24.05.2019 | 1. SŽNL
Nove in stare prvakinje v nedeljo pred kamerami

V nedeljo, 26.5., se z 21. krogom končuje SŽNL, piko na i tekmovanju pa bo dal videoprenos tekem med novimi in starimi prvakinjami. Od 11. ure dalje bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije na ogled tekma med ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Olimpijo Ljubljana.

„Precej mirno čakamo to tekmo, a ne glede na vse jo želimo in moramo izpeljati z zmago. Tako kot na vsaki tekmi nas zanima stoodstoten pristop. Želimo si ustvariti čim več priložnosti, v obrambi pa biti agresiven po zapravljeni žogi, to je naš recept,“ nekaj besed zadnji tekmi sezone v SŽNL nameni izkušena Tjaša Tibaut.

SŽNL, 21. krog, 26.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na nzs.si)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim Rolljet (17.00)

Lestvica strelk po 20. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 45
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 29

V pričakovanju super zmage

Prvakinje so naslov potrdile že na gostovanju pri ŽNK Krim Rolljetu, a tudi Tjaša priznava, da pretirane evforije ni bilo. „Verjetno za to, ker ni bila zmaga taka, kot smo jo pričakovale. Če bo v nedeljo super zmaga, bo tudi super veselje,“ predvideva Tibautova, ki se zaveda, da mora vsaka posameznica prispevati določen del za končni uspeh, za končno zadovoljstvo.

O sezoni, ki jemlje slovo, Tjaša nima slabe besede. Kako bi jo le imela, ko pa je s soigralkami, ekipo vodi trenerka Nuša Ladinek, nanizala same zmage. „Ekipni uspeh je tu, pri svoji igri pa so rezerve na vseh nivojih. Predvsem pa bi želela izboljšati zbranost in učinkovitost v fazi napada, pa še par malenkosti. A vsi vemo, da je težko doseči stoodstoten nivo,“ nadaljuje Tjaša, ki se zaveda, da tudi v nedeljo ne bo še povsem konec.

O prvi naslednji tekmi

„Tu je še pokal, ki nas čaka. A to ne razmišljamo, ostajamo zvesti načelu, da mislimo na vsako naslednjo tekmo,“ ostaja zbrana Tjaša, ki si želi, da na nedeljski tekmi proti Ljubljančankam hitro zabijejo vodilni gol, da z ekipo lažje zadihajo. „Želim si, da bi Olimpija pokazala več, kot je nazadnje. Dejansko na vsaki medsebojni tekmi pokažejo manj. Osebno me je pozitivno presenetil ŽNK Krim Rolljet, kjer je opazen očiten napredek. Tekme z Olimpijo pa so za nas identičen motiv, kot bi npr. igrale proti Krimu, Mariboru, Radomljam,“ dodaja Tjaša.

Liga prvakinj kot cilj

V Pomurju pa že pogledujejo v novo sezono, tudi Tjaša bi rada pristavila svoje v ambiciozno pomursko nogometno zgodbo. „Od nekdaj sem si želela, da bi s slovensko ekipo, hvala bogu je to v tem hipu moja domača ekipa, naredila preboj v ligi prvakinj. Letos imamo lepo priložnost za to. Poleg igralk, ki so iz tekme v tekmo izkušenejše, imamo tudi ambiciozno klubsko vodstvo, ki ima visoke cilje. Lahko bi presenetile in se uvrstile med 32 najboljših ekip v Evropi!“ se nadeja Tjaša.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 19.08.2019 | 1. SŽNL
  Ljubljančanke in Pomurke napovedale boj za vrh
  S tekmami 1. kroga se je začelo državno prvenstvo članic. Uvodni krog sta obeležili visoki zmagi ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Osem zadetkov na eni tekmi je dosegla Ana Milović.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Začenja se 28. sezona SŽNL, uvodoma prenos iz Cerkelj
  Uvodoma se bo igralo v Ljubljani, Kopru, Mariboru in Cerkljah. Z željo po še dodatni popularizaciji ženskega nogometa pa nas že v uvodu v prvenstvu čaka prenos tekme. Kamere Nogometne zveze bodo v Cerkljah na Gorenjskem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Radomlje.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje na Bonifiko z novim trenerjem
  Aktualne državne in pokalne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci 28. sezono SŽNL začenjajo na koprski Bonifiki. A brez dosedanje trenerke Nuše Ladinek, ki je po nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakinj odstopila.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Tudi na Obali ambiciozno v novo sezono
  V novi sezoni SŽNL, državnega prvenstva članic, bo v ligi nastopala tudi zasedba Koper Obala, ki 1. krog SŽNL jutri začenja s tekmo proti pokalnim in državnim prvakinjam ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 16.08.2019 | 1. SŽNL
  Pred kamerami NZS želijo tri točke
  Članice so začele z državnim prvenstvom v sezoni 1992/1993. Prva prvakinje so postale igralke Krima, v nedeljo, 18. avgusta, pa se začenja 28. sezona. V tekmovanju bo nastopilo osem ekip, naslov prvakinj branijo Pomurke.
 • 11.08.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija cilja na obe domači lovoriki
  Začetek tekmovanja v SŽNLK z velikimi pričakovanji in upi pričakujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki je v lanski sezoni po dveh naslovih državnih prvakinj prvenstvo sklenila na 2. mestu.
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Verjame v ekipo, verjame v tri zmage
  V Beltincih in Murski Soboti se je s tekmo med škotskimi podprvakinjami in prvakinjami Gruzije začel eden od desetih kvalifikacijskih turnirjev za preboj v ligo prvakinj. Ob 20.45 v Murski Soboti začenjajo tudi slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Prekmurje Beltinci,
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Z gledalci in s kančkom sreče do lige prvakinj
  V Murski Soboti se bodo varovanke trenerke Nuše Ladinek uvodoma pomerile s prvakinjami Walesa. Tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 06.08.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke boljše od Američank
  Uvodoma so se pomerile z Olimpijo, ki je bila na koncu boljša z rezultatom 5:4. Sledil je obračun z Mariborom, tekma pa se je končala z remijem (1:1). Minulo soboto so se na poti na priprave varovanke Davida Fekonje srečale še z avstrijsko vrsto Carinthias.
 • 05.08.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke na Slovaškem in v Avstriji
  Pod taktirko trenerja Bojana Taneskega, na klop je sedel letos poleti, so uvodoma z 8:3 porazile FC Petržalka, potem pa so remizirale SK Slovan Bratislava (2:2), gola je prispevala Zala Kuštrin.

DELI NA