23.04.2019 | 1. SŽNL
Nova zmaga krimovk, v četrtek 17. krog

Končan je 16. krog SŽNL, kjer so za rezultatsko presenečenje poskrbele le krimovke, ki so bile doma drugič zapored nerešljiva uganka za Radomljanke. Šest ali več golov so za nove tri točke zabile še Ljubljančanke, Pomurke in Mariborčanke.

Tekmovanje se nadaljuje 25.4.

SŽNL, 16. krog, 22.4.
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:6
ŽNK Maribor – Ajdovščina 7:0
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci 1:7
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 2:0

Lestvica strelk po 16. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 39
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor (16.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim Rolljet (16.30)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Cerklje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Ankaran Obala (17.30)

Suverene gostje

Vodilne Pomurke so s 7:1 ugnale Ankaran Obalo, tri gole je prispevala z 39 zadetki prva strelka lige Špela Kolbl.

„Kljub visokemu porazu smo izpeljali tekmo z določenimi spremembami, ki so se pokazale kot možnost solidnega pariranja boljšim ekipam. Še bo treba trenirati, da pridemo do željenega nivoja in cilja, ki smo si ga zadali,“ je svoj pogled na tekmo dodal Miha Gaberc, ŽNK Ankaran Obala.V slabem mesecu in pol smo videli tri medsebojne tekme ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Zadnja dva sta pripadla krimovkam, ki so Radomljanke izločile iz pokala, za nameček pa so varovankam Davida Fekonje šle tudi zadnje tri prvenstvene točke. Tokrat sta za zmago domačink zadeli Jana Intihar in Lucija Grad.

Šteje rezultat

„Z rezultatom in tremi točkami smo tokrat lahko zadovoljni, z igro pa ne smemo biti. Nobena od ekip ni odigrala prav dobre tekme. Naša igra je bila raztrgana in premalo organizirana ter na splošno daleč od željenega, kar moramo čim preje popraviti,“ je po tekmi pristavil David Fekonja, trener ljubljanske ekipe.

Razigrana Juršnikova

Mariborčanke so s 7:0 odpravile Ajdovke, Kim Juršnik se je izkazala s štirimi zadetki. „Igralke so se izvrstno postavile in odigrale dobro ter odgovorno,“ je svoje varovanke pohvalil trener Semir Šabotič.

Ko ne gre

ŽNK Olimpija je suvereno opravila z gostovanjem na Gorenjskem, pol ducata žog je končalo v mreži domačink ŽNK Cerklje. Šest igralk se je vpisalo med strelke, začela je Maruša Česnik v 8. minuti, končala pa Ana Milović v 90.

„Odigrali smo tekmo, ki tudi mora kdaj priti. Ni nam steklo, čeprav so se igralke trudile. V počasnem tempu tekme smo potegnili kratko, čeprav nasprotnik ni več to, kar je bil. Čaka nas težko delo, saj je pred nami že četrtkovo gostovanje pri Pomurju,“ o tekmi proti Ollimpiji spregovori Primož Štrajhar, trener gorenjskega prvoligaša.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje/V.S.

SORODNE NOVICE

 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Mika jih boj za 3. mesto
  V 29. sezoni SŽNL bo nastopala tudi sredina ŽNK Cerklje, ki predstavlja v nogometni druščini gorenjsko regijo. Na klopi zasedbe je ostal trener Primož Štrajhar.
 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Primer Zale in Izabele vzor in cilj
  „Trenirali smo dobro, trudili smo se delati normalno, se razume v okviru situacije in zmožnosti, ki vladajo,“ pove Luka Kompara, ki že od samega začetka bdi nad delom članske ekipe, ki je letos priprave opravila doma, ne pa v Bovcu, kjer so bili nazadnje.
 • 12.08.2020 | 1. SŽNL
  V Mariboru pripravljene na novo sezono
  Na začetek 29. sezone SŽNL se pripravljajo tudi v ekipi ŽNK Maribor Tabor, kjer pa so pred začetkom sezone in priprav imenovali novega trenerja. To je postal Martin Cvetič, ki je na tem mestu nadomestil Semirja Šabotiča.
 • 07.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke želijo med tri v državi
  Ekipo sta okrepili Staša Čagran (ŽNK Radomlje) in Manuela Keršič (ŽNK Olimpija Ljubljana). „Izrazili sta željo, da prideta k nam, sprejeli smo ju. Pričakovati je, da pride še vratarka Saša Oblak, saj je Maja Zajc na preizkušnji v tujini,“ pove trener David Fekonja.
 • 06.08.2020 | 1. SŽNL
  Pred štartom prvenstva še generalka s Sturmom
  Odločno so se priprav na novo sezono lotili tudi v ŽNK Radomlje, kjer bo delo glavnega trenerja še naprej opravljal Aljaž Gornik. Ekipa je v 4. tednu priprav.
 • 14.07.2020 | 1. SŽNL
  V Ljubljani začnejo prihodnji teden
  Priprave na novo sezono bodo zmajčice začele 23. julija, 25.7. pa jih že čaka uvodna preizkušnja, potem še 31.7. in 5.8. Vse z željo, da pripravljene pričakajo uvod v sezono SŽNL, ki se začne 16. avgusta.
 • 13.07.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke v pričakovanju začetka priprav
  Precej prej pa se bodo začele borbe za točke v domačem prvenstvu. Osemčlansko tekmovanje, v njem bodo igrali ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Radomlje, NK Krim RollJet, FC Koper, NK MB Tabor, ŽNK Cerklje, ND Primorje, se bo pričelo s 1. krogom 16. avgusta.
 • 11.03.2020 | 1. SŽNL
  Okrepljene po točke in izkušnje za novo sezono
  V nedeljo, 15. marca, se sezona nadaljuje tudi za ŽNK Radomlje, ki v prvem spomladanskem krogu doma gostijo ljubljansko Olimpijo.
 • 08.03.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke suvereno proti Ajdovkam
  Aktualne državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je v naprej odigrani tekmi 13. kroga z 9:0 porazila Ajdovke. S štirimi zadetki se je izkazala Neli Hofman. Preostale tri tekme uvodnega kroga pomladi bodo v nedeljo, 15. marca.

DELI NA