24.11.2018 | 1. SŽNL
Nov obračun Radomljank in Olimpije

Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.

Zmorejo več

Državne prvakinje so v sredo s 4:1 doma premagale vrsto ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 4:1 je bilo.

„Kljub zmagi na sredini tekmi proti Radomljam se zavedamo, da nismo odigrali tekme brez napak. Zato bomo v novo tekmo vstopili še bolj pripravljeni in še z večjo željo, da vse tri točke odnesemo s sabo v Ljubljano. Podrobno se zavedamo vseh njihovih kvalitet, prav tako pa vemo za vse njihove slabosti. Kljub zadnji tekmi v jesenskem delu smo zelo motivirani in željni dokazovanja. Pričakujem drugačno postavitev nasprotnic kot na prejšnji tekmi, na kar smo se tudi sami pripravili. Želim, da je odigramo dobro tekmo in da po končanem sodnikovem žvižgu igralke obeh moštev z igrišča odidejo nepoškodovane,“ pred tekmo v Radomljah razmišlja trener Olimpije Peter Kristan, ki je v preteklosti deloval tudi v Radomljah.

Radomlje igrajo dobro, manjkajo zadetki. V zadnjih treh tekmah z ekipami zgornjega doma lestvice so klonile, proti Olimpiji in Mariboru za en gol.

„Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah smo si brez dvoma zaslužili točke, a smo zaradi dejavnikov, na katere ne moremo vplivati, ostali brez njih. Zato si jutri še toliko bolj želimo zmage,“ pred tekmo 12. kroga pove Gregor Mohar, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

Po 12. zmago

Pomurke so v tej sezoni suverene, 11 tekem, 11 zmag, 76 doseženih golov, le sedem prejetih. Slovo letu 2018 Pomurke jemljejo pri sedmouvrščenemu Ankaran Obali. Nuša Ladinek, ki uspešno vodi ŽNK Telemach GMT Beltinci, ne more računati na Saro Agrež, gostje so brez kaznovane Tine Pšaker. „V nedeljo pričakujem težko tekmo, saj pogoji za igro verjetno ne bodo idealni. Če se nasprotnik zapre, ne bo lahko prihajati do priložnosti, vendar ne dvomim v našo kakovost. Brez dvoma gremo po nove tri točke, tudi na Primorskem se bomo skušale predstaviti z lepo igro,“ pa za klubsko stran Pomurk pred tekmo na Obali razmišlja Ines Sok.

Potrditi vlogo favoritinj

Mariborčanke so favoritinje na gostovanju pri ekipi Ajdovščine, ki igra pod taktirko trenerja Luke Kompare. Deset medsebojnih tekem je za ekipama, devet zmag Maribora in remi je izkupiček, ki ga želijo Anisa Rola in soigralce, ki jih vodi trener Marinko Šarkezi, še oplemenititi. „V tekmo moramo z boljšim pristopom, kot smo šle proti Ankaranu. Igro moramo dvigniti na višji nivo in jesenski del sezone zaključiti z zmago,“ dodaja kapetanka Rola.

V 5. krogu SŽNL so Gorenjke do konca tekme izničile zaostanek 3:1 in prišle do velike točke proti krimovkam, ki bodo tudi zavoljo tega v nedeljo izredno motivirane. Varovankam trenerja Davida Fekonje je jasno, da se lahko ob ugodnem razpletu zavihtijo na 4. mesto.

„Najbolj pomembno bo, da ne počnemo neumnosti, kot smo jih na prvi medsebojni tekmi, kar nas je na koncu stalo dragocenih točk. Nasprotnik bo z nabijanjem dolgih žog kot vedno neugoden, a smo dovolj kvalitetni, da jesenski del zaključimo z zmago,“ pa opozarja svoje igralke David Fekonja.

SŽNL, 12. krog, 25.11.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Krim Rolljet (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Maribor (14.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci (14.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 19
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 14
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 11

Prepoved nastopa v 12. krogu SŽNL:
Tina Pšaker (ŽNK Ankaran Obala)

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 18.03.2019 | 1. SŽNL
  Derbi Olimpiji, nadaljuje se 13. aprila
  S tekmami 14. kroga se je sklenila druga tretjina prvenstva v SŽNL. Nove tri točke so zabeležili v taborih ŽNK Olimpija Ljubljana (tekmo iz Maribora smo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije), Radomelj, Krima in Pomurja.
 • 17.03.2019 | 1. SŽNL
  Kamere v Mariboru, za točke tudi v Radomljah, Ajdovščini in Ankaranu
  Danes so na sporedu štiri tekme 14. kroga SŽNL, največ pozornosti pa gre v Maribor, kjer je od 11. ure dalje na sporedu tekma med ŽNK Maribor in ŽNK Olimpijo Ljubljana. Obračun boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.nzs.si.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke čakajo dan, ko premagajo Olimpijo
  „Na derbiju nas zanima zmaga,“ uvodoma pove trener Mariborčank Semir Šabotić. Ekipo je prevzel od Marinka Šarkezija, proti Olimpiji ga čaka sploh prva uradna tekma na domačem terenu.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija pred TV kamerami po uspeh v Maribor
  „Čuti se, da je derbi. S tem neposrednim prenosom bo Nogometna zveza Slovenije še dodatno poskrbela za promocijo ženskega nogometa,“ sklene Manja Rogan, prva strelka ekipe. Manja bo jutri igrala 147. tekmo v SŽNL.
 • 10.03.2019 | 1. SŽNL
  Do zmag Radomljanke, Olimpija in ŽNK Cerklje
  Pa smo dočakali nadaljevanje sezone tudi v elitni Slovenski ženski nogometni ligi, ki pa je v 13. krogu postregla s tremi končnimi izidi. Tekma v Murski Soboti je bila prekinjena zavoljo težav z razsvetljavo pri vodstvu Pomurk 4:0.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Začenjajo tudi članice, derbi v Murski Soboti
  Po dobrih treh mesecih se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, nedelja je rezervirana za štiri tekme. Na prvem mestu tekmovanje nadaljuje ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki na uvodni tekmi čaka tretjo ekipo lige ŽNK Maribor. Olimpija gosti ŽNK Ankaran Hrvatine, ŽNK Cerklje Ajdovščino, ŽNK Krim Rolljet Radomljanke.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke s peterico novink
  „V prestopnem roku je bil cilj, da ekipo konsolidiramo in da hkrati naredimo »nastavke« za novo sezono, ko bomo štartali na 1. mesto v pokalu in domačem prvenstvu. Letos pa želimo med prve tri in do lovorike pokala,“ trener Gregor Mohar razkrije ambicije.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Namesto Melanie na gol Sindi
  „To je udarec za nas. Med vratnicami jo bo menjala Sindi Germek, ki je za nas že odigrala nekaj tekem,“ pove Gaberc, ki si želi, da ekipa jutri proti Olimpiji pokaže veliko odločnosti, zbranosti in agresivnosti. „Olimpiji ne smemo dovoliti, da razvije svojo igro,“ meni Gaberc.
 • 08.03.2019 | 1. SŽNL
  V Mariboru začeli ambicioznejšo zgodbo
  V Mariboru se je zgodilo kar nekaj strateških sprememb. Najprej se je poslovil dosedanji trener članske vrste Marinko Šarkezi. Ekipo bo vsaj do konca sezone vodil Semir Šabotič. Ženski klub pa se je pripojil k NK Maribor Tabor in postal del njega.
 • 06.03.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke začenjajo brez prve vratarke
  „Zdaj smo na 4. mestu, kjer smo končali tudi lansko sezono. Letos bi radi naredili korak naprej in prvenstvo končali na 3. mestu. A tudi če bomo četrti, ne bo groza,“ glavni trener David Fekonja razkrije cilje za sklepno fazo sezone.

DELI NA