23.04.2019 | 1. SŽNL
Nova zmaga krimovk, v četrtek 17. krog

Končan je 16. krog SŽNL, kjer so za rezultatsko presenečenje poskrbele le krimovke, ki so bile doma drugič zapored nerešljiva uganka za Radomljanke. Šest ali več golov so za nove tri točke zabile še Ljubljančanke, Pomurke in Mariborčanke.

Tekmovanje se nadaljuje 25.4.

SŽNL, 16. krog, 22.4.
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:6
ŽNK Maribor – Ajdovščina 7:0
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci 1:7
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 2:0

Lestvica strelk po 16. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 39
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor (16.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim Rolljet (16.30)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Cerklje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Ankaran Obala (17.30)

Suverene gostje

Vodilne Pomurke so s 7:1 ugnale Ankaran Obalo, tri gole je prispevala z 39 zadetki prva strelka lige Špela Kolbl.

„Kljub visokemu porazu smo izpeljali tekmo z določenimi spremembami, ki so se pokazale kot možnost solidnega pariranja boljšim ekipam. Še bo treba trenirati, da pridemo do željenega nivoja in cilja, ki smo si ga zadali,“ je svoj pogled na tekmo dodal Miha Gaberc, ŽNK Ankaran Obala.V slabem mesecu in pol smo videli tri medsebojne tekme ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Zadnja dva sta pripadla krimovkam, ki so Radomljanke izločile iz pokala, za nameček pa so varovankam Davida Fekonje šle tudi zadnje tri prvenstvene točke. Tokrat sta za zmago domačink zadeli Jana Intihar in Lucija Grad.

Šteje rezultat

„Z rezultatom in tremi točkami smo tokrat lahko zadovoljni, z igro pa ne smemo biti. Nobena od ekip ni odigrala prav dobre tekme. Naša igra je bila raztrgana in premalo organizirana ter na splošno daleč od željenega, kar moramo čim preje popraviti,“ je po tekmi pristavil David Fekonja, trener ljubljanske ekipe.

Razigrana Juršnikova

Mariborčanke so s 7:0 odpravile Ajdovke, Kim Juršnik se je izkazala s štirimi zadetki. „Igralke so se izvrstno postavile in odigrale dobro ter odgovorno,“ je svoje varovanke pohvalil trener Semir Šabotič.

Ko ne gre

ŽNK Olimpija je suvereno opravila z gostovanjem na Gorenjskem, pol ducata žog je končalo v mreži domačink ŽNK Cerklje. Šest igralk se je vpisalo med strelke, začela je Maruša Česnik v 8. minuti, končala pa Ana Milović v 90.

„Odigrali smo tekmo, ki tudi mora kdaj priti. Ni nam steklo, čeprav so se igralke trudile. V počasnem tempu tekme smo potegnili kratko, čeprav nasprotnik ni več to, kar je bil. Čaka nas težko delo, saj je pred nami že četrtkovo gostovanje pri Pomurju,“ o tekmi proti Ollimpiji spregovori Primož Štrajhar, trener gorenjskega prvoligaša.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje/V.S.

SORODNE NOVICE

 • 22.09.2019 | 1. SŽNL
  Prve za ŽNK Cerklje in ŽNK MB Tabor
  Peti krog je prinesel visoko zmago Pomurk pred kamerami Nogometne zveze Slovenije ter prve tri točke za Cerkljanke in Mariborčanke. Olimpiji je pripadel mestni derbi.
 • 22.09.2019 | 1. SŽNL
  Ko je vsaka tekma derbi, ena tudi v prenosu
  Današnja nedelja je rezervirana za tekme 5. kroga SŽNL, obračuni so na sporedu v Cerkljah, Mariboru, Radomljah in Ljubljani. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, začnemo ob 11.00.
 • 21.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, Olimpija na mestni derbi
  V nedeljo je na sporedu 5. krog SŽNL, z njim pa tudi prenos prvenstvene tekme. Tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Radomljah, kjer gostujejo aktualne državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki si z Olimpijo deli vrh prvenstvene lestvice.
 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Le še dva na vrhu s popolnim izkupičkom
  Za konec smo pustili še tekmo v Bratoncih, ki so si jo ljubitelji nogometa lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Goli so prišli na vrsto v 2. polčasu. Prva je bila uspešna Kim Juršnik, sledil je evrogol Albine Čizmazije, za končnih 3:0 pa gredo zasluge pozorni in marljivi Špeli Kolbl.
 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Danes SŽNL, v četrtek dan za pokal
  S tekmami 4. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, prenos srečanja bo iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo krimovke. Nov teden prinaša tudi četrtfinale ženskega pokala NZS, obračuni so na sporedu 19.9.
 • 14.09.2019 | 1. SŽNL
  Dober štart bi rade nadgradile proti prvakinjam
  Pred ekipo ŽNK Krim RollJet je nova tekma, nova preizkušnja – v 4. krogu Ljubljančanke odhajajo v goste pokalnim in državnim prvakinjam vrsti ŽNK Nova Pomurje Beltinci. Pred kamerami, prenos se začne ob 11.00, bomo videli ponovitev majskega finala pokala, ki je bil v Celju.
 • 13.09.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke pred TV kamerami proti krimovkam
  V nedeljo se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot v Bratoncih, kjer prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo zasedbo ŽNK Krim RollJet, prenos se začne ob 11.00.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Koprčanke s sedmico, krimovkam derbi
  Tretji krog SŽNL je prinesel tri zmage gostujočim ekipam, domačo čast je v derbiju rešil Krim RollJet. Vodilne tri strelke lige so izboljšale svoj izkupiček tudi to pot.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami
  V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.

DELI NA