24.05.2019 | 1. SŽNL
Nove in stare prvakinje v nedeljo pred kamerami

V nedeljo, 26.5., se z 21. krogom končuje SŽNL, piko na i tekmovanju pa bo dal videoprenos tekem med novimi in starimi prvakinjami. Od 11. ure dalje bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije na ogled tekma med ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Olimpijo Ljubljana.

„Precej mirno čakamo to tekmo, a ne glede na vse jo želimo in moramo izpeljati z zmago. Tako kot na vsaki tekmi nas zanima stoodstoten pristop. Želimo si ustvariti čim več priložnosti, v obrambi pa biti agresiven po zapravljeni žogi, to je naš recept,“ nekaj besed zadnji tekmi sezone v SŽNL nameni izkušena Tjaša Tibaut.

SŽNL, 21. krog, 26.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na nzs.si)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim Rolljet (17.00)

Lestvica strelk po 20. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 45
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 29

V pričakovanju super zmage

Prvakinje so naslov potrdile že na gostovanju pri ŽNK Krim Rolljetu, a tudi Tjaša priznava, da pretirane evforije ni bilo. „Verjetno za to, ker ni bila zmaga taka, kot smo jo pričakovale. Če bo v nedeljo super zmaga, bo tudi super veselje,“ predvideva Tibautova, ki se zaveda, da mora vsaka posameznica prispevati določen del za končni uspeh, za končno zadovoljstvo.

O sezoni, ki jemlje slovo, Tjaša nima slabe besede. Kako bi jo le imela, ko pa je s soigralkami, ekipo vodi trenerka Nuša Ladinek, nanizala same zmage. „Ekipni uspeh je tu, pri svoji igri pa so rezerve na vseh nivojih. Predvsem pa bi želela izboljšati zbranost in učinkovitost v fazi napada, pa še par malenkosti. A vsi vemo, da je težko doseči stoodstoten nivo,“ nadaljuje Tjaša, ki se zaveda, da tudi v nedeljo ne bo še povsem konec.

O prvi naslednji tekmi

„Tu je še pokal, ki nas čaka. A to ne razmišljamo, ostajamo zvesti načelu, da mislimo na vsako naslednjo tekmo,“ ostaja zbrana Tjaša, ki si želi, da na nedeljski tekmi proti Ljubljančankam hitro zabijejo vodilni gol, da z ekipo lažje zadihajo. „Želim si, da bi Olimpija pokazala več, kot je nazadnje. Dejansko na vsaki medsebojni tekmi pokažejo manj. Osebno me je pozitivno presenetil ŽNK Krim Rolljet, kjer je opazen očiten napredek. Tekme z Olimpijo pa so za nas identičen motiv, kot bi npr. igrale proti Krimu, Mariboru, Radomljam,“ dodaja Tjaša.

Liga prvakinj kot cilj

V Pomurju pa že pogledujejo v novo sezono, tudi Tjaša bi rada pristavila svoje v ambiciozno pomursko nogometno zgodbo. „Od nekdaj sem si želela, da bi s slovensko ekipo, hvala bogu je to v tem hipu moja domača ekipa, naredila preboj v ligi prvakinj. Letos imamo lepo priložnost za to. Poleg igralk, ki so iz tekme v tekmo izkušenejše, imamo tudi ambiciozno klubsko vodstvo, ki ima visoke cilje. Lahko bi presenetile in se uvrstile med 32 najboljših ekip v Evropi!“ se nadeja Tjaša.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 26.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke v 91. minuti, Radomljanke na 3. mesto
  S tekmami 21. kroga je konec državnega prvenstva članic v SŽNL. Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci slavi sedmi naslov, ki se je po dveh sušnih letih vrnil v Pomurje. Špela Kolbl je s 46 zadetki prva strelka tekmovanja.
 • 25.05.2019 | 1. SŽNL
  Kronanje prvakinj in generalki za pokal
  Pred nami je še zadnje dejanje 27. sezone SŽNL, ki se bo sklenila z 21. krogom, ki je na sporedu v nedeljo. Piko na i prvenstvu bo dodal še neposredni prenos tekme med novimi in starimi državnimi prvakinjami. Tekmo boste lahko od 11. ure dalje spremljali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 20.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 3. mesto
  V predzadnjem dejanju sezone so štirje favoriti upravičili vlogo favoritinj. Pomurke so v 2. polčasu napolnile mrežo Radomljank, Maribor Ankarančank. Krimovke so že prvem polčasu opravile z Gorenjkami, Olimpija pa z Ajdovkami.
 • 18.05.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje iz Budimpešte na derbi v Radomlje
  Še dva kroga nas ločita do konca sezone v ženski elitni ligi SŽNL, kjer dilem praktično ni več: ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak, Špela Kolbl pa ima na prvem mestu lestvice strelk 11 golov naskoka pred prvo spremljevalko.
 • 15.05.2019 | 1. SŽNL
  Dočakale naslov, zdaj pred misijo ligo prvakinj
  Nogometašice ŽNK Telemach GMT Beltinci so tri kroge pred koncem osvojile naslov državnih prvakinj. Ekipo je do sedme tovrstne lovorike pripeljala trenerka Nuša Ladinek, ki je po aktivni karieri igralke leta 2007 začela z delom v mlajših selekcijah, kjer je nanizala štiri naslove državnih prvakinj (U12 leta 2013, U13 2014, U15 2015, U17 2017), dvema pokaloma (2017 in 2018) je dodala še letošnji naslov državnih prvakinj.
 • 12.05.2019 | 1. SŽNL
  Nov mejnik Tjaše Tibaut, remi na derbiju
  V 19. krogu SŽNL so najvišjo zmago dosegle igralke ŽNK Krim Rolljet, s sedmico v mreži pa so aktualne prvakinje domov pospremile Mariborčanke. V Ljubljani remi, tekmo v Ajdovščini preprečila burja.
 • 11.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke bodo čakale na napako prvakinj
  S tekmo v ŠRC Ankaran se danes začenja dvodnevje SŽNL, saj bo 19. krog na sporedu od danes do jutri. Obalne prvoligašinje gostijo ljubljanski ŽNK Krim Rolljet, ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 06.05.2019 | 1. SŽNL
  Olimpiji točke v Mariboru, v Ljubljani v sredo
  Kar 27 zadetkov je prinesel nepopolni 18. krog SŽNL. Ob zmagah Olimpija, Radomelj in Cerkelj je bila zavoljo dežja predstavljena tekma v Ljubljani. Domači ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Telemach GMT Beltinci se bosta pomerila v sredo, 8. maja.

DELI NA