24.11.2018 | 1. SŽNL
Nov obračun Radomljank in Olimpije

Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.

Zmorejo več

Državne prvakinje so v sredo s 4:1 doma premagale vrsto ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 4:1 je bilo.

„Kljub zmagi na sredini tekmi proti Radomljam se zavedamo, da nismo odigrali tekme brez napak. Zato bomo v novo tekmo vstopili še bolj pripravljeni in še z večjo željo, da vse tri točke odnesemo s sabo v Ljubljano. Podrobno se zavedamo vseh njihovih kvalitet, prav tako pa vemo za vse njihove slabosti. Kljub zadnji tekmi v jesenskem delu smo zelo motivirani in željni dokazovanja. Pričakujem drugačno postavitev nasprotnic kot na prejšnji tekmi, na kar smo se tudi sami pripravili. Želim, da je odigramo dobro tekmo in da po končanem sodnikovem žvižgu igralke obeh moštev z igrišča odidejo nepoškodovane,“ pred tekmo v Radomljah razmišlja trener Olimpije Peter Kristan, ki je v preteklosti deloval tudi v Radomljah.

Radomlje igrajo dobro, manjkajo zadetki. V zadnjih treh tekmah z ekipami zgornjega doma lestvice so klonile, proti Olimpiji in Mariboru za en gol.

„Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah smo si brez dvoma zaslužili točke, a smo zaradi dejavnikov, na katere ne moremo vplivati, ostali brez njih. Zato si jutri še toliko bolj želimo zmage,“ pred tekmo 12. kroga pove Gregor Mohar, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

Po 12. zmago

Pomurke so v tej sezoni suverene, 11 tekem, 11 zmag, 76 doseženih golov, le sedem prejetih. Slovo letu 2018 Pomurke jemljejo pri sedmouvrščenemu Ankaran Obali. Nuša Ladinek, ki uspešno vodi ŽNK Telemach GMT Beltinci, ne more računati na Saro Agrež, gostje so brez kaznovane Tine Pšaker. „V nedeljo pričakujem težko tekmo, saj pogoji za igro verjetno ne bodo idealni. Če se nasprotnik zapre, ne bo lahko prihajati do priložnosti, vendar ne dvomim v našo kakovost. Brez dvoma gremo po nove tri točke, tudi na Primorskem se bomo skušale predstaviti z lepo igro,“ pa za klubsko stran Pomurk pred tekmo na Obali razmišlja Ines Sok.

Potrditi vlogo favoritinj

Mariborčanke so favoritinje na gostovanju pri ekipi Ajdovščine, ki igra pod taktirko trenerja Luke Kompare. Deset medsebojnih tekem je za ekipama, devet zmag Maribora in remi je izkupiček, ki ga želijo Anisa Rola in soigralce, ki jih vodi trener Marinko Šarkezi, še oplemenititi. „V tekmo moramo z boljšim pristopom, kot smo šle proti Ankaranu. Igro moramo dvigniti na višji nivo in jesenski del sezone zaključiti z zmago,“ dodaja kapetanka Rola.

V 5. krogu SŽNL so Gorenjke do konca tekme izničile zaostanek 3:1 in prišle do velike točke proti krimovkam, ki bodo tudi zavoljo tega v nedeljo izredno motivirane. Varovankam trenerja Davida Fekonje je jasno, da se lahko ob ugodnem razpletu zavihtijo na 4. mesto.

„Najbolj pomembno bo, da ne počnemo neumnosti, kot smo jih na prvi medsebojni tekmi, kar nas je na koncu stalo dragocenih točk. Nasprotnik bo z nabijanjem dolgih žog kot vedno neugoden, a smo dovolj kvalitetni, da jesenski del zaključimo z zmago,“ pa opozarja svoje igralke David Fekonja.

SŽNL, 12. krog, 25.11.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Krim Rolljet (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Maribor (14.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci (14.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 19
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 14
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 11

Prepoved nastopa v 12. krogu SŽNL:
Tina Pšaker (ŽNK Ankaran Obala)

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA