čim več priložnosti, v obrambi pa biti agresiven po zapravljeni žogi, to je naš recept,“ nekaj besed zadnji tekmi sezone v SŽNL nameni izkušena Tjaša Tibaut.

SŽNL, 21. krog, 26.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na nzs.si)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim Rolljet (17.00)

Lestvica strelk po 20. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 45
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 29

V pričakovanju super zmage

Prvakinje so naslov potrdile že na gostovanju pri ŽNK Krim Rolljetu, a tudi Tjaša priznava, da pretirane evforije ni bilo. „Verjetno za to, ker ni bila zmaga taka, kot smo jo pričakovale. Če bo v nedeljo super zmaga, bo tudi super veselje,“ predvideva Tibautova, ki se zaveda, da mora vsaka posameznica prispevati določen del za končni uspeh, za končno zadovoljstvo.

O sezoni, ki jemlje slovo, Tjaša nima slabe besede. Kako bi jo le imela, ko pa je s soigralkami, ekipo vodi trenerka Nuša Ladinek, nanizala same zmage. „Ekipni uspeh je tu, pri svoji igri pa so rezerve na vseh nivojih. Predvsem pa bi želela izboljšati zbranost in učinkovitost v fazi napada, pa še par malenkosti. A vsi vemo, da je težko doseči stoodstoten nivo,“ nadaljuje Tjaša, ki se zaveda, da tudi v nedeljo ne bo še povsem konec.

O prvi naslednji tekmi

„Tu je še pokal, ki nas čaka. A to ne razmišljamo, ostajamo zvesti načelu, da mislimo na vsako naslednjo tekmo,“ ostaja zbrana Tjaša, ki si želi, da na nedeljski tekmi proti Ljubljančankam hitro zabijejo vodilni gol, da z ekipo lažje zadihajo. „Želim si, da bi Olimpija pokazala več, kot je nazadnje. Dejansko na vsaki medsebojni tekmi pokažejo manj. Osebno me je pozitivno presenetil ŽNK Krim Rolljet, kjer je opazen očiten napredek. Tekme z Olimpijo pa so za nas identičen motiv, kot bi npr. igrale proti Krimu, Mariboru, Radomljam,“ dodaja Tjaša.

Liga prvakinj kot cilj

V Pomurju pa že pogledujejo v novo sezono, tudi Tjaša bi rada pristavila svoje v ambiciozno pomursko nogometno zgodbo. „Od nekdaj sem si želela, da bi s slovensko ekipo, hvala bogu je to v tem hipu moja domača ekipa, naredila preboj v ligi prvakinj. Letos imamo lepo priložnost za to. Poleg igralk, ki so iz tekme v tekmo izkušenejše, imamo tudi ambiciozno klubsko vodstvo, ki ima visoke cilje. Lahko bi presenetile in se uvrstile med 32 najboljših ekip v Evropi!“ se nadeja Tjaša.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke z odliko sklenile leto 2019
  Za konec še obračuna v Bratoncih in Ljubljani, ki sta potrdila, da so Pomurke in Ljubljančanke korak pred konkurenco. Prvakinje iz Beltincev so s 6:0 odpravile Radomljanke in tako postavile piko na i krasnemu letu 2019 – ko so vrnile naslov državnih prvakinj spet v Pomurje.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani
  Napovedali smo, da bo 12. krog SŽNL v znamenju prenosa tekme iz Bratoncev, kjer pri prvakinjah ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostujejo Radomlje. Ob tem velja omeniti še tekme v Ajdovščini, Kopru in Ljubljani.
 • 23.11.2019 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še prenos derbija
  Nedeljo bo zaznamoval 12. krog SŽNL, ki bo tudi zadnji v tem koledarskem letu. Članice bodo piko na i postavile s tekmami v Ajdovščini, Kopru, Bratoncih in Ljubljani. Kot je bila praksa v tej nogometni jeseni, pa tudi to pot ne bo izostal prenos. Kamere bodo tokrat v Bratoncih.
 • 18.11.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke in Koprčanke stopničko višje
  Predzadnji krog jeseni so obeležile tri zmage gostujočih ekip in visoka zmaga Radomelj, ki so se s tem uspehom zavihtele na 3. mesto, na 4. so padle krimovke. Mesto je pridobil tudi Koper Obala, ki je v neposrednem obračunu porazil in preskočil ŽNK Cerklje.
 • 17.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Maribora, derbi v Cekljah
  Danes bo zanimivo videti, kateri ekipi je najbolj del reprezentančni premor. Danes se igrajo tekme 11. kroga SŽNL, obračun iz Maribora pa boste lahko od 10.55 dalje spremljali v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.11.2019 | 1. SŽNL
  Iz Maribora: Olimpija je Olimpija
  V nedeljo se bosta pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, začnemo 10.55 na spletni strani Nzs.si, pomerila petouvrščeni ŽNK MB Tabor in drugouvrščena ŽNK Olimpija. V prvem delu jeseni je bilo 7:0 za Ljubljančanke, domačinke pa so tokrat izredno motivirane, da se pokažejo v boljši luči.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, derbi Radomljam
  Do 10. kroga je Ajdovščina čakala točko in jo dobila na regionalnem derbiju. Prenos iz Radomelj nam je postregel z dobro tekmo in zmago domačink, do treh točk še vodilni dvojec. Prvenstvo se zavoljo reprezentančne tekme članic nadaljuje 17.11.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke ne skrivajo svojih ambicij
  V dresu gostij bo veliko odvisno tudi od izkušene Urške Žganec, ki se je po epizodi v Olimpiji preselila v vrste mestnega tekmeca ŽNK Krima in postala eden od stebrov uspešne zgodbe, ki jo pišejo krimovke. Urška Žganec je danes pri 166 nastopih v SŽNL (93 golov) in 15 tekmah v pokalu (štirje zadetki).
 • 02.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, Mariborčanke brez bele zastave
  Tokratna nedelja je rezervirana za 10. krog SŽNL, ki ga bodo obeležile tekme v Bratoncih, Radomljah, Ljubljani in Ajdovščini. Obračun med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet pa si boste lahko od 11.00 dalje ogledali v neposrednem prenosu.
 • 28.10.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 5. mesto
  Tokratni krog v SŽNL so obeležile suverene zmage ŽNK Nona Pomurje Beltinci. ŽNK Olimpije in ŽNK Krim RollJeta. Derbi sredine lestvice je pripadel Mariborčankam.

DELI NA