24.11.2018 | 1. SŽNL
Nov obračun Radomljank in Olimpije

Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.

Zmorejo več

Državne prvakinje so v sredo s 4:1 doma premagale vrsto ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 4:1 je bilo.

„Kljub zmagi na sredini tekmi proti Radomljam se zavedamo, da nismo odigrali tekme brez napak. Zato bomo v novo tekmo vstopili še bolj pripravljeni in še z večjo željo, da vse tri točke odnesemo s sabo v Ljubljano. Podrobno se zavedamo vseh njihovih kvalitet, prav tako pa vemo za vse njihove slabosti. Kljub zadnji tekmi v jesenskem delu smo zelo motivirani in željni dokazovanja. Pričakujem drugačno postavitev nasprotnic kot na prejšnji tekmi, na kar smo se tudi sami pripravili. Želim, da je odigramo dobro tekmo in da po končanem sodnikovem žvižgu igralke obeh moštev z igrišča odidejo nepoškodovane,“ pred tekmo v Radomljah razmišlja trener Olimpije Peter Kristan, ki je v preteklosti deloval tudi v Radomljah.

Radomlje igrajo dobro, manjkajo zadetki. V zadnjih treh tekmah z ekipami zgornjega doma lestvice so klonile, proti Olimpiji in Mariboru za en gol.

„Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah smo si brez dvoma zaslužili točke, a smo zaradi dejavnikov, na katere ne moremo vplivati, ostali brez njih. Zato si jutri še toliko bolj želimo zmage,“ pred tekmo 12. kroga pove Gregor Mohar, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

Po 12. zmago

Pomurke so v tej sezoni suverene, 11 tekem, 11 zmag, 76 doseženih golov, le sedem prejetih. Slovo letu 2018 Pomurke jemljejo pri sedmouvrščenemu Ankaran Obali. Nuša Ladinek, ki uspešno vodi ŽNK Telemach GMT Beltinci, ne more računati na Saro Agrež, gostje so brez kaznovane Tine Pšaker. „V nedeljo pričakujem težko tekmo, saj pogoji za igro verjetno ne bodo idealni. Če se nasprotnik zapre, ne bo lahko prihajati do priložnosti, vendar ne dvomim v našo kakovost. Brez dvoma gremo po nove tri točke, tudi na Primorskem se bomo skušale predstaviti z lepo igro,“ pa za klubsko stran Pomurk pred tekmo na Obali razmišlja Ines Sok.

Potrditi vlogo favoritinj

Mariborčanke so favoritinje na gostovanju pri ekipi Ajdovščine, ki igra pod taktirko trenerja Luke Kompare. Deset medsebojnih tekem je za ekipama, devet zmag Maribora in remi je izkupiček, ki ga želijo Anisa Rola in soigralce, ki jih vodi trener Marinko Šarkezi, še oplemenititi. „V tekmo moramo z boljšim pristopom, kot smo šle proti Ankaranu. Igro moramo dvigniti na višji nivo in jesenski del sezone zaključiti z zmago,“ dodaja kapetanka Rola.

V 5. krogu SŽNL so Gorenjke do konca tekme izničile zaostanek 3:1 in prišle do velike točke proti krimovkam, ki bodo tudi zavoljo tega v nedeljo izredno motivirane. Varovankam trenerja Davida Fekonje je jasno, da se lahko ob ugodnem razpletu zavihtijo na 4. mesto.

„Najbolj pomembno bo, da ne počnemo neumnosti, kot smo jih na prvi medsebojni tekmi, kar nas je na koncu stalo dragocenih točk. Nasprotnik bo z nabijanjem dolgih žog kot vedno neugoden, a smo dovolj kvalitetni, da jesenski del zaključimo z zmago,“ pa opozarja svoje igralke David Fekonja.

SŽNL, 12. krog, 25.11.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Krim Rolljet (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Maribor (14.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci (14.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 19
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 14
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 11

Prepoved nastopa v 12. krogu SŽNL:
Tina Pšaker (ŽNK Ankaran Obala)

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 26.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke v 91. minuti, Radomljanke na 3. mesto
  S tekmami 21. kroga je konec državnega prvenstva članic v SŽNL. Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci slavi sedmi naslov, ki se je po dveh sušnih letih vrnil v Pomurje. Špela Kolbl je s 46 zadetki prva strelka tekmovanja.
 • 25.05.2019 | 1. SŽNL
  Kronanje prvakinj in generalki za pokal
  Pred nami je še zadnje dejanje 27. sezone SŽNL, ki se bo sklenila z 21. krogom, ki je na sporedu v nedeljo. Piko na i prvenstvu bo dodal še neposredni prenos tekme med novimi in starimi državnimi prvakinjami. Tekmo boste lahko od 11. ure dalje spremljali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 24.05.2019 | 1. SŽNL
  Nove in stare prvakinje v nedeljo pred kamerami
  „Precej mirno čakamo to tekmo, a ne glede na vse jo želimo in moramo izpeljati z zmago. Tako kot na vsaki tekmi nas zanima stoodstoten pristop. Želimo si ustvariti čim več priložnosti, v obrambi pa biti agresiven po zapravljeni žogi, to je naš recept,“ nekaj besed zadnji tekmi sezone v SŽNL nameni izkušena Tjaša Tibaut.
 • 20.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 3. mesto
  V predzadnjem dejanju sezone so štirje favoriti upravičili vlogo favoritinj. Pomurke so v 2. polčasu napolnile mrežo Radomljank, Maribor Ankarančank. Krimovke so že prvem polčasu opravile z Gorenjkami, Olimpija pa z Ajdovkami.
 • 18.05.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje iz Budimpešte na derbi v Radomlje
  Še dva kroga nas ločita do konca sezone v ženski elitni ligi SŽNL, kjer dilem praktično ni več: ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak, Špela Kolbl pa ima na prvem mestu lestvice strelk 11 golov naskoka pred prvo spremljevalko.
 • 15.05.2019 | 1. SŽNL
  Dočakale naslov, zdaj pred misijo ligo prvakinj
  Nogometašice ŽNK Telemach GMT Beltinci so tri kroge pred koncem osvojile naslov državnih prvakinj. Ekipo je do sedme tovrstne lovorike pripeljala trenerka Nuša Ladinek, ki je po aktivni karieri igralke leta 2007 začela z delom v mlajših selekcijah, kjer je nanizala štiri naslove državnih prvakinj (U12 leta 2013, U13 2014, U15 2015, U17 2017), dvema pokaloma (2017 in 2018) je dodala še letošnji naslov državnih prvakinj.
 • 12.05.2019 | 1. SŽNL
  Nov mejnik Tjaše Tibaut, remi na derbiju
  V 19. krogu SŽNL so najvišjo zmago dosegle igralke ŽNK Krim Rolljet, s sedmico v mreži pa so aktualne prvakinje domov pospremile Mariborčanke. V Ljubljani remi, tekmo v Ajdovščini preprečila burja.
 • 11.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke bodo čakale na napako prvakinj
  S tekmo v ŠRC Ankaran se danes začenja dvodnevje SŽNL, saj bo 19. krog na sporedu od danes do jutri. Obalne prvoligašinje gostijo ljubljanski ŽNK Krim Rolljet, ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 06.05.2019 | 1. SŽNL
  Olimpiji točke v Mariboru, v Ljubljani v sredo
  Kar 27 zadetkov je prinesel nepopolni 18. krog SŽNL. Ob zmagah Olimpija, Radomelj in Cerkelj je bila zavoljo dežja predstavljena tekma v Ljubljani. Domači ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Telemach GMT Beltinci se bosta pomerila v sredo, 8. maja.

DELI NA