Nova pogodba za nadarjenega vezista

Domžalčani bodo skušali spomladi na prvoligaškem zemljevidu uveljaviti še en izdelek svoje nogometne šole. Tamar Svetlin šteje šele 17 let, a velja za enega od najsvetlejših talentov svoje generacije, danes pa je z matičnim klubom podpisal novo pogodbo.

Nogometaš sredine igrišča je zvestobo rumenim podaljšal do leta 2022, so sporočili iz Domžal. Mladinski reprezentant je v zimskih pripravah že del ekipe Simona Rožmana, ki mu je priložnost namenil na vseh pripravljalnih tekmah, z izjemo tiste proti Mariboru, ko je mladenič z izbrano vrsto do 19 let gostoval v Turčiji. "Tamar Svetlin je prihodnost domžalskega kluba. Pričakujemo, da bo že v tej sezoni debitiral za člansko moštvo, čeprav ima pred sabo še leto in pol mladinskega staža. Že nekaj časa trenira s članskim moštvom, priložnost je dobil tudi na več prijateljskih srečanjih, na katerih je pokazal, da je že lahko konkurenčen na tem nivoju. Naša odgovornost je, da njegov potencial še naprej skrbno in karseda kakovostno razvijamo," poudarja Matej Oražem.

Podaljšanja sodelovanja je bil vesel tudi Svetlin: "V Domžalah se odlično počutim, saj imam tu vse pogoje za kakovosten nogometni in osebnostni razvoj. Odločitev za podaljšanje pogodbe je bila povsem enostavna, saj čutim veliko podporo in zaupanje kluba, hkrati pa sem prepričan, da je ta klub pravo okolje zame v tej fazi kariere. Moj glavni cilj je, da se dokažem v članski selekciji in da čim hitreje postanem konkurenčen najboljšim nogometašem v prvem moštvu. Dejstvo, da sem kot član mladinske ekipe že priključen treningom pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, je zame velikega pomena, saj vem, kako zahteven je prehod na članski nivo. Z zgodnjo priključitvijo k prvi ekipi ta prehod postane lažji, saj imam na voljo daljši čas za prilagajanje, ob tem pa lahko še hitreje napredujem tudi kot igralec."

Sedemnajstletnik sicer še čaka na ognjeni krst v članski konkurenci, ob debiju v Prvi ligi Telekom Slovenije pa se bo predstavil s številko 88.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?? | Naložba za prihodnost! Z obetavnim vezistom Tamarjem Svetlinom, ki je že priključen k članski ekipi, smo podpisali novo pogodbo, veljavno do poletja 2022. Več ?? http://bit.ly/2UGqKpZ #skupajdovrha #plts

A post shared by NK Domžale (@nkdomzale) on

Tekst: PDo
Foto: NK Domžale/Lado Vavpetič

SORODNE NOVICE

 • 09.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale z novim vratarjem
  Domžalčani so ob koncu priprav v Umagu predstavili novega vratarja. Simon Rožman bo lahko v drugem delu prvenstva računal na izkušenega Krševana Santinija, ki bo ob Kamniški Bistrici zaigral s statusom posojenega nogometaša Osijeka.
 • 03.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale v pomlad tudi z Nigerijcem
  Domžalčani so danes potrdili tretjega novinca v zimskem prestopnem roku. Rumeni se bodo v pomlad podali močnejši za nigerijskega vezista Bruna Ibeha, za katerim je zanimiva nogometna pot, saj je v preteklosti igral tudi v Urugvaju.
 • 01.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maribor premagal Domžale
  Nogometaši Maribora se bodo konec tedna odpravili v turško Antalyjo, pred slovesom od Slovenije pa so se v ligaškem spopadu udarili z Domžalami. V dveurnem obračunu so krajšo potegnili rumeni, ki so v dvoboju šestih zadetkov klonili s 4:2.
 • 29.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžalčani okrepili obrambo
  Domžalčani bodo spomladi močnejši za novega osrednjega branilca Jureta Obšivača. Dalmatinec se ob Kamniško Bistrico seli po epizodi v Kazahstanu, z rumenimi pa je sklenil enoletno pogodbo, bivanje v Domžalah pa se lahko še podaljša za eno sezono.
 • 26.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale so se razšle še z Belimo
  Po Kirmu, Ibraimiju, Šipku in Melnjaku se je od domžalskega dresa poslovil tudi Ruben Belima. Nekdanji up madridskega Reala je klubsko vodstvo seznanil z željo, da si želi vrnitve v domače okolje, bližje svoji družini.
 • 23.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale izgubile Melnjaka
  Simon Rožman bo v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije pogrešal tudi Daria Melnjaka, ki se pol leta pred iztekom pogodbe seli v Rizespor, v vrste zadnjega kluba najmočnejšega turškega prvenstva.
 • 18.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale so se razšle s Šipkom
  Kristijan Šipek ni več član domžalskega kluba, so danes sporočili iz vrst dvakratnih državnih prvakov. Krilni nogometaš se je, potem ko si ni uspel izboriti minutaže, z vodstvom kluba dogovoril za predčasno prekinitev pogodbe.
 • 15.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Bivši grof med ravbarje
  Domžalčani so po tem, ko so se razšli s Kirmom in Ibraimijem, predstavili prvega zimskega novinca. Ob Kamniško Bistrico se je preselil Tilen Pečnik, ki se je pred dnevi razšel s Celjem, danes pa je z Domžalami sklenil dveinpolletno pogodbo.
 • 09.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Počitka konec tudi za Domžalčane
  Sreda je bila prvi delovni dan tudi za nogometaše Domžal. Ravbarji so se po skupnem zajtrku in uvodnem sestanku ogreli v dvorani, nato pa zasedli igrišče z umetno travnato površino v Športnem parku Domžale. Simon Rožman je poveljeval 26 nogometašem.

DELI NA