24.11.2018 | 1. SŽNL
Nov obračun Radomljank in Olimpije

Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.

Zmorejo več

Državne prvakinje so v sredo s 4:1 doma premagale vrsto ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 4:1 je bilo.

„Kljub zmagi na sredini tekmi proti Radomljam se zavedamo, da nismo odigrali tekme brez napak. Zato bomo v novo tekmo vstopili še bolj pripravljeni in še z večjo željo, da vse tri točke odnesemo s sabo v Ljubljano. Podrobno se zavedamo vseh njihovih kvalitet, prav tako pa vemo za vse njihove slabosti. Kljub zadnji tekmi v jesenskem delu smo zelo motivirani in željni dokazovanja. Pričakujem drugačno postavitev nasprotnic kot na prejšnji tekmi, na kar smo se tudi sami pripravili. Želim, da je odigramo dobro tekmo in da po končanem sodnikovem žvižgu igralke obeh moštev z igrišča odidejo nepoškodovane,“ pred tekmo v Radomljah razmišlja trener Olimpije Peter Kristan, ki je v preteklosti deloval tudi v Radomljah.

Radomlje igrajo dobro, manjkajo zadetki. V zadnjih treh tekmah z ekipami zgornjega doma lestvice so klonile, proti Olimpiji in Mariboru za en gol.

„Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah smo si brez dvoma zaslužili točke, a smo zaradi dejavnikov, na katere ne moremo vplivati, ostali brez njih. Zato si jutri še toliko bolj želimo zmage,“ pred tekmo 12. kroga pove Gregor Mohar, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

Po 12. zmago

Pomurke so v tej sezoni suverene, 11 tekem, 11 zmag, 76 doseženih golov, le sedem prejetih. Slovo letu 2018 Pomurke jemljejo pri sedmouvrščenemu Ankaran Obali. Nuša Ladinek, ki uspešno vodi ŽNK Telemach GMT Beltinci, ne more računati na Saro Agrež, gostje so brez kaznovane Tine Pšaker. „V nedeljo pričakujem težko tekmo, saj pogoji za igro verjetno ne bodo idealni. Če se nasprotnik zapre, ne bo lahko prihajati do priložnosti, vendar ne dvomim v našo kakovost. Brez dvoma gremo po nove tri točke, tudi na Primorskem se bomo skušale predstaviti z lepo igro,“ pa za klubsko stran Pomurk pred tekmo na Obali razmišlja Ines Sok.

Potrditi vlogo favoritinj

Mariborčanke so favoritinje na gostovanju pri ekipi Ajdovščine, ki igra pod taktirko trenerja Luke Kompare. Deset medsebojnih tekem je za ekipama, devet zmag Maribora in remi je izkupiček, ki ga želijo Anisa Rola in soigralce, ki jih vodi trener Marinko Šarkezi, še oplemenititi. „V tekmo moramo z boljšim pristopom, kot smo šle proti Ankaranu. Igro moramo dvigniti na višji nivo in jesenski del sezone zaključiti z zmago,“ dodaja kapetanka Rola.

V 5. krogu SŽNL so Gorenjke do konca tekme izničile zaostanek 3:1 in prišle do velike točke proti krimovkam, ki bodo tudi zavoljo tega v nedeljo izredno motivirane. Varovankam trenerja Davida Fekonje je jasno, da se lahko ob ugodnem razpletu zavihtijo na 4. mesto.

„Najbolj pomembno bo, da ne počnemo neumnosti, kot smo jih na prvi medsebojni tekmi, kar nas je na koncu stalo dragocenih točk. Nasprotnik bo z nabijanjem dolgih žog kot vedno neugoden, a smo dovolj kvalitetni, da jesenski del zaključimo z zmago,“ pa opozarja svoje igralke David Fekonja.

SŽNL, 12. krog, 25.11.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Krim Rolljet (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Maribor (14.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci (14.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 19
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 14
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 11

Prepoved nastopa v 12. krogu SŽNL:
Tina Pšaker (ŽNK Ankaran Obala)

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 13.01.2019 | 1. SŽNL
  Izvrstni pogoji za svetlo prihodnost ŽNK Cerklje
  V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Primož Štrajhar, ki vodi ekipo.
 • 04.01.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke po pokalno lovoriko
  Zasedba ŽNK Moje-lece.si Radomlje je prvi del SŽNL 2018/2019 sklenila na 5. mestu. Trener Gregor Mohar je analiziral prve mesece in napovedal morebitne okrepitve, v klubu pa odločno ciljajo na pokalni naslov.
 • 31.12.2018 | 1. SŽNL
  Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici
  Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Krimovke so tudi polfinalistke pokala NZS.
 • 17.12.2018 | 1. SŽNL
  Ženski nogomet v Sloveniji dela velike korake naprej
  Igralke ŽNK Maribora po prvem delu prvenstva v SŽNL zasedajo tretje mesto. Z dosežkom so v klubu zadovoljni, to nam potrdi 46-letni trener Marinko Šarkezi, ki se je po zavidljivi igralski karieri zapisal trenerstvu, že peto leto deluje v mariborskem prvoligašu.
 • 09.12.2018 | 1. SŽNL
  V nogometu ni prostora za samoumevnost
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je v jesenskem delu SŽNL zabeležila 12 zmag v prav toliko tekmah. O sezoni in pričakovanjih v letu 2019 smo se pogovarjali z Nušo Ladinek, glavno trenerko vodilne ekipe prvenstva.
 • 04.12.2018 | 1. SŽNL
  Znanje in izkušnje bi rada delila z mlajšimi
  „Dokler sem mnenja, da lahko igram na nivoju, bom igrala! Ko ne bom več zmogla, se poslovim, rada pa bi ostala v nogometu. Menim, da lahko še veliko dam in pomagam ženskemu slovenskemu nogometu,“ pove Tjaša Tibaut, bodoča doktorica znanosti.
 • 29.11.2018 | 1. SŽNL
  Radomljanke ponosne na karakter, Pomurke upajo na uspešno nadaljevanje
  „Ne glede na to kaj kaže rezultat, smo bili celotno tekmo precej boljši nasprotnik, a smo že v samem startu prejeli dva poceni zadetka iz vsega treh priložnosti. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a nas je tepla slaba realizacija, kar smo v drugem polčasu popravili. Pohvaliti moram dekleta za zelo lepo in kombinatorno igro,“ pa je po uspehu krimovk proti ŽNK Cerklje povedal trener ljubljanske vrste David Fekonja.
 • 25.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke z rekordom vzele slovo od leta 2018
  S tekmami 12. kroga SŽNL je konec z ženskim ligaškim nogometom za leto 2018. Na vrhu s popolnim izkupičkom nadaljevanje sezone čakajo Pomurke, za petami so jim aktualne državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 23.11.2018 | 1. SŽNL
  Kristan: Realno je drugo mesto, zanima pa nas tudi pokalna zmaga
  Kristan je bil glavni trener Radomljank v krstni sezoni 2012/13 v 1. SŽNL, nato pa je vodil kadetinje. Po odstopu trenerja Milomirja Mandića aprila 2016 je ekipo vodil do konca sezone. Tudi po slovesu Davorja Previšića januarja 2017 je eno leto sedel na klopi Radomljank, nato pa se je januarja letos iz osebnih razlogov odločil za odstop, ko so bili njegove varovanke na prvem mestu.

DELI NA